Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pamiętajmy ...

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 września.

Ta data dla dzieci oznacza zło czyli koniec wakacji i to że musimy iść do szkoły. Niestety wiele lat temu tego dnia rozpoczęło się większe zło niż teraz. Tak właśnie 1 września 1939 roku rozpoczęła się II Wojna Światowa.

O godzinie 4:43 każdy sobie słodko spał, kiedy Niemcy przypłynęli Schleswig-Holstein'nem, i wystrzelili Pierwszy pocisk na Polskę. o 4:44 natychmiast Generał został powiadomiony i wszystkie syreny w Polsce się uruchomiły. To była najgorsza historia Polski Polacy mimo to że nie mieli szans atakowali wręcz bronili godła.

Teraz każdy uważa, że to najgorszy kraj, mamy taką politykę i nie mamy takich stadionów i drużyn jak Hiszpania ale mamy Wielką Historię.

Kacki007 dla MPCForum:

http://youtu.be/MyLFTSUWRy8&autoplay=1

Pamiętajmy ...

Opublikowano

Właśnie dlatego gość z Lidla załatwił Wam szkołę na 2 września B)

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

Poprawiłem interpunkcję -.- Pisałem na szybko w przerwie pomiędzy misjami w BF3. Nie gość z Lidla tylko z tesco xD ale proszę o traktowanie tematu poważnie.

Opublikowano

Poprawiłem interpunkcję -.- Pisałem na szybko w przerwie pomiędzy misjami w BF3. Nie gość z Lidla tylko z tesco xD ale proszę o traktowanie tematu poważnie.

Interpunkcja nie jest ważna. Ważny przekaz i sens tego wszystkiego. Fajnie widzieć, że na forum można znaleźć patriotę, które pamięta o tym, jak się zaczęła wojna. Pretekst do rozpoczęcia wojny, tzw. "Prowokacja gliwicka". Miło się od razu na polskim sercu robi widząc taki temat : )

Opublikowano

Miło że masz wyjebane ^_^

Powiedz to swojej babci czy swojemu dziadkowi. Będą wniebowzięci.

Niestety są osoby które nie dorosły jeszcze do takich rzeczy ^_^

Opublikowano

Tak szczerze mam na to wyjebane, ale szkoda :c Historia ciekawa i interesująca. . Gdyby nie te wojny, to ludzi było by więcej niż teraz jest .

Gdyby nie było wojny? Wojna wisiała w powietrzu. Ludzie głodowali. Wiec co to wojna? Napęd gospodarki. Gdyby nie ona, nie wiadomo co by było teraz. Ona ma swoje plus i minusy. Minusy każdy zna, ale plusów nie bardzo. Zapotrzebowanie na ludzi - praca. Rozwijanie technologii. Pościg za tym, co nieosiągalne - rakiety V2 i myśl Hitlera o stanięciu na księżycu, że niemieccy nadludzie zdobyli coś, czego nie udało się Amerykanom czy Sowietom. Jak dla mnie jesteś zerem. Popatrz na tych, którzy walczyli za Polskę.

Wiesz co to? Bitwa pod Wizną. 720 Polaków walczyło przeciwko 40000 tysiącom Niemców, a Ty masz na to wyjebane? Oni się nie bali. Sam tytuł przedstawia tą bitwę. Na jednego zabitego Polaka przypadało 40 Niemców. Polacy mieli niewiele amunicji, gorsze uzbrojenie. Nie było lotnictwa a i tak postraszyliśmy Niemców. Ty byłbyś gotów do czegoś takiego? Nie sądzę.

Opublikowano

@Up ale to tylko 1 bitwa. Podczas II Wojny światowej zginęły miliony Polaków.

Tak teraz Edytuj post i udawaj że nic takiego nie napisałeś ^_^ Głupota ludzi nie zna granic.

Opublikowano

@Up Dałem przykładową, ale masz rację. Sęk w tym, że jakbym chciał wypisać chociaż 5%, to mój post byłby bardzo, bardzo długi.

Opublikowano

Właśnie dlatego gość z Lidla załatwił Wam szkołę na 2 września B)

Tesco, SkrandeR, tesco :D Heniek

@Top

No fajnie powspominać, lecz tylko sukcesy, gdy pomyślę o tym ile niewinnych ludzi zginęło ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Wilczku to prawda.

Daniel ciekawe co byś zrobił gdybyś się obudził o rano jutro szybę od Twojego pokoju przebiły pociski.

ale jedno to jedno. Kiedyś ludzie byli inni niż teraz. Troszczyli się o swój kraj, o dobre imię, honor, rodzinę i przyjaciół a teraz martwią się tylko o hajs :c co jest smutne

Opublikowano

@Up Teraz się troszczą o jedno... O ile % ich PiS albo PO wyprzedza (Mówię o władzy). Jak dla mnie to jest żałosne. Politycy zarabiają po pare set tysięcy złotych za co? Za gówno jednym słowem. Nic nie robią. Warszawa to jedyna stolica Europy, która nie ma obwodnicy. Dla mnie to jest żałosne, że zamiast inwestować w to, co warto, to rząd woli dać premie swoim "Ciężko pracującym ministrom".

Opublikowano

To że taki Tusk czy taki Kaczyński zarabia po 15 tysięcy miesięcznie to żenada ...

Powiem że tak piosenka to najlepiej opisuje:

Opublikowano

To że taki Tusk czy taki Kaczyński zarabia po 15 tysięcy miesięcznie to żenada ...

Powiem że tak piosenka to najlepiej opisuje:

15 tys.? Poczytaj. Jak jeden z ich ministrów dostał 500tys. zł podwyżki, to te 15 tys. to kropla w morzu...

Opublikowano

yayebie...

kurwa jak takie cebulactwo mnie wkurwia. Zawsze przy "świętach" np. 3 maja, pierwszym września i innych pierdołach, każdy jest taki prze w chuj dumny z tego że jest Polakiem czy inne gówna. Ale każdego dnia płacze jaki to ten kraj jest zjebany czy inne gówna.

dwulicowe ścierwa i nic więcej.

Jestem Polakiem każdego jebanego dnia, mój kraj choć kopie mnie po dupie, i tak jest piękny. Może i jestem tylko popierdolonym cwelem, ale nie świętuję dnia w którym nas wybijano (Bo tak wyglądał nasz "opór"). Nie świętuję także tego pseudo odzyskania niepodległości, bo jak ktoś mądry powiedział "Nie o taką Polskę walczyłem."

A Ty pseudo dumny, najpierw naucz się pisać, a potem czcić swoją historię, język etc.

Czekam na cebulakowy hejt.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Państwo to nie tylko politycy, dziurawe drogi i wysokie podatki.

Państwo to zbiór ludzi mających wspólną historię.

To jest Polska.

To jest nasze państwo.

To zbiór ludzi których kochamy, to także idea.

Polska w swojej historii była wielokrotnie państwem podziemnym.

- 123 lata pod zaborami.

- kilka lat dyktatury

- 6 lat wojny

- podporządkowanie Związku radzieckiemu

- Unia Europejska

Z czasem podległość naszego narodu stała się niewidoczna ale nadal jesteśmy podległym państwem. Robimy wszystko byle by dostać dotacje. Czasy wojen militarnych mijają teraz zaczyna się czas wojen ekonomicznych.

Wracając do tematu tak jak ktoś wyżej napisał polakiem jest się całe życie, każdego dnia a nie tylko w dni świąteczne. Niestety święta są często robione na pokaz. "Patrzcie jestem polakiem i jestem z tego dumny" a dwa dni później "Co za chory kraj" Może i naszemu narodowi wiele brakuje do ideału ale spójrzcie na naszą historię. Spójrzcie na to co ten kraj przeżył. To cud, że jeszcze istnieje. Trudno utrzymać się w centrum europy. Między wschodem a zachodem. Często porównujemy się z krajami zachodnimi ale porównacie polske z krajami wchodu a zobaczycie, że mogło być gorzej.

Opublikowano

Teraz każdy uważa, że to najgorszy kraj, mamy taką politykę i nie mamy takich stadionów i drużyn jak Hiszpania ale mamy Wielką Historię.

Historii do garnka nie włożę.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Co prawda to prawda. Ludzie bronili swojego kraju za cenę swojego życia, dzielnie stawiali się niemieckim wojskom tylko po to, aby nam w przyszłości żyło się lepiej. A co teraz mamy ? Połowę wyjeżdża za granicę ("w ramach lepszego życia"), polityka naszego Tuska, który okrada Polaków z ich majątków (ludzie, którzy byli na wojnie i walczyli teraz nie mają grosza na życie lub są bezdomni). Teraz znowu 2015 czy 2017 nie pamiętam dokładnej daty, nasze Polskie ziemie będą kupować zagraniczni ludzie. Po co to wszystko ? Po co walka skoro teraz Tusk na czele, a polska będzie sprzedana ? Mam nadzieję, że to co teraz się dzieje to kiedy się w końcu skończy i będziemy żyć jak "ludzie" godnie zarabiając, aby było można utrzymać rodzinę i dożyć spokojnej starości.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...