Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

daniel741

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki internet

2938191022.png

jest on z jota-net. Mam na umowie 8 mb/s . Nie wiem czy są limity ( rodzice brali neta ). Co powiedzie o tym necie? 45 zł miesięcznie. A teraz myślałem na tym vectra ten net za 39 zł 60 mb/s. Co o nim myślicie ? Ten net 60 mb/s ma jakieś ograniczenia czy coś? Opłaca się go? Lepszy ten co mam? Ten mój chyba nie ma limitów ale pobiera w torrentach, na steamie i originie od 500 kb/s do 1-2 mb/s. Pomóżcie.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Przy tym internecie masz normalne prędkości takie jakie powinieneś mieć. Bo prędkość typu 8Mb/s nie oznacza pobierania 8 MB na sekundę. Bo na internet 1Mb/s przypada około 128Kb/s pobierania. Jak możesz mieć u siebie vectre to się opłaci zmienić.

Opublikowano

A ta vectra ma jakieś limity czy coś? Czy tak jak mój normalny net? W grach nie mam laggów ani nic, normalnie od 10-30 pingu.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

8Mbit/s w przeliczeniu na MB wynosi 1MB/s, czyli wszystko jest prawidłowe, ja płacę za 1Mbit/s (128KB/s) 43zł, ale Ci dobrze :)

Jak weźmiesz te 60Mbit/s to będziesz miał ok. 7,5MB/s stałego pobierania, mi się wydaję, że te 8Mbit w zupełności Ci wystarczy.

Opublikowano

Jak patrzyłem to Vectra nie ma limitów. A ten internet co masz to jest taki jaki powinien być, bo chyba zawsze masz w umowie DO 8Mb/s a nie dokładną wartość.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Jezu 10 mb/s a 8 mb/s nie ma prawie zadnej roznicy.. sam pisales ze pobierasz czasami z predkoscia 1 mb/s czyli tak jak bys mial 10mb neta.. jezeli nie pobierasz duzo gier to poco CI vectra ? przeciez masz stabilne łącze.

Opublikowano

Ta... Po pierwsze, przeczytaj umowę, jaką masz z jota-net. DOKŁADNIE. 

Największą uwagę zwróć na prędkość, czy jest napisane "DO 8 Mbps", czy "minimum 8 Mbps". Podobnie z uploadem. 

Vectra w umowie (z tego, co mi wiadomo) ma napisane "prędkość pobierania DO "n" Mbps". Czyli równie dobrze mogą ci dać 1 Mb/s.

Poczytaj. Później sprawdź, co oferuje Vectra. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...