Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Formy reklamy serwerów OT

elljot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W Świecie OT mamy do czynienia z prawdziwym spamem w postaci reklam serwerów, ale które z nich tak naprawdę powinniśmy wybrać?
Cześć, w tym artykule chciałbym przedstawić popularne formy reklamy serwerów Open Tibia, z którymi miałem okazję się spotkać...
Pokażę wam, co ludzie potrafią wymyślić, byle by mieć kilku graczy na swoim serwerze...
1. Fora

Najczęstszą reklamą, z jaką można się spotkać to wątki na forach tematycznych, a raczej spamem, na wszystkich forach, bo jest to zakładanie konta tylko po to, aby napisać reklamę na forum (znam, z własnego doświadczenia...) chociaż niektóre fora wymagają kilku postów (np. 5-10) aby móc założyć temat w dziale reklam.

2. E-mail.

Drugim, bardzo częstym sposobem na reklamę jest Wysyłanie wiadomości na e-mail, czyli też Spam. Mając odpowiednią bazę e-mail, możemy dotrzeć do grupy docelowej (potencjalnych graczy) w przeciągu kilku dni. Jeżeli takowej bazy e-mail nie posiadamy, możemy się w łatwy sposób w nią zaopatrzyć, poświęcając kilka groszy na Allergo...
Trzeba wziąć też pod uwagę, że maila przeważnie odwiedza się tylko po to, aby otrzymać potwierdzenie rejestracji na jakimś serwisie, czyli około 2-3 razy w ciągu tygodnia... Rzadko używamy maila, żeby do kogoś napisać. (mowa tu o graczach, nie twórcach)

3. Spam GG

Posiadając swój serwer OT, warto podać na stronie swój numer GG, gdyż będziemy mieli wtedy bazę numerów GG, a więc są to osoby, które grają na OTS'ach ciągle, a wiadomość dostaną od nas od razu, bo gg prawie każdy ma włączone zaraz po odpaleniu kompa...

4. YouTube

Widziałem już dosłownie wszystkie najgorsze z najgorszych filmów dotyczących serwerów OT, bo filmy wyglądają na zasadzie, "wrzucę film, dodam jakieś kolorowe efekty i dam muzykę która mi się podoba, to ludzie wejdą..." Nie, to tak niestety nie działa... Tylko co można przedstawić w filmie promującym serwer? Na pewno powinno to być PvP, musimy przekonać gracza, że to właśnie u nas będzie można się ponaparzać, ważne jest też, aby na filmie zawrzeć najładniejsze elementy mapy, bo to w końcu materiał wideo, a muzyka? Ważne by pasowała do tego co się dzieje na ekranie i aby nie zawierała słów, najlepiej Soundtrack z jakiegoś filmu...

Oto moje przykłady takich filmów promujących serwer:

http://www.dailymotion.com/video/xiei91

i

5. Odpłatnie

Moim zdaniem jedyna najsensowniejsza reklama, wykupić na popularnej stronie reklamę, ponieważ rzuca się w oczy i gracz widzi, że skoro jest to reklama na znanej stronie, to serwer musi być dobry...
Pozostaje jeszcze kwestia wykupienia reklamy w Google'u, ale mało stron tematycznych zawiera teraz takie reklamy, ale zawsze możemy trafić na kogoś, kto w wyszukiwarce wpisze słowa związane z OTS'ami...
6. SMS

Prowadząc już któryś serwer OTS, powinniśmy mieć bazę numerów telefonów, od graczy którzy kupują coś w sklepie serwerowym. Wystarczy dodać w regulaminie punkt, że Użytkownik zgadza się na wysyłanie informacji handlowych itp. w formie elektronicznej. W ten sposób mamy zgodę naszych użytkowników, którzy wysłali sms, aby wysyłać im spam. Teraz wystarczy rozpocząć wysyłkę SMS, najlepiej z konta naszego operatora Usług SMS.

Najbardziej w reklamach rozbraja mnie to, że co drugi serwer nazywa się "Najlepszym w sieci"...
W tym poście to chyba tyle, a jakie wy znacie jeszcze formy reklam? Piszcie!

Pozdrawiam,

elljot

Opublikowano

sądzę , że ten temat nie ma sensu , pod jakim względem to jest tut ? :P

Wydaje mi się, że autor chciał przedstawić nam sposoby na reklamowania swojego OTS'a.

@down

Tak, mam z tym problem... jak już tak bardzo chcesz się kłócić to PW. ;q

*Caltha

surprise motherfucker

Opublikowano

Wydaje mi się, że autor chciał przedstawić nam sposoby na reklamowania swojego OTS'a.

Gdybys tego nie powiedzial pewnie nikt by tego nie wywnioskował.

@catha spytała retorycznie , ale moze masz z tym problem.

• 3 lata później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

www.otservers.eu

Ktoś tu widzę próbuje się dostosować :D

Poradnik jest całkiem sprawnie opisany i przedstawia chyba wszystkie najpopularniejsze sposoby. Co do tego spamu to uważałbym aby nie przyniósł więcej strat niż zysków.

lupik-log_awxeehx.png

Szukasz kogoś kto szybko i porządnie zakoduje Twoją stronę?
Właśnie mnie znalazłeś!
Odwiedź mój temat i przekonaj się, że warto powierzyć mi to zadanie.
Lupik - Usługi kodowania stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...