Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Weryfikacja i nagrywanie gier pod LT 3.0

Gość P0L1SH_Eagle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dzisiejszym poradniku pokażę jak zweryfikować a następnie nagrać gry z zabezpieczeniami Wave , XGD2 albo XGD3 pod przerobioną konsolę z Lite Touch 3.0. A więc do dzieła.

Programy które będą nam potrzebne :

abgx360

imgburn / clonecd

Burnermax Payload Tool v0.15 (Nie koniecznie) - Download - VT - JT -

1. Ustawienia ABGX360 i weryfikacja ISO.

1.1 Po zainstalowaniu abgx360 uruchamiamy go i ustawiamy tak jak jest na obrazkach poniżej :

ZmLQk4R.jpg

BeMqF2K.jpg

0565no2.jpg

1.2 Po ustawieniu wszystkiego teraz przyszła pora na zapisanie ustawień jako domyślnych dzięki czemu za każdym razem gdy uruchomimy ABGX będą wczytywane nasze ustawienia które przed chwilą ustawiliśmy.

EFLFDQD.jpg

Klikamy w File a następnie Save Settings lub za pomocą klawiszy CTRL+S po czym klikamy ok żeby zapisać aktualne ustawienia jako domyślne.

M4qkO1R.jpg

1.3 Teraz wybieramy obraz ISO gry klikając w niebieską ikonę z folderem po czym klikamy Launch żeby zweryfikować/spatchować grę.

WMeAaIV.jpg

4rsz3JQ.jpg

1.4 Po chwili powinna się ukazać konsola z procesem weryfikacji/patchowania obrazu ISO i teraz tylko pozostaje czekać aż wszystko się zakończy. Po ukończeniu procesu nic nie klikając (klawiatura) przewijamy myszką w górę i sprawdzamy czy się dograła Topologia.

!! UWAGA : Topologię wymagają tylko obrazy z zabezpieczeniami XGD3 i żeby było można uruchomić grę to musi ona posiadać topologię inaczej gra nie ruszy !!

KLSE4RF.jpg

Oto jak wygląda poprawnie zweryfikowany/spatchowany obraz z każdymi zabezpieczeniami. Gra ze zdjęcia akurat nie wymaga topologi :)

Teraz jak sprawdziliśmy czy jest dograna topologia lub jej nie ma to w końcu wciskamy byle jaki przycisk żeby zamknąć konsolę.

FqHacYL.jpg

1.5 Przed zamknięciem programu ABGX360 przechodzimy do folderu gdzie znajduję się gra i sprawdzamy czy znajduję się tam plik .dvd (Powinien on już tam być jak ściągnęliśmy grę z internetu albo po spatchowaniu obrazu ISO będzie on tworzony automatycznie) który będzie nam potrzebny w następnym kroku po czym możemy już zamknąć całkowicie ABGX360.

#####################################################

Jeśli wszystko jest na zielono to nie pozostaje nic innego jak przejście do następnego etapu w którym nagrywamy grę.

Jeśli nie to zapoznaj się z małym poradnikiem co robić podczas wystąpienia niektórych błędów :

Failed to find or open 'Video_E2FA3A26.iso' (No such file or directory)
This is a very large video partition that isn't hosted on the database...
You will have to find it elsewhere and put it in your StealthFiles folder -
Check the Download page on abgx360.net
AutoFix Failed, Stealth is still uncertain

Oznacza że nie można było znaleźć potrzebnego ISO w bazie danych ponieważ jest on za duży. Ten obraz jest nam potrzebny do partycji video. Ok kopiujemy całą nazwę obrazu iso w tym przypadku : Video_E2FA3A26 a następnie przechodzimy do tej strony a następnie wciskamy CTRL+F i wklejamy nazwę naszego ISO po czym je pobieramy i wypakowujemy. Po wypakowaniu kopiujemy ten obraz ISO i przechodzimy do folderu ABGX360 domyślnie to [C:\Program Files\abgx360] i wklejamy go do folderu StealthFiles po czym jeszcze raz uruchamiamy Abgx360 , wybieramy obraz i klikamy Launch a to tylko po to żeby można go było dograć.

The first 12 sectors of topology data are blank!

Ten błąd oznacza że pierwsze 12 sektorów gdzie powinna być topologia zostały wymazane ponieważ pewnie w pliku ISO gry było grzebane i dogrywane coś żeby gra ruszyła na XGD2. Proszę się nie przejmować tym błędem ponieważ topologia zostanie automatycznie dograna.

Małe kompendium wiedzy :

oFNd1Fj.jpg

Region Free oznacza że można grę nagrywać na każdym regionie PAL/NTSC. Zazwyczaj wydania scenowe takie jak Complex albo iMars mają region free. Proszę zauważyć że nie można nagrywać gry z innego regionu niż się ma np mamy PAL to nie możemy nagrać NTSC i na odwrót.

Jak rozróżnić XGD2 i XGD3 od siebie ? Bardzo łatwo :

1. Po rozmiarze :

7,29GB=XGD2

8,13=XGD3

2. Po uruchomieniu ABGX360 z powyższymi opcjami + Disable writes.

Jeśli gra ma zabezpieczenia XGD2 to wyskoczy (The first 12 sectors of topology data are blank)

Jeśli gra ma zabezpieczenia XGD3 to wyskoczy (Topology data is currently verified)

3. W bazie Danych abgx360

Wchodzimy Tutaj i szukamy danej gry.

Jak stworzyć plik .dvd samemu ?

Otwieramy Notatnik , Notepad i wklejamy poniższy tekst :

LayerBreak=000
Nazwa obrazu gry.iso

000 to numer LayerBreak.
Każde zabezpieczenia mają inne Layer Breaki :
XGD2 - LayerBreak=1913760
XGD3 - LayerBreak=2133520

Na koniec zapisujemy wszystko pod taką samą nazwą jaki jest obraz ISO i z rozszerzeniem .dvd

2. Ustawiamy imgburn i nagrywamy obraz ISO gry.

ngUVqT2.jpg

2.1 Po uruchomieniu imgburna wchodzimy w Tools a następnie Settings.

SvfCLLe.jpg

2.2 Przechodzimy do zakładki Write i zaznaczamy jak na obrazku a następnie klikamy ok. W tym momencie wszystko już mamy ustawione. Pozostaje nam tylko nagrać grę ;)

I5sYpTc.jpg

2.3 Klikamy w write image file to disc po czym wkładamy pustą płytkę na grę (DVD+R DL).

ZmQz0hc.jpg

2.4 Teraz wybieramy plik .dvd (czerwony kwadrat) a następnie ustawiamy następujące ustawienia :

Destination - Wybieramy nagrywarkę którą będziemy nagrywać obraz ISO.

Write Speed - Szybkość Nagrywania.

Copies - Ilość kopi do nagrania.

Ewentualnie można jeszcze zaptaszkować "Verify" żeby porównało nagraną kopię gry z obrazem ISO.

Klikamy na przycisk który jest zaznaczony na zielono żeby zacząć nagrywać grę na płytę.

KoFVUJI.jpg

2.5 Jeśli gra ma 8.14 GB to wtedy wyskoczy powiadomienie że nie mamy wystarczająco dużo miejsca na płycie to wtedy wybieramy Truncate i klikamy Ok.

Czekamy aż się zakończy nagrywanie i po około 30min - 1h możemy pograć już w nagraną grę :)

3. Jak nagrać grę w 100% bez Ihasa.

XuctzMK.jpg

Program o magicznej nazwie Burnermax Payload Tool pozwala nagrywać gry w 100% na niektórych nagrywarkach (nie wszystkich ! ).

Ok więc jak go użyć ? To jest proste po prostu zanim uruchomisz imgburn wkładasz pustą płytkę do nagrywarki po czym uruchamiasz wymieniony program i czekasz aż wyskoczy wymieniony na screenie komunikat. Jeśli nic się nie dzieje ręcznie wybierasz nagrywarkę z listy po czym klikasz przycisk BurnerMax i wtedy czekasz na komunikat.

XXxoa2Z.jpg

Następnie nadal mając włączony ten program włączamy imgburn i jak gdyby nic normalnie nagrywamy grę z pliku .dvd. Teraz nie powinno żadne trunacate wyskakiwać i nagrać grę w 100% :). Na screenie powyżej widać efekt przed i po.

Komunikaty programu :

BurnerMax is enabled ! - Oznacza że program współpracuje z naszą nagrywarką.

BurnerMAX not enabled, YET! - Oznacza że program nie współpracuje z naszą nagrywarką i nie można go użyć.

Lista współpracujących nagrywarek :

ASUS DRW-20B1LT
ASUS DRW-24B3 ST/LT
ASUS DRW-24B5 ST/LT

DELL DH-16ABS

TEAC DV-W524GSB

HP DVD1260i
HP DVD1270i
HP PLDSDL8ATL

LITE-ON iHAS/iHAP 122-04C
LITE-ON iHAP 122-04W
LITE-ON iHAP 422
LITE-ON iHAS 322
LITE-ON DH-16ABSH11B

Optiarc AD-7220S
Optiarc AD-7580S
Optiarc AD-7640A
Optiarc AD-7740H
Optiarc BC-5500S

PIONEER DVR-110D
PIONEER DVR-111D
PIONEER DVR-118L
PIONEER DVR-216D
PIONEER DVR-218
PIONEER DVR-219
PIONEER DVR-220
PIONEER DVR-A18L
PIONEER DVR-TD10RS
PIONEER S18LBK

Plextor PX-880SA
Plextor PX-L890SA

Slimtype DS8A3S
Slimtype DS8A5SH
Slimtype DS8A8SH

TSSTcorp SE-S084B
TSSTcorp SH-S202
TSSTcorp SH-S202N
TSSTcorp SH-S203D
TSSTcorp SH-222AB
TSSTcorp SH-S223Q
TSSTcorp SH-223F
TSSTcorp SN-208AB
TSSTcorp SN-208BB
TSSTcorp SH-243N
TSSTcorp TS-L633B
TSSTcorp TS-T633C
TSSTcorp TS-L633J
TSSTcorp TS-L633R

Lista nie współpracujących nagrywarek :

ASUS DRW-1814BL
ASUS DRW-2014S1

BENQ 1625
BENQ 1640
BENQ 1650

Slimtype DS8A1H

NEC ND 4550A
HP DVD1040D

HL-DT-ST GA32N
HL-DT-ST GH15F
HL-DT-ST GH20NS10
HL-DT-ST GH22NS50
HL-DT-ST GMA-4082N
HL-DT-ST GSA-E10N
HL-DT-ST GSA-H12L
HL-DT-ST GSA-H31L
HL-DT-ST GSA-H42N
HL-DT-ST GSA-H55N
HL-DT-ST GSA-T20L
HL-DT-ST GT10N

HL-DT-ST GT30N
HL-DT-ST GA32N
HL-DT-ST GT51N
HL-DT-ST WH14NS40

LITE-ON iHAS x24 (A)/Y (NEC chipset)
LITE-ON iHASx24 W
LITE-ON SHW-160P6S
LITE-ON SHW-165P6S
LITE-ON DS-8A3L15C (Nie finalizuje)

MATSHITA UJ-160
MATSHITA UJ-240ES
MATSHITA UJ-850S
MATSHITA UJ-860H
MATSHITA UJ880AS
MATSHITA UJ8A0AS
MATSHITA UJ8A2AS
MATSHITA UJ8A7
MATSHITA UJ8B0AS

Optiarc AD-5200S
Optiarc AD-5260S
Optiarc AD-5280S
Optiarc AD-5630A
Optiarc AD-7200A
Optiarc AD-7241S
Optiarc AD-7260S

Optiarc AD-7561S/A (Fizyczne ograniczenia)
Optiarc AD-7710H
Optiarc AD-7711H

PIONEER BDC-TD03
PIONEER BDR-207M
PIONEER BDR-206D
PIONEER DVR-112D
PIONEER DVR-115D
PIONEER DVR-117D
PIONEER DVR-212
PIONEER DVR-216D
PIONEER DVR-217D
PIONEER DVR-217F
PIONEER DVR-KD08L
PIONEER DVR-S19LBK
PIONEER DVR-TD08

TSSTcorp SN-S082H
TSSTcorp SH-S162L
TSSTcorp SH-S182D
TSSTcorp SH-S222A
TSSTcorp SH-S223C
TSSTcorp TS-H652D
TSSTcorp TS-L632D

4. Nagrywanie gier za pomocą CloneCD.

dxAkMdp.jpg

4.1 Wybieramy jak na obrazku.

s3vogip.jpg

4.2 Klikamy w browse i wybieramy nasz plik .dvd. Jeśli chcecie żeby usunęło obraz po pomyślnym nagraniu na płytę zaznaczamy wtedy "Delete after a successful write". Po ustawieniu wszystkiego klikamy Next.

XoWfqlb.jpg

4.3 Teraz wybieramy naszą nagrywarkę , jeśli macie jedną to będzie to wyglądać tak samo jak u mnie a jeśli inaczej to będzie lista z wyborem nagrywarek. W write speed ustawiamy szybkość nagrywania (Zalecane jest między 2.0x a 2.5x) następnie klikamy DVD i Ok.

bSHyI24.jpg

4.4 Od momentu kliknięcia w OK zaczyna się proces nagrywania. Jeśli gra ma 8.14 GB to wtedy wyskoczy powiadomienie że nie mamy wystarczająco dużo miejsca na płycie to wtedy wybieramy "Write Until The End Of The Media Is Reached" i klikamy Ok.

4.5 Czekamy aż się zakończy nagrywanie i po około 30min - 1h możemy pograć już w nagraną grę :)

I oto cała filozofia weryfikowania i nagrywania gier pod LT 3.0 :-)

FAQ :

P: Czy mogę nagrać grę i uruchomić ją na konsoli bez posiadania przeróbki ?

O: Zdecydowanie NIE ! Musisz mieć przeróbkę LT albo RGH.

P: A jakich typów płyt muszę użyć do nagrania ?

O: DVD+ DL (8.5GB) zalecane jest także użycie Verbatimów ale inne marki też dobrze się spisują.

P: Czy mogę nagrywać gry z zabezpieczeniami CIV nie posiadając iHasa oraz bez BurnerMax?

O: Nie nie da się. Jedynie iHas albo BurnerMax.

P: Czy gry nagrane pod LT 2.0 działają na LT 3.0 ?

O: Nie nie działają a także na odwrót jest tak samo więc nie polecam marnować płytek :D .

P: Czy można wyciągnąć obraz ISO po nagraniu go metodą Truncate albo Write Until The End Of The Media Is Reached?

O: Nie nie da się ponieważ żeby takie coś zrobić to trzeba posiadać iHasa.

P: Jaka jest najnowsza wersja Dasboardu a także jak ją można wgrać ?

O: Najnowszy Dashboard to na obecną chwilę [29/08/2013] -> 16537 a także jak go zaktualizować wraz z Downloadem znajdziemy na oficjalnej stronie M$.

P: Czy da się grać w gry z zabezpieczeniami XGD3 na spoofowanym napędzie ?

O: Nie nie da się trzeba mieć taki sam model jaki się miało oryginalnie w konsoli.

P: Jak uruchomić gry z zabezpieczeniami XGD3 na spoofowanym napędzie ?

O: Są tylko dwa wyjścia :

1: Wymiana na napęd jaki był fabrycznie w konsoli.

2: Wgrać do niego najnowsze LT ze starym kluczem który był w oryginalnym napędzie. [Klucz z oryginalnego napędu jaki był fabrycznie w konsoli].

P: Czy za pirackie gry można dostać bana ?

O: Tak można, tak jak i za wszystko inne typu jakieś mody , cheatowanie i podmiany punktów itd.

Mam nadzieję że rozwiałem wszelkie wątpliwości związane z tematem.

P.S Więcej poradników w drodze :D

P0L1SH_Eagle

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo dobrze wytłumaczone. Wszystko dobrze, tylko polecam nagrywać z prędkością 2.4x, a nie 4x.

No i napisałeś "Jeśli gra ma zabezpieczenia XGD3 to wyskoczy (Topology data is currently verified)", tu nie o to chodzi. Bo gra może być XGD3, ale obraz może być przerobiony pod LT 2.0 i wtedy będzie pisało inaczej : )

+ Ostatnia sprawa, mógłbyś dopisać coś o ustawianiu bookcache.

Opublikowano

Bardzo dobrze wytłumaczone. Wszystko dobrze, tylko polecam nagrywać z prędkością 2.4x, a nie 4x.

No i napisałeś "Jeśli gra ma zabezpieczenia XGD3 to wyskoczy (Topology data is currently verified)", tu nie o to chodzi. Bo gra może być XGD3, ale obraz może być przerobiony pod LT 2.0 i wtedy będzie pisało inaczej : )

+ Ostatnia sprawa, mógłbyś dopisać coś o ustawianiu bookcache.

O tym że w 2.4x nagrywać to wiem w tutku to napisałem ale na zdjęciu jest 4x bo ja z taką prędkością nagrywam :)

Jak znajdę chwilkę wolnego to dopiszę o tym bookcachu ;)

P.S Można podpiąć temat ?

Opublikowano

Mam pytanie, czy aby pograć sobie w gry z tym najnowszym zabezpieczeniem XGD3 muszę nagrać je koniecznie nagrywarką iHAS lub próbować metodą z Burnermaxem? Na innym forum czytałem że ewentualnie takich gier nie będę mógł zainstalować na HDD, a jak to się ma do samego odpalenia gry z płyty? Pytam bo zamówiłem sobię przerobioną konsolę i nie wiem czy nie dokupić od razu nagrywarki. Z góry dzięki za pomoc.

card.png

Opublikowano

Nie potrzebujesz Ihasa.

Nie zainstalujesz tylko gier na dysku, oraz nie zagrasz w 6 gier posiadających zabezpieczenie Civ. Na razie więcej ich nie ma.

Zawsze możesz skorzystać z tricku mp3 : )

Opublikowano

Nie potrzebujesz Ihasa. Nie zainstalujesz tylko gier na dysku, oraz nie zagrasz w 6 gier posiadających zabezpieczenie Civ. Na razie więcej ich nie ma. Zawsze możesz skorzystać z tricku mp3 : )

Nie potrzebuje iHasa a gry z zabezpieczeniami XGD3 może zgrać za pomocą tak zwanego MP3 Fiz że puszczasz w tle zapętloną piosenkę (może być wyciszona) ale najważniejsze jest to żeby ona była zapętlona i zgrywasz ;)

Co do CIVA to jak bardzo chcesz pograć w grę co ma te zabezpieczenia jak np. FIFA 13 to se ją zakup jak masz pieniądze a jak nie no cóż pozostaje cudowanie jak np BurnerMax.

Opublikowano

A ja mam takie pytanie, mam kilka gier nagranych XGD3 i pamiętam, że przy każdym nagrywaniu wyskakiwał komunikat, że płyta ma za mało miejsca(nagrywane zwykłą nagrywarką), tych gier nie przeszedłem do końca ;x I teraz takie pytanie, czy gra po prostu ma jakieś błędy pod koniec? I czy jest jakaś większa szansa dostania banem niż po nagraniu ihasem? ^^

Opublikowano

Jeśli nagraly się do 98% to gra nie bedzie wywalac błędów pod koniec.

Szansa na bana jest, bo twój obraz na plytce różni sie od oryginalnego.

Opublikowano

Tak jak shiniox mówi. Nagrana gra w ten sposób różni się od oryginału bo nie dogrywa jakiś tam plików końcowych i domyślam się że to mogą być pliki z zabezpieczeniami na końcu płyty bo jak nagrasz grę z zabezpieczeniami CIV w ten sposób to nie zadziała. Co do Bana to nigdy nie wiadomo kiedy go możesz dostać i z jakiej przyczyny. Ja powiem że mam nagrane gry z Truncate i na Multiplayerze śmigam z rok albo dwa a nadal bana niema ;) .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam LT 3.0, jednak po wypaleniu spatchowanego obrazu DVD 1 z użyciem programu Burner Max, gdy wkładam płytę do napędu to xbox ją odczytuje, potem klikam X i wybieram Zagraj i wyskakuje komunikat o tym, że nie można odczytać płyty.

Wszystko zrobiłem zgodnie z poradnikiem, co może być nie tak?

@Edit Chodzi o GTA 5.

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

Opublikowano

Mam LT 3.0, jednak po wypaleniu spatchowanego obrazu DVD 1 z użyciem programu Burner Max, gdy wkładam płytę do napędu to xbox ją odczytuje, potem klikam X i wybieram Zagraj i wyskakuje komunikat o tym, że nie można odczytać płyty.

Wszystko zrobiłem zgodnie z poradnikiem, co może być nie tak?

@Edit Chodzi o GTA 5.

GTA 5 ma zabezpieczenie Civ i z tego co ludzie piszą, to gra wypalona przez Burner Max Payload nie działa.

Opublikowano

DVD 1 zgrałem już na pendrive, jutro kupię płytę, żeby nagrać DVD 2.

Mógłby ktoś wyjaśnić co to jest ten trick z MP3 i na czym go polega, co daje i jak go wykonać?

Opublikowano

DVD 1 zgrałem już na pendrive, jutro kupię płytę, żeby nagrać DVD 2.

Mógłby ktoś wyjaśnić co to jest ten trick z MP3 i na czym go polega, co daje i jak go wykonać?

Na xboxie puszczasz muzykę, wtedy włączasz grę nagraną metodą Truncate, i możesz w nią grać bez wywalania, lub zainstalować ją na dysku.

Po 5 min od włączenia gry muzykę wyłączasz i dalej grasz normalnie.

Opublikowano

Nagrałem GTA 5 DVD 1, z tego co czytałem to nie ma zabezpieczenia CIV. Dlaczego nie ma opcji zainstaluj tylko samo zagraj? Tak ma być czy to oznacza, że coś źle nagrane jeżeli nie ma opcji zainstaluj?

Nagrałem również COD Black Ops - ten stary. Gra się zainstalowała na dysku jednak nie mogę zagrać bo wywala komunikat ze ściereczką.

Opublikowano

Nagrałem GTA 5 DVD 1, z tego co czytałem to nie ma zabezpieczenia CIV. Dlaczego nie ma opcji zainstaluj tylko samo zagraj? Tak ma być czy to oznacza, że coś źle nagrane jeżeli nie ma opcji zainstaluj?

Nagrałem również COD Black Ops - ten stary. Gra się zainstalowała na dysku jednak nie mogę zagrać bo wywala komunikat ze ściereczką.

Hm.. Co do tego Civa, to może rzeczywiście nie mieć, naczytałem się w necie różnych postów i już sam do końca nie wiem :P

A co do gry, to co się dzieje jeśli klikniesz graj ? Odpala się instalacja czy nic się nie dzieje ?

Co do Coda, to dziwne, gra jest dość stara, na pewno XGD2, jak możesz to przepuść wypaloną DVD Abgx'em i wklej ss'a.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z GTA dałem sobie spokój, jak klikałem zagraj to komunikat ze ściereczką.

Przepuściłem obraz COD i mam coś takiego, czy to przez to nie działa?:

59b7.jpg

nc7v.jpg

Opublikowano

Black Ops ten z 2010 roku.

No to ten komunikat na żółto jest normalny.

Black Ops to starsza gra posiadająca zabezpieczenie XGD2 i jest to normalne, że mniej zajmuje :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba coś nie tak jednak z obrazem bo 3 płytki poszły już do kosza. :(

A ten drugi komunikat "Ther is no verified rip of Xex CRC...", na pewno ma tak być?

Opublikowano

Chyba coś nie tak jednak z obrazem bo 3 płytki poszły już do kosza. :(

A ten drugi komunikat "Ther is no verified rip of Xex CRC...", na pewno ma tak być?

Na pewno.

Pewnie masz Polską wersję gry, której nie ma w bazie online Abgx'a.

Opublikowano

Ok, to jeszcze jedno pytanie. Właśnie zrzuciłem na pendrive content dvd 1 GTA V i nagrywam dvd 2 truncate. Teraz mam jakoś odpalać grę za pomocą tych plików na pendrive, czy wkładam dvd 2 klikam graj i odrazu się gra odpala?

Opublikowano

Ok, to jeszcze jedno pytanie. Właśnie zrzuciłem na pendrive content dvd 1 GTA V i nagrywam dvd 2 truncate. Teraz mam jakoś odpalać grę za pomocą tych plików na pendrive, czy wkładam dvd 2 klikam graj i odrazu się gra odpala?

Jeśli wszystko zrobiłeś dobrze, to tak.

Opublikowano

Mój dashboard to 16203. Czytałem, że jakaś aktualizacja dash uniemożliwia odpalanie kopii Call of Duty, nie wiem, może to ten?

Na stronie abgx w kolumnie Wave jest XGD3, 16th, 18th. Czy to 16th i 18th to jest XGD2? Bo nie rozumiem o co z tym chodzi.

GTA po wypaleniu dvd 2 dalej nie działa.

Płyta Verbatim, na płycie powstały jakieś dziwne pierścienie takie jak na zdjęciu przy zewnętrznej krawędzi. Czy to ma tak wyglądać, czy moja nagrywarka sobie nie radzi? Do tego cała płyta ma takie jakby zmarszczki czego akurat nie widać na zdjęciu. Właściwie to płyty w ogóle nie odczytuje.

55nk.jpg

Opublikowano

Inne gry XGD3 Ci działają?

Masz LT 3.0, tak ?

Na pewno nie tak ma wyglądać płyta, pisałeś coś, że używasz Burner Max'a ?

Wygląda to tak, jakby do pewnego czasu nagrywało normalnie, tyle ile każda nagrywarka ma nagrać, a z tym co musi nagrać ponad płytę to juz sobie nie radzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...