Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić serwer dedykowany bez hostingu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż napotkałem się na serwer minecraft i pytając Admina o hosting serwera odpowiedział że jest to serwer prywatny bez hostingu ? jak zrobic takiego dedyka i na czym to polega ? prosze o pomoc

zzl7.png

Opublikowano

Chyba nie da sie, no chyba, ze bedziesz mial komputer wlaczony 24/7 i masz otwarte porty, zeby zrobic bez hamachi. :c

Lepiej wykupić na hostingu. :P

animeeye.png

Opublikowano

Musisz mieć własną stronę i IP robisz przez DNS czy jakoś tak. A ten prywatny to moze chodzi o to, że ma dwa komputery i na tym drugim ma serwer a na pierwszym sobie gra, albo na jednym wszystko :3

Opublikowano

Ale to ciągle musiałby być włączony ten komp a to przecież prąd żre xD a co do strony to mam ,wie ktoś jak te ip zrobic ? :)

zzl7.png

Opublikowano

Nie na fiberhost nie zmienisz... Musisz kupić płatną domene .pl na np Home.pl, nazwa.pl...

Wtedy konfigurujesz DNS

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Co do serwa jak chcesz taki to po 1 musisz mieć dobrago kompa po 2 musisz mieć online 24/7

Co do domeny

Jak chcesz taką wykup sobie na h*me.pl czy coś i po problemie

mca.png

Opublikowano

Jakbyś chciał zrobić serw dedykowany bez hostingu to musiałbyś go zrobić w stylu no-hamachi, oraz musiałbyś mieć pc włączonego 24/7, oraz dodatkowo musisz wziąć pod uwagę parametry komputera, jak i upload, oraz download twojego neta, ponieważ jeśli masz wolnego neta to będą spore lagi.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...