Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprawic wydajnosc Gigabyte 7750?

Piteraskwiat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak poprawic wydajnosc w:

Gigabyte Radeon 7750 2GB (! Nie 1GB tylko 2GB ma ona nowoczesniejszy wyglad od 1GB)

Jest taki programik: Gigabiye OC 2.0v

Co moge zrobic aby z niej wycisnac ostatnie poty??

Zasilacz: Chieftech 500S8 500w

Zamowione:

Plyta: AsRock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155 z

Procek: Intel Core i5 3470K/3570K

Ram: HyperX 2x4 GB 1600mhz

Stary sprzet na ktorym BF3 na high chodzil z ta karta w 40Fps to bylo jakies 4gb ramu amd z przed 5 lat ogolnie komp z marketu.

(Mam zamiar poprawic ja za tydzien jak przyjda plyta,proc i ram ale chce wiedziec co mnie czeka :p )

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Jedynie możesz podkręcić, ale to i tak nie wiele da bo to słaba karta. A to że ma 2gb to zupełnie nic nie daje.

Opublikowano

Wielkość pamięci na karcie wcale nie zależy od szybkości jej działania. Są karty które mają 2GB pamięci i 64 bitową magistrale która robi wąskie gardło dla przepustowości pamięci. Są też taki które mają 1 GB pamięci i szyne 256bit i są o 10 razy lepsze od tych 2GB. Oczywiście to tylko przykład.

Opublikowano

Procek: Intel Core i5 3470K

Nie ma takiego procesora :D

Pozostaje jeszcze możliwość kupna nowej karty :D Bo w tym kompie to troche nie pasuje

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Nie ma cpu i5 3470k chyba i5 3570k (chyba ze jestem cofniety z wiedza? ale samo i5 3470 kreci sie w pizdu i jeszcze troche ;D)

1. Podkręcić do maximum

2. Podkrecic CPU do maximum (patrz temp.)

3. Podkrecic RAM aby cl bylo max 9 i 1600-1700mhz lub wiecej

4. Dozbierac i kupic lepsze GPU.

Opublikowano

@up

Ale z tą kartą graficzną podkręcanie procesora czy ramu NIC nie da.

Na razie podkręć tą grafikę a potem jak byś chciał to zmień na coś pokroju gtx 760/770.

Opublikowano

Dobra dzieki sproboje cos zrobic z tym tworem ;)

Ja wcale nie klamie ze Bf3 chodzil w 40klatkach na high bez zadnych drastycznych spadkow. Pamietam po zmianie Radeona 4600HD na ta w Fc3 byla kolosalna roznica ok. 30klatek w wzwyz na high czyli ok.50klatek mialem w single ( <3 ) ,a ma multi 40klatek.

Narazie jej nie zmienie bo nie ma sensu jak dlamnie jest ok. bo gralo mi sie na niej calkiem dobrze tylko pod koniec czerwca zaczal komp mulic i spadla wydajnosc ale to wina procka ;)

Myslicie pewnie ze to nie mozliwe ze taka karta a tak chodzila.

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Dlaczego niemożliwe ? Ta karta radzi sobie całkiem dobrze w mniejszych rozdzielczościach.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...