Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nieco o bombowcach

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram sobie bombowcem brytyjskim i mam odnośnie do bombowców kilka pytań.

Widzę że moge zrobić dużo(6-7) nalotów((4x250funtów)1000 funtów) na lotnisko a i tak go nie rozwalę.

1. Ile funtów bomb trzeba zrzucić?
  2. Trzeba celować w budynki czy ogólnie na pas startowy?
  3. Jaka wysokość jest optymalna(jeśli wogóle taka jest)?
  4. Bomby spadają prosto na sam środek celownika czy latają po całym okręgu?
  5. Czy opłacalne jest latanie w parach?
  6. Czy jest różnica między nalotem 4x250 i 2x500?
  7. Jeśli pokazuje mi się napis najpierw " +10 PD + 10 orłów" a potem "+ 30 PD + 30 orłów" to znaczy że trafiłem 4 razy za 10?(Tak/Nie)
  8. Jeśli pokazuje mi się napis najpierw " +10 PD + 10 orłów" a potem "+ 30 PD + 30 orłów" to znaczy że trafiłem 2 razy i występuje jakiś typ combosa(z 2 razem więcej)?(Tak/Nie)
  9. Jeśli pokazuje mi się napis najpierw " +10 PD + 10 orłów" a potem "+ 30 PD + 30 orłów" to znaczy że trafiłem 3 razy i 30 to jest łączna?(Tak/Nie)
  10. Czy torpedy zrzucone z bliska działają przeciwko celom naziemnym?
  11. Latam w chmurach. Czy zmniejsza to szanse na wykrycie mnie?
Opublikowano

1. Chyba 10000 funtów

2. W budynki , ja tak robię i działa :)

3. Okolo 1km :)

4. roznie

5. Nie

6. Tak jest i to duza powiem ci ze bardziej skuteczne jest 2x500

7. NIe

8. Nie

9. NIe

10. NIe torpedy na ziemi nie wybuchają co oznacza ze nie zadają damage i nie zależny to od wysokości.

11. Nie

Opublikowano

Chwila skoro 7, 8 i 9 to nie to ile moich bomb trafiło w lotnisko? o.O Czemu podzielili na dwa komunikaty?

Opublikowano

Mało latam bombowcami, ale najbardziej prawdopodobne wydaje mi się 7. Combosy (premie) liczą się osobno i są opisane, a gdyby było tak jak w 9., wprowadzałoby to ludzi w błąd. Ogólnie jeśli masz 2 komunikaty, to na pewno są to osobne zdarzenia. Skoro dostałeś 30, to albo 3 bomby trafiły w miarę jednocześnie (nawiasem mówiąc, więcej zniszczeń da np. 1 bomba 500, niż 2x250, bo uderzenie nie rozkłada się w czasie, tylko jest natychmiastowe), albo trafiłeś dokładniej w centrum czegoś.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Gram sobie bombowcem brytyjskim i mam odnośnie do bombowców kilka pytań.

Widzę że moge zrobić dużo(6-7) nalotów((4x250funtów)1000 funtów) na lotnisko a i tak go nie rozwalę.

1. Ile funtów bomb trzeba zrzucić?
  2. Trzeba celować w budynki czy ogólnie na pas startowy?
  3. Jaka wysokość jest optymalna(jeśli wogóle taka jest)?
  4. Bomby spadają prosto na sam środek celownika czy latają po całym okręgu?
  5. Czy opłacalne jest latanie w parach?
  6. Czy jest różnica między nalotem 4x250 i 2x500?
  7. Jeśli pokazuje mi się napis najpierw " +10 PD + 10 orłów" a potem "+ 30 PD + 30 orłów" to znaczy że trafiłem 4 razy za 10?(Tak/Nie)
  8. Jeśli pokazuje mi się napis najpierw " +10 PD + 10 orłów" a potem "+ 30 PD + 30 orłów" to znaczy że trafiłem 2 razy i występuje jakiś typ combosa(z 2 razem więcej)?(Tak/Nie)
  9. Jeśli pokazuje mi się napis najpierw " +10 PD + 10 orłów" a potem "+ 30 PD + 30 orłów" to znaczy że trafiłem 3 razy i 30 to jest łączna?(Tak/Nie)
  10. Czy torpedy zrzucone z bliska działają przeciwko celom naziemnym?
  11. Latam w chmurach. Czy zmniejsza to szanse na wykrycie mnie?

1. 3000kg

2. wystarczy że trafisz w lotniskowiec

3.taka żeby trafić wystarczy

4. chyba środek :D

5. tak

6.jak na lotniskowiec to żadna

7/8/9 -

10. nie

11.tak, czasami znikasz z monitora i widać tylko biały trójkąt jeśli ktoś Cie wcześniej zaznaczył

1363095337-U286162.png
Opublikowano

1. 3000kg

2. wystarczy że trafisz w lotniskowiec

3.taka żeby trafić wystarczy

4. chyba środek :D

5. tak

6.jak na lotniskowiec to żadna

7/8/9 -

10. nie

11.tak, czasami znikasz z monitora i widać tylko biały trójkąt jeśli ktoś Cie wcześniej zaznaczył

Ty mówisz o lotniskowcu, on pyta o lotnisko ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dzięki wszystkim, na wiki zauważyłem że na lotnisko działają bomby o masie conajmniej 500. http://warthunder.wikia.com/wiki/Destroying_Ground_Targets

Z drugiej strony nie do końca w to wierzę bo zrzuciłem bombę 250 na bunkier i został zniszczony...

, albo trafiłeś dokładniej w centrum czegoś.

Nie wydaje mi się żebym 6 razy z rzędu wywalił cztery bomby, dwie trafiły z czego jedna w coś wartościowego. A potem w innych bitwach tak samo.

1. Chyba 10000 funtów

to sorki :D na lotnisko potrzeba 16tyś kg

Kilogram to około dwa funty... czyli 10k albo więcej niż 32k funtów... Chyba że WT nie widzi różnicy to 16k... Nie idzie tego zrzucić w pojedynke!. Trzeba w parach na 10k, w oddziale 3 na 16k, a na 32k to już oddział nie wystarczy!

Opublikowano

Jak nie masz B17/Yer2/G5N1/G8N1/Lancaster/B24 to nawet nie próbuj atakować lotniska...

Lotnisko zaczyna się atakować na wysokości 5-6k przy tym caly czas się wspinając wyżej, bo po 1 ataku zaczną Cię szukać myśliwce.

Na B17 wystarczy jakieś 5 podejść z bombami 1000lb, żeby zniszczyć lotnisko.

@Up

Nie licz na to na tierach niższych niz 11.

Opublikowano

Jak nie masz B17/Yer2/G5N1/G8N1/Lancaster/B24 to nawet nie próbuj atakować lotniska...

Lotnisko zaczyna się atakować na wysokości 5-6k przy tym caly czas się wspinając wyżej, bo po 1 ataku zaczną Cię szukać myśliwce.

Na B17 wystarczy jakieś 5 podejść z bombami 1000lb, żeby zniszczyć lotnisko.

@Up

Nie licz na to na tierach niższych niz 11.

Wielkie dzięki, bo ja próbowałem III...

Ale nikt się nie przejmował nawet jak latałem na 3k. Tylko obrona przeciwlotnicza, a i tak wogóle nie trafiała.

Wspinać się łatwo bo jak się przełączy na tylnego strzelca/celownik bombowy to samolot ustali taki kąt abyś jednocześnie przyśpieszał i się wznosił.

Czyli mam sobie wyexpić Lancastera żeby wogóle był sens atakować lotnisko?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Up Pamietaj jak latasz bombowcem zeby nie miec w slotach zalogi mysliwcow wyzszego tieru od twoich bombowcow , Co do Lancastera mam go kupienego praktycznie nim nie latam bardzo powoli sie wspina 15tier mysliwce z tego poziomu moment cie dogonia i odstrzal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...