Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie czyta drugiego monitora

boberq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przejdę od razu do sedna sprawy. Przed formatem działałem na dwóch monitorach (jeden podłączony do płyty głównej, drugi do karty graficznej). W czym tkwi problem ? Po formacie nie wyszukuje mi drugiego monitora, tzn. wyszukuje mi tylko monitor z karty graficznej, a płyty głównej nie sad.png co mam zrobić? Jestem zielony w tym temacie

Robię Fora Dla Sieci Serwerów counter-strike,Metin2,Minecraft i inne ;D

4utmdgjpg.gif

addw.png

Opublikowano

Jeśli masz windowsa XP, kliknij PPM na pulpicie ----> właściwości ----> ustawienia. I tam masz do wyboru różne opcje dotyczące monitora.

Opublikowano

Mam 7 I moja karta graficzna czyta jeden monitor a drugiego już nie chce (podłączonego do płytygłównej) dodam że monitor sprawny

4utmdgjpg.gif

addw.png

Opublikowano

Byłem w sklepie i chcą za taką 30 zł to chyba ich pojebało. A dodam że wcześniej czytał mi pc drugi monitor

4utmdgjpg.gif

addw.png

Opublikowano

Ale mi chodzi o to żeby czytało mi i z karty graficznej i z płyty głównej

4utmdgjpg.gif

addw.png

Opublikowano

Ale chcesz DualScreen? Czy może Clone Screen?

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Oba powinny być podłączone do karty graficznej. I bez różnicy czy dvi, vga czy hdmi. Przejściówki potrzebne są tylko by podłączyć monitor do karty jak nie ma tego samego wejścia. Bez sensu jest kupować jakieś przejściówki by podłączyć to samo ale przez hdmi.

@2up

Co to za różnica czy dual screan czy Clone?

Opublikowano

Oba monitory powinny być podłączone pod tą samą kartę graficzną, na płycie masz inną a na slocie inną :D Podłącz 2 monitory, właściwości sterownika karty graficznej, konfiguracja wielu monitorów ;)

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Ludzie czy wy mnie słuchacie? Chodzi mi o to, że wcześniej działał mi drugi monitor gdy jeden podłączony był do karty graficznej a drugi do płyty głównej

4utmdgjpg.gif

addw.png

Opublikowano

Może przy instalacji sterów do płyty głównej, aktualka biosu ci wyłączyła integrę. Zobacz w biosie czy w ogóle integra jest włączona.
----
Odepnij kabel od karty graficznej i podłącz do integry na wyłączonym kompie i włącz komputer. Jak nie będzie sygnału to integra wyłączona. Jak będzie sygnał to spróbuj tak na początku podłącz tyko kabel do integry i włącz kompa jak wszystko się uruchomi i będzie sygnał z integry na monitorze to podłącz kabel do karty graf ext.

Opublikowano

@up nie aktualizowałem biosu tak btw.
Czy to ma jakieś znaczenie ?

4utmdgjpg.gif

addw.png

Opublikowano

@up nie aktualizowałem biosu tak btw.

Czy to ma jakieś znaczenie ?

Jak wgrywasz stery od płyty głównej to po restarcie mogły zmienić ci się niektóre ustawienia np. wykryło kartę graficzną i żeby zaoszczędzić energii to wyłączyło integrę.

Opublikowano

Ładnie ci to napisałem.. Wyłączasz komputer, podłączasz kabel tylko pod kartę zintegrowaną i włączasz komputer - jeśli jest sygnał to dobrze i czekasz aż w pełni uruchomi się komputer i podłączasz 2 kabel do karty graficznej i jeśli masz opcje w monitorze wyszukiwanie sygnału klikasz to. Jeśli po uruchomieniu komputera przy podpiętym kablu do integry niema sygnału oznacza to że jest ona wyłączona w BIOSIE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...