Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie nowego PCta

Juhas12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce złożyć nowy komputer tylko nie mam pojęcia co z czym i jak połączyć za dobrą cene. Chodzi mi tylko o samą skrzynie, mam do wydania 1800zł. Rozglądałem się po stronach oferujących już gotowy sprzęt ale doradzono że taniej i lepszy wyjdzie mi składany(bo wiem co w niego wkładam). Komputer ma być głównie przeznaczony do gier i chciałbym się cieszyć (przynajmniej na średnim poziomie detali) nowaościami które nas zaszczyciły do tego roku. Czy jest coś takiego możiwe do zrobienia? Jeśli chodzi o grafike to wyczytałem że dosyć dobra jest Radek HD 7770( choć nie wiem nie znam się).

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Stary to się nadaje co najwyżej na złom elektroniczny a nowy PC to w ciagu max miesiąca. Ze starego PCta to najwyżej wspomnienie zostawie i napęd DVD

Opublikowano

Pentium4 2,8Gh, GF 6200 256MB, 1GB DDR ram nie weim jakiej marki a zasilacz może będzie miał 300Wat(płyta głowna DELL-owska nie wiem jaka na pewno bardzo stara), 80GB HDD sata

Opublikowano

Jeśli chodzi o grafike to ja się nie znam na tym jaka dobra, lepsz itp

No dobrze, a co z tą modernizacją ? Czy takową przewidujesz kiedykowleik czy chcesz kupić RAZ i KONIEC. A dopiero potem nową jednostkę.

Ma starczyć na ok 3-4 lata (albo krócej) z możliwością przebudowy

PS: nie wiem co lepsze kupic i potem wymienic na nowy czy do modernizacji

Opublikowano

ten używany ma grafikę trochę słabszą od GTX570 ;) niestety ten vertex jest, ale za i5 2500K z P67 Pro3 warto.

Tylko czy kupowanie używanego PC jest dobrym pomysłem?? a ten varek lepszy od HD 7770?

Opublikowano

do PC urzywanych

Użyj słownika, dostaniesz go na allegro może być używany

Karta jest dobra, tylko trzeba się dopytać o wszystko bardzo dokładnie, gdyż kiedyś sam doświadczyłem przekrętów z gwarancją ("Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych", itp.)

Opublikowano

Użyj słownika, dostaniesz go na allegro może być używany

Karta jest dobra, tylko trzeba się dopytać o wszystko bardzo dokładnie, gdyż kiedyś sam doświadczyłem przekrętów z gwarancją ("Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych", itp.)

ok słownik poszedł w ruch... A tak pozatym może byś mi doradził jaką płyte główną kupić procesor zasilacz itp(uwzględniam używane komponenty) do sumy 1800zł?

Opublikowano

co wy mu za grzejniki polecacie vertex3d ? rly awaryjna,czasami glosna i jeszcze do tego goraca masz taki zestaw : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74018&s=63363&s=61601&s=50391&s=76645&s=72175&s=72778

mozesz dolorzyc do lepszego zasilacza lub obudowy te 50 zl

No na takie coś własnie liczyłem thx. A jakie jest twoje zdanie jężeli miałbym kupić używana karte graf o wiekszej mocy i podobnej cenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...