Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin od początku

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że w tym dziale jest bardzo dużo doświadczonych graczy metina i mam do was kilka pytań, ponieważ dopiero zaczynam grać w metina i liczę na wasze porady.

1. Grać na globalu czy lepiej na jakimś privku? Jeśli na privie to jakim?

2. Kim grać tak 100% pod expa?

3. Gdzie i jak expić?

4. Jak maxować skille i statystyki?

5. Robić misje czy tylko expić?

6. Czy bez wydawania prawdziwej kasy mogę coś osiągnąć?

*. Jakieś inne cenne wskazówki?

Proszę pisać zrozumiale, bo nie obczajam żadnych skrótów, nazw itp.

Opublikowano

1. Prywatny serwer, jakiegoś hard. Np na Ravi czy Concordi

2. Wp

3. m1, m2, pustynia, dolina, v1, v2, grota

4. Ostrze, strach, wir, rozpro, paluch, zbrojka. Staty full int później wit/siła zależy od eq

5. Zależy gdzie zaczniesz grać.

6. No jasne a nawet zarobić idzie.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

1. Grać na globalu czy lepiej na jakimś privku? Jeśli na privie to jakim? - lepiej priv, global to syf się robi. A jakim chcesz ;p
2. Kim grać tak 100% pod expa? Pod expa sura wp
3. Gdzie i jak expić? pokolei tak jak masz potwory lvlowo. Normalnie expisz, bijesz mieczem ;p
4. Jak maxować skille i statystyki? Ostrze, strach, zbrojka, wirek, palec, rozpro (pod priv)
5. Robić misje czy tylko expić? rob misje, opłaca się
6. Czy bez wydawania prawdziwej kasy mogę coś osiągnąć? Oczywiście. Więcej czasu to zajmie ale da sie :)

Opublikowano

Wiem, że w tym dziale jest bardzo dużo doświadczonych graczy metina i

mam do was kilka pytań, ponieważ dopiero zaczynam grać w metina i liczę

na wasze porady.

1. Grać na globalu czy lepiej na jakimś privku? Jeśli na privie to jakim? Albo na Globalu na S26, albo na privach, polecam Ravia.eu.

2. Kim grać tak 100% pod expa? 100% pod expa, to tylko Sura WP.

3. Gdzie i jak expić? To zależy od serwera.

4. Jak maxować skille i statystyki? http://www.mpcforum.pl/topic/655546-tut-sura-wp-co-i-jak/

5. Robić misje czy tylko expić? Misje warto robić, choćby dla zarobku.

6. Czy bez wydawania prawdziwej kasy mogę coś osiągnąć? Tak, zarówno na privach, jak i na globalu.

Opublikowano

Jeszcze dodam dwa pytanka

1. Skąd brać bronie i zbroje? Ze sklepiku czy dropić?

2. Jak je ulepszać? Aż do spalenia?

1. Sklepik

2. Aż zabraknie Ci ulepszaczy

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Wiem, że w tym dziale jest bardzo dużo doświadczonych graczy metina i mam do was kilka pytań, ponieważ dopiero zaczynam grać w metina i liczę na wasze porady.

1. Grać na globalu czy lepiej na jakimś privku? Jeśli na privie to jakim? Teraz wolałbym zacząć uczyć się na Hardach. Zacznij grać na Astium.

2. Kim grać tak 100% pod expa? Sura WP

3. Gdzie i jak expić? Zależy od poziomu :) M1,M2,Dolina,V1,V2,Redlas,AV2.

4. Jak maxować skille i statystyki? Czarowane Ostrze,Strach,Wir,Palec,Rozpro,Zbroja

5. Robić misje czy tylko expić? Możesz robić bo nie zawadzi

6. Czy bez wydawania prawdziwej kasy mogę coś osiągnąć? Pewnie,że tak :)

Opublikowano

Przepraszam ze ttuaj ale na jakich serwach prywatnych gra najwiecej ludzi? najlepiej hard albo medium

Z hardów to na pewno Ravia i Balmora. Z Medium -> Pandora, Diamond, z tych nowszych to nie wiem ;p

1. Grać na globalu czy lepiej na jakimś privku? Jeśli na privie to jakim? Zależy... Jeżeli chcesz coś typu jak global to najlepiej privy HARD, polecam Ravia i Balmora. Jeżeli MEDIUM to Diamond lub Pandora, z nowszych nie wiem, bo nie gram, jedynie na Pandorce od czasu do czasu. Easy ogólnie nie polecam, bo jest zbyt łatwo, zero satysfakcji z gry, ale tak, aby pobawić się to dobre są takie privy. Global? Wg. mnie wypalił się, a jak już grać to zrobić postać tam, gdzie jest dużo graczy.

2. Kim grać tak 100% pod expa? Sura WP lub Szaman Smok, Wojownik Body.

3. Gdzie i jak expić? m1, m2 - polanka; najlepsza jest w Chunjo, BO [Dolina Orków], Czerwony Las lub Atlantyda -> jeżeli dasz rade i można wejść od 1lv, ale jak jest od 75, to jeszcze Lochy v1 i v2 czekają.

4. Jak maxować skille i statystyki? Do której profesji? ;d

5. Robić misje czy tylko expić? Expić i misje. Chociaż na serwerach prywatnych aż tak nie trzeba robić misje, najważniejszy Biolog.

6. Czy bez wydawania prawdziwej kasy mogę coś osiągnąć? Na globalu? Przy tzw. noł lajfieniu owszem. Jeżeli nie śpieszy Ci się... To nie ma po co wydawać na IS. Na privach IS nie jest aż tak istotny jak na globalu <- moje zdanie!

*. Jakieś inne cenne wskazówki? Jeżeli zamierzasz zagrać na privie to lepiej wybrać te starsze, gdzie jest graczy min. 300+. Wiadomo, że serwer stoi, a te nowe, co wychodzą szybko padają. Dlatego polecam grać na hardach, najlepiej [jak już napisałam]: Balmora lub Ravia.

Opublikowano

Jeszcze dodam dwa pytanka

1. Skąd brać bronie i zbroje? Ze sklepiku czy dropić?

2. Jak je ulepszać? Aż do spalenia?

1.Dropić

2. Najlepiej do +6/7 , a jeśli lubisz ryzyko i masz dużo yangów - do +9

A co do Pivów to polecam Ravię ;)

giphy.gif ­

Opublikowano

3. Gdzie i jak expić?

1. Jeśli chcesz się troszkę pobawić - to możesz zagrać na Theris'ie.
Ja polecam globala. Jeżeli chciałbyś konkurować z innymi graczami(PVP) - Solar. Jeśli tylko spokojny exp - dowolny, inny serwer (np. Kronos).
2. Wojownik Mental.
3. Na początku w m1, na wilkach, psach. Potem, robiąc misje, zdobędziesz początkowe EQ. Na 8/9 poziomie możesz spróbować na niedźwiedziach. Tak do ~15 poziomu. Potem zaprzysiężone i dzikusy.
4. Jeżeli chodzi o skille - 1/2 punkty daj w 1/2 skille ofensywne. Reszta w Silne ciało.
Statystyki - 2:1 - witalność:atak.
5. Misje pomogą Ci zarobić trochę Yang i zdobędziesz początkowe EQ.
6. Bez problemu.
Opublikowano

3. Gdzie i jak expić?

1.Polecam Astium:)

2. WP

3. Na początek m1(niedzwiedzie), następnie m2 (Dzikusy) pozniej BO, v2 i Grota

4. Int i Wit 2;1

5.Warto robić misje bo dają tam rózne dobre itemki :)

6. Tak, bez is można na prawdę dużo tam osiągnąć , na początek zrób sobie dropka do m2 :)

Opublikowano

Załóżmy, że będę grał na Ravii i wezmę Surę WP. Zależy mi na tym, aby było sporo graczy, ale nie aż tyle żeby nie mieć gdzie expić. Chcę poczuć ten klimacik metka, a nie grać na jakimś opustoszałym serwie gdzie nie ma żywej duszy.

Opublikowano

metin2.sg lub priv serwery np. ravia

sura wp jest najlepsza pod exp

staty 2x int , 1x wit

skille

ostrze

zbroja

strach

wir

gdzie expić to już zobacz jakiś poradnik

misje opłaca się robić bo zawsze jakas kasa wpadnie i exp

bez wydawania kasy musisz poświęcić więcej czasu na metka żeby coś osiągnąć :D ale da rady

41196912334212939960.png

Opublikowano

Ten hack Kamera działa jeszcze na Ravii? Bo strasznie wolno mi się zbiera surą te grupki, a na pelerynki trochę szkoda mi kasy. Jest jakiś działający hack na Ravie żeby miał funkcję pelerynki.

Opublikowano

3. Gdzie i jak expić?

1. Na privie

2. Surka WP

3. No to zależy oczywiście od lv. Pieski>Zaprzysiężone>Dzikusy>Bo>Swiatynia>V1>V2>Grota

4. Ostrze, zbrojka, strach, wir, palec, rozpro staty: 2 int 1 pż / 2 pż 1 siła / 2 siła 1 zr a potem maksuj zr.

5. To zależy od serwera, bo nie wszędzie misje są opłacalne

6. Oczywiście, że tak.

Staraj się grać uczciwie, bez hacków.

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...