Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mało fps na dość dobrym kompie .

Mathman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój sprzęt :

Procesor : Intel Core i5 3350P

Karta Graficzna : Radeon HD 6670 1gb

Pamięć Ram : kingston 4gb 1333Mhz HyperX CL9

Zasilacz : SilentiumPC dues g1 500w

Na tym według mnie dość dobrym kompie w battlefield 3 na niskich ustawieniach z konfigiem na fps mam

od 40-60 fps w rozdzielczości 1280 x 1024 ...

Myślałem że na takim sprzęcie spokojnie będę miał 60+ fps na najniższych ( U mnie nie liczy się wygląd gry tylko komfort grania

który u mnie zaczyna sie od 60 stałych fps-ów )

Proszę abyście napisali mi czy na takich kompie tyle fps to standard czy coś jednak jest nie tak jak być powinno.

Opublikowano

Tydzień temu zmieniałem podzespoły ....

Musiałem na nowo zainstalować system gdyż dysk nie chciał wstać a podobno naprawa to 100zł ..

Opublikowano

Grę kupiłem wraz z zakupem nowych części do komputer-a czyli mam ją od niecałego tygodnia ...

Tak lag-uje mi od samego początku.

Jeszcze mam jedno pytanie gdyż gdy zainstalowałem na nowo system musiałem się liczyć z utratą danych które były na dysku , dane te

utraciłem jednak miejsce które byłe zajęte przed zainstalowaniem na nowo system pozostało ....

Czy możliwe że to może być przyczyna spadków fps ?

Opublikowano

Formata nie robiłem ... Zainstalowałem tylko na nowo system i utraciłem te wszystkie dane a mimo to miejsce na dysku pozostało ..

Opublikowano

Formata nie robiłem ... Zainstalowałem tylko na nowo system i utraciłem te wszystkie dane a mimo to miejsce na dysku pozostało ..

No więc jeszcze tego formata zróbmy, ażeby chociaż te dwie stówy w kieszenie mieć. Może wtedy będzie dobrze. I jeszcze podaj model dysku.

Opublikowano

Z hd 6670 więcej nie wyciągniesz to praktycznie złom a jak jeszcze dd3 to wogóle ciesz się że możesz uruchomić.

Opublikowano

Z hd 6670 więcej nie wyciągniesz to praktycznie złom a jak jeszcze dd3 to wogóle ciesz się że możesz uruchomić.

Odezwał sie koleś z bogatymi rodzicami -.-

Też mam hd 6670 w dodatku z athlonem x2 255 i na multi w kanałach noshahr na średnich mam ponad 40 fps i rozdziałce 1370x768

Bf3 mozna odpalić nawet na gorszych kartach, on jest tak dobrze zoptymalizowany. Mój kolega ma gt 9600 z jakimś słabszym prockiem amd i też na multi moze grać normalnie, ale tyko na low bo inaczej już tragedia :)

Opublikowano

Podczas gry odpal menedżer zadań i klikając PPM na BF3 zwiększ priorytet na WYSOKI (nie czasu rzeczywistego). Komputer powinien wtedy skupić całą moc podzespołów na BFa

Opublikowano

Ogólnie twoja obecna karta graficzna nie zachwyca wydajnością, ale sądzę że na low nie powinno być takich problemów. Najnowsze stery zainstalowane ?

9368_gold.png

Opublikowano

Jedyne co mogę polecić:

-sterowniki do karty graficznej

-gamebooster (odpalić sam program nie gre !)

-defragmentacja dysku/ów

-przydzielenie więcej pamięci z dysku

-priorytet wysoki (przy rzeczywistym ścina dźwięk)

-wyczyszczenie obudowy

-zmiana past termoprzewodzących na grafice i procesorze

-usunięcie i ponowne zainstalowanie directa

-reintall punkbustera

-fxaa injector

Jak to nic nie da no to jedyne co to jak dysk pada to nowy, najlepiej 500gb seagate baracuda. Jak to nic nie da no to sprzedaż karty graficznej, dołożenie gotówki i próbować zakupić 7850/650Ti.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...