Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Solar od początku ?

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam pytanie, czy warto jeszcze grać na solarze metin2.pl ? Można się czegoś dorobić całkowicie od zera? Czy lepiej zacząć na jakimś stabilnym hardzie ? Idzie się jakoś dorobić, czy bez is'u i allegro nic nie osiągnę ?

Opublikowano

Jeśli potrafisz dość dobrze grać, to bez problemu zarobisz. Jedyną przeszkodą może być spora ilość graczy, walcząca o metki/spoty.

Opublikowano

Myślicie, że lepiej grać na starszych serwerach gdzie jest mało ludzi, wolne spoty i metki, ale mało osób i sklepów

Czy zajęte spoty i metki, ale sporo ludzi i sklepów

Opublikowano

Moim zdaniem, teraz bardziej są opłacalne prywatne serwery, ponieważ jest zawsze troszkę łatwiej no i mniej monotonniej niż na Global'u. Polecam tutaj Ravie lub Balmore, najbardziej stabilne serwery, gra sporo osób i w ogóle jest spoko.

xD 

Opublikowano

Na solarze mi się grało najprzyjemniej myślę że i ci by się spodobało.

- Często ksują oraz są zajęte spoty często ale jest okey;)

Dorobić się też nie jest ciężko.

P.S Najlepiej teraz graj na privach typu Ravia / Balmora / Concordia Dużo graczy i stabilne serwery.

Opublikowano

Zależy, czy myślisz przyszłościowo. Jeśli zamierzasz grać latami, wbić konkretny lv, bierz starszy serwer. Wybijesz się, zrobisz eq, i po połączeniu serwerów będziesz miał dobrą postać z eq. Jedyna wada taka, że nie wiadomo kiedy je połączą, i być może dość długo będziesz musiał grać samotnie.

Rekrut
Opublikowano

Nie polecam Ci osobiście serwera Solar. Duża ilość graczy , trudno znaleść w godzianch popołudniowych / wieczornych metka bądź wolny spot w V2.

Polecam Ci dobrego harda typu ravia bądź astium.

JrCU7.png

Opublikowano

Nie polecam , PL się skończył . Osobiście wybrał bym Ravię (Administracja fajna , serwer średni) lub Barmorę (Fajny serwer , BuFu GM :()

giphy.gif ­

Opublikowano

Gram na solarze i z chęcią bym się zamienił za konto na starszym serwerze. Grać się nie da. Jedyny plus to duża ilość sklepów.

Opublikowano

Chciałbym się dołączyć do pytania ale ja jednak chciałbym od samego początku kupić yangi i zacząć grać healerem bądź bm. Wiem, że najpierw byłoby lepiej zrobić WP aby się wyexpić ale czy jest jakikolwiek sens? Drugie pytanie. Znalazłem faceta, który sprzedaje yangi po 30 zł (100kk) ile takich paczek byłoby potrzebnych na dość dobry start do 35 lvl?

Opublikowano

Metin2PL ma najgorsze serwery :D

lepiej zagraj na merin2.sg przynajmniej angielski sobie przypomnisz lub nauczyss :D

41196912334212939960.png

Opublikowano

Opłaca się, dużo ludzi i ceny w miarę. Najlepiej zarabiaj stawiając boty w m2 (drop ulepszacze)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Jeśli grasz na solarze i walczysz o spota to zawsze jest jakaś rywalizacja która mobilizuje do gry ;)

Początki jak w v2 walczyło się po 6h. bez przerwy o spota albo stawianie sklepików z potkami po 500k za 100 sztuk :D

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Nie grałam na Solarze, jedynie na Monastyr, od paru miesięcy wchodzę od czasu do czasu i wieje pustką wśród listy znajomych, większość skończyła grać. Poza tym, ktoś tu napisał, że PL global skończył się, zgodzę się z tym. Jednak jest większa pewność, że go nie wyłączą raz-dwa, a serwer prywatny może w każdej chwili zostać zamknięty. A jak już zamierzasz grać na privie hard to polecam Ravia lub Balmora :) Jak na globalu to stare serwery, typu Monastyr, Twierdza, itd. Powodzenia! ^_^

Opublikowano

Nie opłaca się to już jeżeli chciałbyś dorobić się trochę pln'a.

Ja poleciłbym Ci takie serwery jak Astium ,który jest świeży i da się na nim wiele ugrać.
Na globalu maniaczą już tylko hobbiści :)

Opublikowano

Lepiej poczekać na coś stabilnego (serwer) i na nim zagrać niż zmarnować x czasu i zakończyć grę przez kolejną porażkę firmy Gameforge.

1377985352-U1006379.png

//Bez reklam ts. Dektored.

Opublikowano

A jakieś inne serwery Metin2, chodzi mi o globale tak jak Pl, na jakim warto zagrać ? Różnią się czym od Pl'a ?

Opublikowano

A jakieś inne serwery Metin2, chodzi mi o globale tak jak Pl, na jakim warto zagrać ? Różnią się czym od Pl'a ?

Większość poleci Ci metin2.sg . Na start dostajesz drop, 3reke i magazyn(chyba) na 7 dni, exp jest nieco zwiększony. Rady, zwoje egzo, dodania, zmianki, pd, rękawice to wszystko można wydropić albo kupić od ludzi. Najwięcej ludzi gra w niebieskich.

Opublikowano

Metin2.sg ew metin2.co.uk angielsko języczne sg od firmy tec internative a .co.uk od gf ale naprawdę zajebisty. (hehe sam tam grałem i eq mam ;p)

1377985352-U1006379.png

//Bez reklam ts. Dektored.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...