Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Weryfikacja i nagrywanie gier pod LT 3.0

Gość P0L1SH_Eagle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem bo to była pierwsza gra XGD3 jaką próbowałem nagrać. Konsolę mam od niedawna, sprzedawca zapewniał, że LT 3.0, dvd 1 GTA V odczytuje ale nie da się zainstalować bo komunikat ze ścierką. To było GTA V dvd 2 na tej płycie ale wybrałem w Clone CD opcję truncate chyba, w każdym razie nie overburn tylko tą drugą. Kolega ma nowy laptop spróbuję u niego coś nagrać.

A co z tymi wave na abgx360?

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Masz LT 3.0, więc wave ani nic z tych rzeczy nie powinno Cię interesować.

Po prostu każdą grę przepuszczaj przez Abgx'a i dopiero potem nagrywaj, dodatkowo jak gra jest XGD2 to nawet nie musisz dogrywać topologii itd, więc nawet jak nie przepuścisz to nic się nie stanie o ile obraz jest w porządku.

Nagrywasz CloneCD ? Osobiście bardziej polecam Imgburna, w CloneCD nie udało mi się nagrać żadnej płyty :P

Co do GTA V DVD1, to błąd jak najbardziej możliwy przy zwykłej nagrywarce.

Czy ta płyta z pierścieniem przeszła sprawdzenie "verify" ( O ile takie coś jest w clonecd bo nwm :P ) ?

Możesz włożyć ją oraz DVD 1 która wywala błąd do napędu w kompie i sprawdzić w abgx'ie wypaloną płytę i wrzuć tu ss'a ( Na 100% coś nie do końca się nagrało )

Opublikowano

Witam, mam taki problem z przegrywaniem płyt. najpierw zgrywam IMGBurn`em jak daje to do abgx wywala błąd : ISO size is too small to contain the L1 Video! Video CRC check was aborted

Stealth check failed!
co to znaczy?
Opublikowano

Witam, mam taki problem z przegrywaniem płyt. najpierw zgrywam IMGBurn`em jak daje to do abgx wywala błąd : ISO size is too small to contain the L1 Video! Video CRC check was aborted

Stealth check failed!
co to znaczy?

Jak nagrywałeś i jaką grę?

Takie coś wywala w abgx przy DVD 1.

529903239f4df.png

No niestety, gra nie nagrała się poprawnie. Najczęściej właśnie jest błąd w 49% gdy nagrywarka ma zacząć nagrywać drugą warstwę.

Cóż poradzić... Masz słabą nagrywarkę i to ona w 90% jest przyczyną twoich problemów. Jeśli nagrywałeś CloneCD to spróbowałbym jeszcze nagrać Imgburnem..

Opublikowano

Takie coś wywala przy Call of Duty, gra się instaluje na dysku ale nie da się jej odpalić.

529c9f17507ff.png

Spróbuję ImgBurn na nagrywarce od PC.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co do Call of Duty to wyczytałem, że nie działa bo:

"Udostępniona w ubiegłym tygodniu aktualizacja konsoli Xbox 360, zrobiła graczom niespodziankę i spowodowała zablokowanie funkcjonowania pirackich kopii gier z serii "Call of Duty".

W ubiegłym tygodniu Microsoft udostępnił najnowszą aktualizację dashboardu konsoli Xbox 360. Użytkownicy sądzili, że łatka nie jest specjalnie ważna, ponieważ jej zadaniem było zaoferowanie kilku mało znaczących opcji, lecz okazuje się inaczej. Aktualizacja ma bowiem na celu walkę z piractwem trapiącym konsolę i blokuje działanie nielegalnych kopii gier "Call of Duty: Modern Warfare 2" oraz "Call of Duty: Black Ops", a prawdopodobnie także paru innych tytułów. Po zainstalowaniu na dysku konsoli łatki, nagrane kopie obu tych produkcji przestają działać."

Nagrałem teraz Call of Duty Black Ops II truncate i dalej błąd - nie można odczytać płyty.

W ABGX jest coś takiego, to źle czy przy truncate ma tak być?

s517.jpg

p9kf.jpg

Opublikowano

Facepalm..

Po co nam ta informacja z 2011 roku o Call of Duty? xD

Przecież masz LT 3.0, a nie 1.9, więc powinno Cię to jak Ci wcześniej pisałem nawet nie obchodzić xD

Co do abgx'a, błąd normalny bo nie nagrałeś 100% gry, jednak też nie można sprawdzić czy się dobrze nagrało w tym wypadku.

Jak już Ci kilka razy pisałem.. Wina nagrywarki jak CI nie dziala...

Opublikowano

Już na 3 różnych nagrywarkach na 3 różnych komputerach próbowałem. Chyba muszę kupić tą nagrywarkę Ihas.

Co do informacji to tylko napisałem co znalazłem, nie musisz mnie wyśmiewać. Napisałeś, że wave nie powinno mnie obchodzić jak mam LT 3.0, a w tym artykule pisało o aktualizacji dasha, która uniemożliwia grę, skąd miałem wiedzieć, że to dotyczy tylko starych LT. ;)

Opublikowano

siemka,

Mam pytanei bo wyskakuje mi taki komunikat:

0rq6vz.jpg

I drugie pytanie,

Na nagrywarce LG HL-DT-ST DVDRAM GH20LS10 jest sens nagrywanie GTA V?

Obsługa nagrywarki

451.jpg

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

bo lubię.

Nie odpowiedziałeś na pytanie.

Ale już sam sobie na nie odpowiedziałem.

a o dziwo nie nagrywa się tak samo bo są problemy ;]

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Prawda jest taka, że kupiłem xbox na allegro i nie mam jak sprawdzić czy jest LT 3.0. Bo nie mam jak nagrać gry XGD3, chyba że da się to zrobić jakoś inaczej.

Więc może dlatego mi Call of Duty nie działa? Need for Speed Hot Pursuit też mi nie działa.

Powinienem jakoś spatchować obraz gry czy coś?

Opublikowano

Prawda jest taka, że kupiłem xbox na allegro i nie mam jak sprawdzić czy jest LT 3.0. Bo nie mam jak nagrać gry XGD3, chyba że da się to zrobić jakoś inaczej.

Więc może dlatego mi Call of Duty nie działa? Need for Speed Hot Pursuit też mi nie działa.

Powinienem jakoś spatchować obraz gry czy coś?

NFS Hot Pursuit to stara gra z 2010.. Nawet na starszych przeróbkach by odpaliła.. A przy Call Of Duty masz jakiś konkretny błąd ?

Opublikowano

Da się zainstalować, ale jak odpalam to komunikat, że nie można odczytać płyty. Jest tak przy NFS Hot Pursuit i Call of Duty Black Ops. :(

NFS już dawno był nagrany, w ABGX takie coś przy nim wywala:

ckuf.jpg

Chyba dlatego nie działa.

Call of Duty już z 2 źródeł nagrałem i dalej to samo. W ABGX niby wszystko ok. Instaluje się na dysk, ale jak próbuję uruchomić, to komunikat:

9rxg.png

Co jeżeli nie mam LT 3.0? Czytałem że gry AP2.5 takie jak Call of Duty Black Ops trzeba patchować to się robi w ABGX czy jakiś inny program? Mój dash 2.0.16203.0.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam posiadam LT 3.0, chcę nagrać tym sposobem Assassins Creed IV: Black Flag, nagrywam imgburnem z tymi ustawieniami, nagrywarka z laptopa HP, kiedyś nagrywała mi gry jeszcze na LT 3.0. Nagrałem 2 płytki z prędkością 2,0 na opcji TRUNCATE. 2 płytki wypaliły się, kiedy wsadzam do konsoli pisze " nie można odczytać płyty " złe Iso czy jak ? Jestem w tym zielony, proszę o pomoc. ;)

Problem rozwiązany - zmieniłem płyty z Platinum na Esperanz'y - prędkość nagrywania x2,4 - zwykłą nagrywarką. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam potrzebuje pomocy zrobiłem wszystko tak jak piszecie i nic wkładam płyte nagraną do konsoli i jest ikona uruchom gre czarny obraz i wraca zpowroter do menu głównego konsola biała bez HD nagrywarka asus DRW-22B2S działa z burner max

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

P: Czy mogę nagrać grę i uruchomić ją na konsoli bez posiadania przeróbki ?

O: Zdecydowanie NIE ! Musisz mieć przeróbkę LT albo RGH.

Samo rgh nie wystarczy, jak nagra płytkę to musi mieć i tak lt

P: Czy gry nagrane pod LT 2.0 działają na LT 3.0 ?

O: Nie nie działają a także na odwrót jest tak samo więc nie polecam marnować płytek :D .

Jeśli mamy lt 3.0 a pobierzemy i wypalimy grę pod lt 2.0 to będzie ona działać

P: Czy za pirackie gry można dostać bana ?

O: Tak można, tak jak i za wszystko inne typu jakieś mody , cheatowanie i podmiany punktów itd.

Warto dodać, że fali banów od lat nie było i nikt jeszcze na lt 3.0 nie dostał bana(chyba, że się tym po prostu nie chwalili)

Do nagrywarek dodaj

Ihas 122 C/D

Ihas 124 C/D/E/EU

@TomSon94

ta, bez problemu zmień tylko ustawienia na

534261410705268809574.png

@aGent K

nagraj bylejaka gre pod lt 3.0 i jak bedzie dzialac to bedziesz mial pewnosc, ze posiadasz lt 3.0

///sorry, daty nie widzialem haha ; d

Opublikowano

Samo rgh nie wystarczy, jak nagra płytkę to musi mieć i tak lt

Jeśli mamy lt 3.0 a pobierzemy i wypalimy grę pod lt 2.0 to będzie ona działać

Warto dodać, że fali banów od lat nie było i nikt jeszcze na lt 3.0 nie dostał bana(chyba, że się tym po prostu nie chwalili)

Do nagrywarek dodaj

Ihas 122 C/D

Ihas 124 C/D/E/EU

@TomSon94

ta, bez problemu zmień tylko ustawienia na

534261410705268809574.png

@aGent K

nagraj bylejaka gre pod lt 3.0 i jak bedzie dzialac to bedziesz mial pewnosc, ze posiadasz lt 3.0

///sorry, daty nie widzialem haha ; d

Gry nagrane pod LT 2.0 nie będą działać pod LT 3.0

Opublikowano

Moze inaczej, gdy pobierzemy obraz na lt 2.0 i przepuscimy go przez abx'a(z dobrymi ustawieniami) to wtedy bedzie smigac na lt 3.0.

@Tomson

ustaw imgburna tak jak masz na obrazku i bedzie ok

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...