Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Latop vs FPS :)

CalipsoMt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• System operacyjny: Windows 8
  • Procesor: Intel® Core™ i7-3630QM
  • Pojemność pamięci RAM [MB]: 6144
  • Pojemność dysku [GB] [GB]: 750
  • Model karty graficznej: Mobility Radeon HD 7670M

Myślałem też nad dyskiem ssd 128gb ale co sądzicie na ten laptop ?

Dobry będzie do gry w minecraft'a ? I ile wyciągnie fpsów ?

Czy może coś lepszego budżet 3tyś .

sygna1.png

Opublikowano

Co za ku*wa debilizm kupować takie coś do Minecrafta...

Kup sobie od razu drugi procesor gdyby jeden osiągnął tylko 300 fapesfów, to sobie drugi podłączysz. Albo kilka xenonów...- a no tak masz tylko 3 kafle żeby kupić laptopa do Majnkrafta.

Jaki jest sens kupowania takiego urządzenia do tejże gry?

Twoje oko nie zauważy różnicy pomiędzy +60 do ∞ więc po uj?

Taka moja rada. Zastanów się zanim założysz temat.

Forum spływa na dno, pozdrawiam

Brawa dla moderatorów.

Opublikowano

Taki sprzęcik, powiem szczerze nie za dobry, wziąłbym coś lepszego, maksymalnie

po dopisaniu RAM etc. wyciągniesz ok~80fps, a za cenę 3k, możesz kupić PC

gdzie będziesz śmigał spokojnie po 150-200fps'ach na Optifine.

Opublikowano

Przepraszam ale @up czy was pogięło czy wy macie jakiegoś innego MC? Takie głupoty opowiadacie że masakra, w dodatku osoba postawiona wyżej...

Mam średnio 60-70 fps (max 180) na intelu e5200 który jest stary jak świat. (zużycie +85 %)

Po co ma dokupywać pamięć RAM jak 6gb to jest aż za dużo...

Aktualnie na lapku z i5 drugiej generacji mam średnio 85-90 fps (zużycie procesora na poziomie 30 %, taktowanie zmniejszone z podstawowego) maxymalnie 160 fps przy tym samym zużyciu ew. normalnym taktowaniu. To wszystko przy virtual DJ, przeglądarce (średnio 10 okien), gg, skype etc.

Wyżej opisana sytuacja pozostawia mi ponad 50 % RAM-u, przy czy vDJ i przeglądarka swoje ciągną.

Nie mam pojęcia skąd wy bierzecie takie liczby i te dokupowanie ram-u itd...

Jak na tym sprzęcie od nowości nie będziesz miał średniej 80 fps to księdzem zostanę...

Forum spływa na dno, pozdrawiam

Brawa dla moderatorów.

Opublikowano

wszystko na ultra ? mam i5, i taką samą karte + tyle samo ramu i mam stałe 100 fps na normalnym renderingu i reszte minimalnym , więc nie.Na ultra max 80.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Cóż, kupowanie laptopa pod jedną grę to najgorszy z możliwych wyborów użycia laptopu. Rozumiem, że możesz sobie kupić do gier laptop, ale na litość boską - to wszystko kosztuje, chyba nie powiesz że jak masz kasę/bogatych rodziców/ zarobiłeś to se możesz kupować laptop do jednej gry która (możliwe) po kilku dniach Ci się znudzi. Ogólnie laptop - nie powiem, zły nie jest. Osobiście mam lapka Asus który jest już dosyć stary, jakieś 6 lat niedługo styknie. To jest zwykły laptop, powiem więcej - jest słaby w porównaniu do innych, ale jakoś śmigam 6 lat i nie wybuchł. W minecrafcie mam tak ok. 60+ fps bo używam optifine itp. Nie jest to dużo, ale mi jak najbardziej starcza. Karta graficzna też szajs, NVIDIA Geforce 512mb, procesor dwu-rdzeniowy intel core duo 2.0 ghz. 6 lat wytrzymał, używałem go do gier takich jak WoW, Fifa, Manager, Rappelz, Archlord no i w ogóle różnych innych MMORPG bo w takich gustuje i sportowych. Cudo to nie jest, ale jak widać jakoś się trzyma, teraz zamierzam wydać stówkę żeby wszystko wyczyścić, zrobię formata i zobaczymy jak tam wszystko będzie się trzymało,

Bez reklam fb

Opublikowano

Ram będzie 16gb wiec spoczko :D

No chyba Cię...

Do 3k bierz Y580, do 4 - Y500 (jeśli nie boisz się SLI).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Cóż, kupowanie laptopa pod jedną grę to najgorszy z możliwych wyborów użycia laptopu. Rozumiem, że możesz sobie kupić do gier laptop, ale na litość boską - to wszystko kosztuje, chyba nie powiesz że jak masz kasę/bogatych rodziców/ zarobiłeś to se możesz kupować laptop do jednej gry która (możliwe) po kilku dniach Ci się znudzi. Ogólnie laptop - nie powiem, zły nie jest. Osobiście mam lapka Asus który jest już dosyć stary, jakieś 6 lat niedługo styknie. To jest zwykły laptop, powiem więcej - jest słaby w porównaniu do innych, ale jakoś śmigam 6 lat i nie wybuchł. W minecrafcie mam tak ok. 60+ fps bo używam optifine itp. Nie jest to dużo, ale mi jak najbardziej starcza. Karta graficzna też szajs, NVIDIA Geforce 512mb, procesor dwu-rdzeniowy intel core duo 2.0 ghz. 6 lat wytrzymał, używałem go do gier takich jak WoW, Fifa, Manager, Rappelz, Archlord no i w ogóle różnych innych MMORPG bo w takich gustuje i sportowych. Cudo to nie jest, ale jak widać jakoś się trzyma, teraz zamierzam wydać stówkę żeby wszystko wyczyścić, zrobię formata i zobaczymy jak tam wszystko będzie się trzymało,

Tzn pod inne gry też , ale głównie pod minecrafta :)

sygna1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...