Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tryb serwera Minecraft

Qentes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam dziś zamiar zacząć robić serwer Minecraft. Grałem na różnych trybach jak na przykład RPG, Survival, FreeBuild, Serwery z modami itp. I tu w wchodzi pytanie jaki tryb ja mam zrobić? Myślałem nad Serwer RPG/Survival/FreeBuild lecz z modami tak wszystkiego po trochę, Freebuild i RPG według mnie za bardzo nie pasują więc Bardziej by mi pasował Survival/Freebuild bo już mam nawet pomysł. Na jakim trybie byście wolali WY grać? Chciałbym zrobić serwer z modami więc jeżeli możecie to może coś spróbujcie wmieszać ten tryb :) Z góry dzięki :)

Jeżeli podoba ci się tryb rozgrywki a ktoś już go napisał proszę polub jego odpowiedz będzie dla mnie o wiele łatwiej zamiast pisać 2 razy to samo.

Opublikowano

FB i Survival jest już dużo i to nie ma sensu, a zresztą to i tak pod survival przynajmniej 100 slotów no min. 50. Żeby fajna gra była. Więc lepiej wymyśl coś innego.Np. zrób parkour tylko taki epicki.

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

Dziękuję za wypowiedź :) tak czy tak na razie myślałem nad kupnem 30/40 slotów i dopiero jak by się serwer rozkręcił to dokupić więcej gdyż nie jest to problem. Bardzo chciałbym serwer z modami zrobi :D I wydaję mi się że tak zrobię i taką bardziej podchodzącą pod techniczną lecz z paroma modami przygodowymi :)

Opublikowano

Ja bym wolał serwer Rpg głównie z modami przygodowymi (+ do tego jeszcze mody na kilka nowych światów i każde królestwo ulokowane w innym wymiarze, np. Mroczne Elfy w piekle, Elfy w Twilight Forest, Ludzie w overworld (czyli podstawowy świat), nekromanci w theend itd.) ;p

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

Kociaczek Niestety nie będę dawał modów na inne światy ponieważ one strasznie lagują serwer :/ Twilight i Lord of the rings to jest masakra więc niestety z tego zrezygnuję :( Właśnie mi też się wydaję że Serwer RPG/Survival chyba będzie najlepszym rozwiązaniem :) Dziękuję za wypowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...