Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Dlaczego tacy ludzie grają w lola?

Asanroth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co mainować champa, skoro i tak nie zawsze zagrasz tam gdzie chcesz? Wyzwalam technikę, tam gdzie jest miejsce tam idę, ale szkoda patrzeć jak bot przegrywa 10 do 0 ;c

Po co? A słyszałeś o robocie wielozadaniowym? i mean lee sin, kayle, vayne. Te postacie idą gdzie chcą ( tak, support też ).

Ja majnuje, i w 99'99 % puszczają mnie na linie, chyba że pre made, wtedy odpuszczam

@down why not, dmg i tak będzie mieć.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

@Asanroth Gdybyś pofarmił pod wieżą i podłapał pare bezpiecznych killi (np. dorwać cait po solo dragu i dobić, albo inne tego typu sytuacje) i miał dość "mocy" żeby solo ich zabijać, to byłaby szansa na wygraną, bo chodzili pewnie osobno, nie bojąc się przeciwnika który im nic nie robi. Mógłbyś ich niemile zaskoczyć. Ale masz racje, ciężko byłoby to wygrać z takimi statami wszystkich linii bez wyjątku :(

WW w jungli jest OK z 6 lvlem, ale z doświadczenia wiem, że przed 6 robi mało, a czasem jeśli w early nie ustawisz linii od samego 3 lvla, to potem połowa z nich przegrywa 0/10. I jeszcze zgarniesz reporta. Dlatego przestałem junglować postaciami bez cc i dmg razem, bo bez tego w early ganki nie wychodzą (wyobraź sobie postać, którą na ganku u jakiegoś tanka na topie bijesz po nic. Oczywiście macie za małe dmg i ucieknie. Idziesz na bota, adc "śpi" i nie masz pomocy - wróg zwiał na low. Mid? Masz tam apc bez cc i akali w enemy. Wciska w i ma wyjebke. Teraz spójrz na swój lvl - 4, gdy team ma około 7. Bo gdybyście zabijali, to miałbyś taki jak oni. Ale jeśli chciałeś wygrać linie teamowi, a nie wychodziły wam kille, to tylko czasem zgarnąłeś jakieś golemy czy wraithy i dalej gankowałeś. Dlatego wolę damage'owe postacie na jungle).

Co do posta wyżej - ashe support fajnie działa, możesz spróbować veigar supp (cc+burst hard nawet jeśli jesteś supportem, z ultem robisz komuś tyle dmg, że Twoje adc ma free killa zawsze), Popróbuj. Kolega grał nawet support Ahri - flejmili go, a koniec końców wygrał linię dla adc.

@miFit Ignore w samej grze blokuje widoczność ich wiadomości na czacie, ale ignore po grze (tam gdzie masz staty) blokuje ich dobieranie do Ciebie w match makingu. Swoją drogą muszę zacząć tego używać. Statystycznie jak zignoruje 3/4 Silvera, to dostanę same fajne teamy! :)

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Nie wiecie ale WW w jungli jest naprawde op.

O kurwa. Wybacz przyjacielu, ale złoto jeszcze daleko przed tobą

"Wyzwalam technikę, tam gdzie jest miejsce tam idę"

Po przeczytaniu tego jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu, że Silver to twoja dywizja.

Opublikowano

O kurwa. Wybacz przyjacielu, ale złoto jeszcze daleko przed tobą

"Wyzwalam technikę, tam gdzie jest miejsce tam idę"

Po przeczytaniu tego jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu, że Silver to twoja dywizja.

Czyli wg. Ciebie mam się kłócić z kimś o mida/topa, stworzyć niemiłą atmosfere gry i przegrać?

Opublikowano

Kolejny przegrany przez afk ;D
Rozwalił mnie tekstem na całą gre: Blitzcrank : ''Sorry guys, I must do my homework. ;C''

Witamy w piekle!

6bqv.jpg
Opublikowano

Heh pewnie przegraliście ostatni TF, amumu/zyra/leona combo :D

Blitz w sumie w late nic nie robi, ale to nie zmienia faktu że afk.

Ostatnio grałem malphite wywaliło jednego na około 12min jak wrócił mieliśmy staty 13 oni 12.

Dzięki farmieniu np. przechodzisz koło jungli zlejesz itd.. miałem przewagę 3-4 lvl-i :D jak się wbiłem w enemy na ulcie to nie mieli czego szukać ^^ dodam że na bocie mieliśmy eve i supp bo jakiś fail tam był, czyli bez adc graliśmy, wszystko da się wygrać trzeba tylko im pisać po 10 razy, i nie wdawać się w kłótnie, jedynie niema sposobu na affka... wtedy najlepiej push.. i szybko wygrać grę, żeby do late nie doszło.

Twisted Fate, Zac, Malphite to są dobre championy do carrowania, supporty są dobre.. ale trzeba umieć nim grać i trafić na chociaż trochę ogarniętego adc, wtedy feedniesz adc i z górki.

Amumu też dobry ale często ban.

Pantheon na mida, dziś mi jeden Czech pisał że jestem troll pickiem i że mam report i mój kumpel też :D, najlepsi są właśnie tacy jak on, nic nie robił... feedował i próbował zwalić na tych co carrowali, najlepiej wtedy jeszcze napisać że jesteś Polakiem :D wtedy mu się włącza taki ból dupy, miło się na to patrzy a na końcu daje się mu reporta z obrazę ciebie i twojego kraju ^^.

Co do Twisteda sam nim nie gram, ale wiem i nie raz widziałem na low elo jak cwaniaki nim sobie gry robią.

Ja planuje niedługo Jayce carrować.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Przegraliśmy, bo kiedy zrobili barona napisałem żeby nie atakowali aż się nie skończy buff. Po czym nocturne i rengar ulti w twitcha, oczywiście enemy ich wykończyło i wzięli się za nas.

Kolejna gra po której chce się płakać ;C
Prawdopodobnie jeszcze jeden lose i znowu s3 ;-; riot mnie nie kocha?

vhl.JPG

Opublikowano

No ja kiedyś też miałem taką sytuację polak na początki miły szło się z nim dogadać, no to się cieszyłem lecz po 10 minutach pisze że musi isc na obiad ... No i mecz przegrany :) Kocham takich ludzi.

Nie wiecie ale WW w jungli jest naprawde op. Nie krzycze elo hell bo najwyrażniej silver 3 to moj poziom gry. Ale przypadek ze pre bot wyszedł z gry po czym leona wróciła?

WW ma strasznie wolną jungle i bez ulta nie zrobi żadnego porządnego ganga wiec nie jest op

x

Opublikowano

Przegraliśmy, bo kiedy zrobili barona napisałem żeby nie atakowali aż się nie skończy buff. Po czym nocturne i rengar ulti w twitcha, oczywiście enemy ich wykończyło i wzięli się za nas.

Kolejna gra po której chce się płakać ;C

Prawdopodobnie jeszcze jeden lose i znowu s3 ;-; riot mnie nie kocha?

vhl.JPG

fajna farma, szacun.

Dopóki nie przestaniesz płakać, będziesz przegrywać. Proste, poza tym skąd masz wiedzieć, że to nie wy popełniliście błąd? Może po ich engage była świetna okazja na wygranie tfa a wy ją zmarnowaliście? No tak, bo engage = wbicie w 5 miejmy na niego wyjebane

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Heh , narzekacie na tą farmę, to sami próbujcie się farmić kiedy nie da rady nic zrobić. Cait Cię obija (650 range) później wchodzę ganki od mida bo oczywiście feed. A wy tylko ''nice farma''.
Ja nie płacze, bo przegrywam. Płaczę bo idioci feedują i się wyzywają nawzajem

Opublikowano

fajna farma, szacun.

Dopóki nie przestaniesz płakać, będziesz przegrywać. Proste, poza tym skąd masz wiedzieć, że to nie wy popełniliście błąd? Może po ich engage była świetna okazja na wygranie tfa a wy ją zmarnowaliście? No tak, bo engage = wbicie w 5 miejmy na niego wyjebane

3 dedy + pewnie mocno był obijany. Co byś zrobił? Nie da się mieć dość dużej farmy z nafeedowaną cait w enemy i leoną na suppie. Mógłbyś hejtować cait za ilość farmy. Żałośni są ludzie, którzy w gębie są challengerami a w grze brązami.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Jak czytam komentarze pewnych osób to aż mnie świerzbi żeby komuś w zęby zajechać aż mu sie mózg odezwie i przestanie pieprzyć farmazony.

Ja was poprostu nie ogarniam, gość przegrywa co racja to racja każdemu sie zdarza, ale chyba kilka przegranych pod rząd nie zawsze oznacza że to wina jego, sam z doświadczenia wiem że często w chooy polaczków zabiera topa/mida a potem feeduje 0/11 i flame "omg naab team, report them" i nawet osoby grające supportem mają lepsze staty niż owy gracz.

Nie uważam sie za jakiegoś pro elo mega koksa z kregu pretendentów, ale nie jednemu moge udowodnić że coś potrafie więcej niż tylko flamić na forum w tym temacie.

Mam od zawalenia replayów w których gre jak to mówia forumowi "pr0si" idzie wycarriować, to że potraficie grać 3v5 z botami to nie znaczy że z ludzmi jest identycznie. Podam wam głupi przykład:

Gra 3v5:

U ciebie AFK Top i Adc, ty grasz jako soraka. Może jeszcze kurde idioci powiedzcie że ma tym carriować to możecie mi podawać wasze nicki, nie chce mieć takich noobów nigdy w teamie, rozumiem że soraka coś w ap może podziałać, ale nie bez przesady jak twój mid ma ciężko, bo ma ganki od wroga a nasz jungler musi deffować topa bo gość afk, bot tak samo zbijany przez gravesa + leone, kiedy ty grasz soraką.

Mała porada do tych waszych pokichanych rad typu:

" Słaby jesteś "

"Nie ogarniasz, idź naucz sie grać"

Wejdzcie w komputerku w taki magiczny folder o nazwie WINDOWS, wyjebcie z niego całą zawartość a potem wyłączcie komputer.

@TOPIC

Strefa bronzu/srebra jest najgorsza do opuszczenia, ponieważ nowi gracze, wręcz nieraz świeże "30-stki" pchają swe nieproszone dupale na rankedy i zwykle takie osoby przegrywają gry, bo ja mam 30 lvl i skilla aż po pachy, tylko pot przeszkadza ;p

Aktualnie "baunsuje" na srebrze, ponieważ sam mam sporo takich przypadków w grach i niestety dzięki nim nie da rady nic z tym zrobić , ewentualnie duet z kimś.

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

jak bys wzial innego champa to bys wygral, a ww jest bezuzyteczny (no po za ultem), nie jest mobilny i nie da sie nim wycarrowac dobrze.

oj uwierz da sie wyccarowac gre. gralem 4vs5 na topa z teemo vs warwick, 1 gang, 1st item to spirit visage, obijalem go niezle z Q jak mi oddawal i byl heal. tanky masteries ad runy, i 9/0/5

Opublikowano

Proponuje zmienić na galerie, gdyż będe wrzucał screeny ;>

znalazłem to czego szukałem ;>

iz1.JPG

EDIT:

PODDAJCIE SIE ;-;

tak oto grają ludzie ze złota:
thx.JPG

a tak gra srebro (wiem chujowa farma)
05q8.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

z s1 bez farta nie wyjdziesz...

Wszystkie gry riven były na garena, bo first pick nie potrafił go zbanować, mimo że nie feedowałem to kretyni na innych liniach nie potrafią przegrać lini nie feedując

6vd.JPG
Opublikowano

@2xUp

Trzeba być na poziomie gówna, by nie móc wycarrować gry tak gigantycznym OP ścierwem jak Riven, nawet mając na linii średnią kontrę, do tego pisałeś że sam go nie feedowałeś więc...

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

No i w goldzie jest gorzej bo w silverze to mogłem sam carrować. Wgl zadziwia mnie to że zawsze ale to ZAAAWSZEEEE w moim teamie jest afk jak są problemy z serwerami no kurwa zawsze ale to zawsze w moim teamie wgl nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś z przeciwnego teamu był afk xD Wiem że to wygląda jak puacz ale tak jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...