Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] <<< Jak napisać Launcher Miencraft >>>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie nie ma żadnego tutoriala "Jak napisać launcher do 1.6.2" ale jest do wersji 1.5.2 więc polecałbym z takiego skorzystać.

W czym byś chciał tego launchera napisać? C++, C#, F#, vb.Net, Java czy jakiś inny język?

Moim zdaniem najprościej w vb.Net ale jak napisałem to tylko moje zdanie

Opublikowano

Nie Virtual Basic 2010 Express a Visual Basic 2010 express.

Jak ten komplikator wybrałeś to z języków, w których możesz napisać launchera zostaje C++, C#, F# i vb.Net

PS. Czy mi się wydaje, czy naprawdę nie masz żadnego pojęcia o programowaniu, jedynie znasz jeden dość popularny komplikator Microsoft'u.

Opublikowano

Moim zdaniem najprościej w vb.Net ale jak napisałem to tylko moje zdanie

Napisałem wyżej. Moim zdaniem najprościej jest coś napisać w vb.Net ale i tak polcam C#. Sam wybierz jakiego języka zaczniesz się uczyć...

Zobacz np. na wikipedii, który język ci najbardziej odpowiada:

C# - http://pl.wikipedia.org/wiki/C_Sharp

C++ - http://pl.wikipedia.org/wiki/C%2B%2B

vb.Net - http://pl.wikipedia.org/wiki/Visual_Basic_.NET

F# - http://pl.wikipedia.org/wiki/F_Sharp

Opublikowano

@up Każdy ma swoje zdanie, autor napisał, że chce tego launchera napisać w C++

O AutoIT'dzie słyszałem, ale podobno w programach napisanych w tym języku tworzą się "wirusy" (fałszywe alarmy) ale nigdy tego nie sprawdziłem więc nie wiem

Opublikowano

C# czy vb.net to to samo tylko różnią się składniowo, vb ma prostą składnie, ale to kwestia przyzwyczajenia...

najłatwiej to w AutoIT'dzie napisać taki launcher, do tego spokojnie wystarczą możliwości tegoż języka.

Autoit to zuoooo. Poradnika nikt tobie nie poda/zrobi. Musisz użyć głowy i sam pomyśleć co ma on robić korzystać z jakiś gotowców i się uczyć.

Myśl myśl bo już jutro do szkoły

Opublikowano

w Visual Basic 2010 Express lub C++

Nie rozumiem: Visual Basic 2010 Express to komplikator a C++ to język.

Bez komplikatora w C++ nic nie napiszesz, tak samo w Visual Basic 2010 bez znajomości żadnego języka programowania też nic nie napiszesz.

A co do pytania (2x up):

Jak znasz tylko trochę C++ launchera nie napiszesz.

Ale też napisałeś, że szybko się uczysz więc naucz się najpierw dobrze tego języka co wybrałeś a potem weź się za pisanie launchera.

PS. Wielka czcionka, po to, żeby wkońcu ta informacja do autora topicu dotarła.

EDIT: Znalazłem tut'a ale do vb.Net a nie C++

Jak chcesz to skorzystaj: http://www.mpcforum.pl/topic/768660-tut-wlasny-launcher-w-vbnet/

Opublikowano

Autoit to zuoooo. Poradnika nikt tobie nie poda/zrobi. Musisz użyć głowy i sam pomyśleć co ma on robić korzystać z jakiś gotowców i się uczyć.

Myśl myśl bo już jutro do szkoły

to napisania głupiego launchera autoit spokojnie wystarczy...

@up Każdy ma swoje zdanie, autor napisał, że chce tego launchera napisać w C++

O AutoIT'dzie słyszałem, ale podobno w programach napisanych w tym języku tworzą się "wirusy" (fałszywe alarmy) ale nigdy tego nie sprawdziłem więc nie wiem

bo Avast do gówno jest, kiedyś jeden z najlepszych teraz jeden z najgorszych...

Opublikowano

Wg. mnie można zamknąć, z tego co mi się wydaje autor nie umnie napisać samemu launchera tak samo jak ostatnio NikeIgorNike więc może skorzystać z jakiegoś gotowca, których jest w internecie dużo (jednak jakieś 95% nie działa na 1.6.2 :P)

Przykładem działającego gotowca launchera na 1.6.2 jest kod z tego tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/778910-tut-wlasny-launcher-z-auto-updaterem-do-serwera/

Wystarczy zmienić to:

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim uruchom As String

uruchom = "javaw -Xmx1024m -Djava.library.path=%APPDATA%/.minecraft/bin/natives -cp %APPDATA%/.minecraft/bin/minecraft.jar;%APPDATA%/.minecraft/bin/jinput.jar;%APPDATA%/.minecraft/bin/lwjgl.jar;%APPDATA%/.minecraft/bin/lwjgl_util.jar net.minecraft.client.Minecraft "

Shell("cmd.exe /c" & uruchom & TextBox1.Text)

Me.Close()

End Sub

Na to:

Private Sub FastStart(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim StartMC As String
        Dim LoginMC As String
        StartMC = "javaw -Xmx1024m -Djava.library.path=%APPDATA%\.mcvrozax\versions\natives -cp %APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/sf/jopt-simple/jopt-simple/4.5/jopt-simple-4.5.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/codecjorbis/20101023/codecjorbis-20101023.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/codecwav/20101023/codecwav-20101023.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/libraryjavasound/20101123/libraryjavasound-20101123.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/librarylwjglopenal/20100824/librarylwjglopenal-20100824.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/soundsystem/20120107/soundsystem-20120107.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl/2.9.0/lwjgl-2.9.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl_util/2.9.0/lwjgl_util-2.9.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/argo/argo/2.25_fixed/argo-2.25_fixed.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/bouncycastle/bcprov-jdk15on/1.47/bcprov-jdk15on-1.47.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/google/guava/guava/14.0/guava-14.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/apache/commons/commons-lang3/3.1/commons-lang3-3.1.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/commons-io/commons-io/2.4/commons-io-2.4.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/java/jinput/jinput/2.0.5/jinput-2.0.5.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/java/jutils/jutils/1.0.0/jutils-1.0.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/google/code/gson/gson/2.2.2/gson-2.2.2.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.6.2/1.6.2.jar net.minecraft.client.main.Main --session SessionID --version 1.6.2 --gameDir %APPDATA%/.mcvrozax --assetsDir %APPDATA%/.mcvrozax/assets "
        LoginMC = "--username=" & TextBox1.Text
        Shell("cmd.exe /c" & StartMC & LoginMC)
    End Sub

Potem ".mcrozax" zmienić na folder naszego Minecrafta (np. ".minecraft" czy ".minecraftserver" - wiesz raczej o co mi chodzi)

Ja tam wczoraj siedziałem z 3/4h aby napisać poprawny kod startu minecrafta 1.6.2 z importowaniem wszystkich libów a tu patrze w necie jest gotowiec o.O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...