Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny launcher w vb.net

efee1500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dzisiaj pokaze wam jak zrobić własny launcher do minecrafta

Co będziemy potrzebowali:

- Microsoft Visual Basic 2010

- Mózgu

Tworzymy nowy projekt, dodajemy:

- 1 Button

- 1 Text Box

Naciskamy dwa razy na nasz przycisk i dodajemy

Button1.Enabled = False

Dim jarek As String = System.IO.Path.Combine(Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData), ".minecraft\bin\minecraft.jar")

If My.Computer.FileSystem.FileExists(jarek) Then
	 My.Computer.FileSystem.DeleteFile(jarek)
My.Computer.Network.DownloadFile("LINK", jarek)
 Else
	 My.Computer.Network.DownloadFile("LINK", jarek)
 End If

Dim launch As String

launch = "start javaw -Xmx1024m -Djava.library.path=%APPDATA%/.minecraft/bin/natives -cp %APPDATA%/.minecraft/bin/minecraft.jar;%APPDATA%/.minecraft/bin/jinput.jar;%APPDATA%/.minecraft/bin/lwjgl.jar;%APPDATA%/.minecraft/bin/lwjgl_util.jar net.minecraft.client.Minecraft "

Shell("cmd.exe /c" & launch & TextBox1.Text)
 Me.Close()

Teraz troche wytłumacze

If My.Computer.FileSystem.FileExists(jarek) Then
	 My.Computer.FileSystem.DeleteFile(jarek)
My.Computer.Network.DownloadFile("https://dl.dropbox.com/u/96172539/minecraft.jar", jarek)
 Else
	 My.Computer.Network.DownloadFile("https://dl.dropbox.com/u/96172539/minecraft.jar", jarek)
 End If

Jezeli w .minecraft/bin/ istnieje plik minecraft.jar to go usuwa i pobiera nowy, a jak plik nie istnieje to go pobiera

Shell("cmd.exe /c" & launch & TextBox1.Text)

Odpala minecrafta (launch) z wybranym nickiem (TextBox1)

LINK = Nasz bezposredni link do pliku minecraft.jar

Więcej tłumaczyć nie trzeba, chyba każdy zrozumiał

Jak będzie troche lików to może dam jeszcze jak zrobić autoaktualizowanie plików itp.

Dodam jeszcze ze moge dołączyć do jakiegoś serwera/stworzyc jakiś z modami

Kontakt

GG: 43672626

PS. Następny poradnik będzie jak zrobić launcher w javie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@NikeIMPCike

Jak coś to nie zapisać a skompilować, pobierz sobie np. Visual Basic 2010 Express, wklej kod i skompiluj, wiem że to takie trudne ale cóż ;>

Opublikowano

@NikeIMPCike

Jak coś to nie zapisać a skompilować, pobierz sobie np. Visual Basic 2010 Express, wklej kod i skompiluj, wiem że to takie trudne ale cóż ;>

Spoko juz wszystko wiem tylko jak dodaje swoj .jar ze sttrony speedyshare.com to nie dziala

Opublikowano

a mógłby mi ktoś powiedzieć jak brzmi komenda startowa przy launcherach premium?

Sklepy sms do serwerów mc, launchery non-premium i premium, własne klienty do gry z "kostomizowanym" menu, aplikacje statystyk serwera na androida.

Pisz śmiało na priw co potrzebujesz. Odezwę się jak tylko przeczytam wiadomość.

Opublikowano

nie zmienicie miejsca zapisu mapy, mozecie jedynie zmienic miejsce zepisu calego mc waszego klienta.

%APPDATA%/.minecraft

zamieniacie na

%APPDATA%/.folder

w w tym folderze musi byc klient.

Sklepy sms do serwerów mc, launchery non-premium i premium, własne klienty do gry z "kostomizowanym" menu, aplikacje statystyk serwera na androida.

Opublikowano

nie zmienicie miejsca zapisu mapy, mozecie jedynie zmienic miejsce zepisu calego mc waszego klienta.

%APPDATA%/.minecraft

zamieniacie na

%APPDATA%/.folder

w w tym folderze musi byc klient.

Edycja clienta i zmiana zapisu gotowa.

Opublikowano

No ale chyba jest różnica pomiędzy zmianą linijki kodu podanego na tacy niż szukania go w plikach klienta?

Opublikowano

A ja mam dosyć dziwny problem :< Nie mogę przydzielić więcej niż 1256 MB pamięci ram. Dostępne 12288 MB, zajęte 1854 MB, możecie powiedzieć w czym może być problem? Próbowałem też normalnie odpalić i działa elegancko :/ (normalnie to przez .bat)

EDIT:

Jak odpalam przez cmd z zwiększoną ilością pamięci ram to działa.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Visual Basic 2010, jest skomplikowanym programem, więc nie odrazu wkucie go na łebka ;)

Najpierw musisz się uczyć programować, ja zrobiłem własny launcher pobierający mody i działa B)

Zasuwa bez problemu!

MISZCZU :-)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...