Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży ping w grach - pomocy

mitrix169

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu, nie wiem, od tygodnia chyba mam problem z dużym pingiem w grach, w TF2 mam ping najmniejszy to 80, chodzi o to, że on cały czas skacze w granicach 80-200 a nawet 300.Proszę o pomoc bo tak już się nie da grać. Zaraz wrzucę logi OTL.

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu, nie wiem, od tygodnia chyba mam problem z dużym pingiem w grach, w TF2 mam ping najmniejszy to 80, chodzi o to, że on cały czas skacze w granicach 80-200 a nawet 300.Proszę o pomoc bo tak już się nie da grać. Zaraz wrzucę logi OTL.

Jeśli sytuacja taka wynikła nagle to radzę zgłosić się do operatora. Nie ma skutecznej metody by Ci inaczej pomóc. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Wydaje mi się że twój operator ma obiążone sieci , wiadomo wakacje to spora ilość osób siedzi na internecie przez co twoja prędkość internetu jest mniejsza.

Jeśli można wiedzieć jakiego operatora masz?

graphic.png
Opublikowano

Operatora to ja mam takiego, że jest tylko w jednym mieście. Ale na moim wcześniejszym internecie 512 kbit/s miałem ping 50-70 różnie ale dało się normalnie grać. Teraz mam 4 mbit/s i jest gorzej. Internet mam radiowy ale na 512 kbit/s też miałem przecież radiowy.

Opublikowano

Widzisz to zależy, możliwe że jesteś pod taka siecia która jest obciążona przez wielu ludzi.

Np. wiele osób sądzi że 512kb/s to nic, no racja ale możliwe że mało osób posiadało tego typu internet w domu.

graphic.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na sam pierw to musisz wejść w menadżera urządzeń > karty sieciowe > klikasz na nią właściwości> i aktualizuj sterownik

Jeśli masz aktywny to wejdź w dodaj lub usuń programy i pozbądź się nie potrzebnego oprogramowani np. google toolbat albo inne świństwa typu ask albo speedmypc

Potem trzeba sprawdzić ping ale nie przez jakieś stronki zamulone tylko :

Start - Uruchom - wpiszujesz "cmd" - otwiera sie okienko i tutaj wpisujesz np. "ping wp.pl". W Windowsie 7 w polu "wyszukaj programy i pliki" wpisz "cmd" i dalej tak jak wyzej.

proponuje wpisać tu parę adresów , oraz Swoje IP czyli : ping ... <---tu swoje ip komputera

Jeżeli jesteś pewien że nie masz wirusa, a ping jest wysoki to NIE JEST TWOJA WINA tylko operatora, lub serwerowni na której obecnie grasz.

Jak to nie pomogło może być to jeszcze jeden problem, odłącz kabel od internetu i podłącz go po 3minutach. Posprawdzaj czy wszystko dobrze łączy.

Jeśli to nie pomoże TO NIE STOSUJCIE programów typu Noping, pingierek lub tym podobnych to nie pomoże tylko bardziej zaśmieci wam komputer i spowolni jego pracę.

Opublikowano

Up, nominowany do zlotej lopaty za odkop roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...