Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zwiększyć fps w bf3

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, bf3 chodzi mi tylko przy 20 fps'ach na ultra, nic nie zawyżałem, bo zaznaczyłem na "własne" ustawienia graficzne, mój komp to taki:

intel core i5-3550 3.30 gHz 8GB RAM 64 bit Karta graf. NVIDIA GeForce GTX 550 Ti

help

Opublikowano

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Powyłączaj wszystkie programy typu Skype. Chociaż po ostatnich patchach sam zauważyłem mały spadek fps więc może to być też ich wina.

Miłego dnia :)

Opublikowano

To zmniejsz detale na niższe. W mutli nie chodzi o wygląd tylko o ilość fpsów. A i tak BF3 na niskich wygląda pięknie. Mimo że mogę grać komfortowo na wysokich to gram na najniższych.

PS: Czysczenie kompa CCleanerem, defragmentacja dysków, usunięcie wirusów, update sterowników do grafiki, czyszczenie wnętrza obudowy, wyłączenie AERO i innych pierdół, naprawienie instalacji bfa, config na fpsy, fxaa injector.

Powinno dodać troszkę fpsów.

Opublikowano

Skoro nie pomogło, to spróbuj usunąć te pliki z katalogu z grą:

nm5x.jpg

@edit

Spróbuj jeszcze tego:

Jak to nie zadziała to po prostu zmniejsz detale i rozdzielczość gry.

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Zmniejsz albo wyłącz wygładzanie krawędzi bo i te całe gameboostery i inne pierdoły nic nie dają chyba że ktoś nie umie powyłączać 20 nawalonych procesów co zżerają ram i procka...

Po prostu twoja karta graficzna nie daje rady, możesz też podczas gry zminimalizować ją i wyłączyć przegladarke i nie włączać nic po za samym BF3

Można też od razu w menadżerze zadań w procesach znaleźć BF3 ppm i dać priorytet na wysoki. (za każdym razem trzeba to robić)

LOL

Opublikowano

Nikojumper musialem zreinstalować bf-a, bo część tych plikow usunolem i nie moglem do serwa wbic..

@3UP Nie bede sie pieprzył z takim czymś -,- i nie chce zadnych "troszke fps'ów" tylko chce chociaż 35 stałych, a komputer mi wytrzymuje wszystko na ultra, bo sam zaznaczalem na "własne ustawienia grafiki" , a w takiej grze nie bede detali zmniejszal..

Opublikowano

Zrozum człowieku że twoja karta graficzna nie pozwoli na ultra, bo to złom, czaisz?

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

@2x UP Skoro jak to napisałeś ,,nie będziesz się pieprzył'' z podstawami które powinny być robione co miesiąc to co jeszcze chcesz? Jakiegoś nie wiem, zaklęcia na fpsy? I skoro uważasz że nie będziesz zmniejszał detali bo automat ci przydzielił (zresztą zbyt duże) to graj sobie na tych 25, nie ma jakiś czarów na zwiększenie fps a skoro tobie się nawet nie chce użyc ccleanera czy raczyć zmniejszyć detale to co jeszcze chcesz, cudu jakiegoś ?

Karta nie daje rady i tyle, nie wiem ile to mozna pisać

LOL

Opublikowano

Nie to nie nie słuchasz rad to nie. Ja chamstwa tolerował nie będę. Nie chcesz pomocy? Napisz z chęcią zamknę bo ludzie mówią Ci co zrobić dają rady a Twoja odpowiedź to "Nie będę się pieprzył". Przemyśl to.

Opublikowano

Nie o to chodzi, doceniam wasze porady, ale zwróciłem sie tylko do 9fps8, bo oczekiwałem na jakieś łatwiejsze sposoby, a on zaczoł pisać o jakichś defragmentacji dysków itp. połowe czego nie rozumiem, o to mi chodzi.

Może odrazu formata zrobie xD co z tego, ze nowy komp ma pół roku..

@Nikodem, złomem to możesz nazwać suszarke twojej matki, a twoj komp to pewnie wylosowales z kinder niespodzianki -,- Może byś przeczytał jaką mam karte graf?

Opublikowano

Nie o to chodzi, doceniam wasze porady, ale zwróciłem sie tylko do 9fps8, bo oczekiwałem na jakieś łatwiejsze sposoby, a on zaczoł pisać o jakichś defragmentacji dysków itp. połowe czego nie rozumiem, o to mi chodzi.

@Nikodem, złomem to możesz nazwać suszarke twojej matki, a twoj komp to pewnie wylosowales z kinder niespodzianki -,- Może byś przeczytał jaką mam karte graf?

Człowieku jak Ty nie wiesz co to defragmentacja to się nie bierz za granie. Te wszystkie czynności NA PEWNO dodadzą fpsów. Nikt nie jest dokładnie określić ile.

No dokładnie tyle mi wychodzi, a co peliciłbyś zmienić w grafice, żeby bylo korzystne na fps i żeby tak grafiki nie zmienialo?

W grafice co najwyżej co możesz zmienić to chłodzenie albo taktowania pamięci/zegara (OC).

Ja to bym zastanawiał się nad sprzedażą, dołożeniem troszkę kasy i kupnem 7850 i tam se możesz grać na ultra lajtowo w 40-50 fpsach.

Ale po co grać na ultra ?? Masz więcej niepotrzebnych pierdół, typu światło,cienie itd. Trudniej przez to dojrzeć wroga (aczkolwiek bijąc rekordy w metrach hs z sniperki to warto mieć ultra bo dodaje maksymalnej odległości.)

Coś jeszcze ?

Ja regularnie to robię i na 7770 radeonie (stock nie krecony) G630 2x2,7ghz i ramach 4gb 1333mhz( ktore pracuja na 1066, ograniczenie procesora -,-) daje rade spokojnie grac na średnich w 1366x768 ale po co mi to ? Mam tu 40-50 fpsów, biorę i tak najniższe ustawienie tylko oświetlenie na SSAO (czy jakoś tak) i też mam 40-50 fpsów a gra się o wiele lepiej. Pozdro.

@edit:

Zastosuj moje porady i zobacz efekty. Jeśli na prawdę to niewiele da (brak satysfakcji - w co wątpie o.O) to pozostaje granie na niższych detalach co bardzo polecam : ]

Opublikowano

Ogarnij jezyk człowieku. Twoja karta graficzna to 550ti, czyli na dzisiejsze czasy złom :> a komputer mam sporo lepszy od twojego, a ty mi na matkę nie najeżdzaj tylko dlatego że masz inteligencje 10letniego dzieciaka z podwórka.

Twoja karta nie pozwoli na grę na ultra, ZROZUM TO! Co mamy ci wyczarować jakiś super program który sprawi że będziesz mógł na syfiastej 550ti zagrać na ultra?

weź się nie kompromituj...

Opublikowano

Słuchaj, nie pierdol o złomie za przeproszeniem, bo mam kompa z zeszłego października i może nwm jakie są teraz najnowsze karty graficzne, a tym bardziej jak w kompie nic nie wymienialem, na ultra mi DZIALA na 20 - 30 fps-ach, czyli dosc plynnie, wiec moja karta to nie złom. Np. Far Cry 3 mi chodzi na max detalach bez zadnych zacinek. I przestań tak szpanowac swoim komputerkiem bo tym wlasnie wyniszają cie rodzice - rozpieszczaniem.

@Topic zmienilem wszystkie detale na wysokie i gra dziala plynniej, mozna close.

Opublikowano

Sam nie pierdol, bo twoja karta to złom i nie zaprzeczysz, i w nic na niej na ultra nie zagrasz w rozdzielczosci powyzej 1600x900

jezeli 20-30fps to jest dosc plynnie to gratuluje xD

twoja karta to złom i koniec kropka, nie pozwoli na grę na ultra.

i rodzice mnie nie rozpieszczają, tylko nie kupiłem chujowego gotowca jak ty tylko sobie złożyłem i moge pograc na fullhd na ultra w 80fpsach :)

zycze powodzenia zdobycia k/d ratio powyzej 1.0 na 30fpsach, mam nadzieje ze sie spotkamy na multi i bede mogl ci pokazac roznice miedzy 30 a 70 fpsami :>

Opublikowano

Nie ma szans, że wyciągniesz więcej FPSow na tym czymś. Tak jak gadali zmniejsz ustawienia. Ja mimo tego, że mogę grać na ultra, gram na wysokich, bo i tak żadnej różnicy w grafice nie ma. Z resztą: Chyba wolisz grać bez lagów, niż z lagami ?

Zjeżdżasz trochę na ustawieniach + jedno oczko w rozdzielczości w dół i masz skok 20 fpsów jak nie więcej

9368_gold.png

Opublikowano

@3UP Mam składaka rozpieszczony bogaty dzieciaczku ;) Tacy jak ty to nawet jajecznicy nie potrafią zrobić ;)

Zamknij ktoś temat bo syf sie robi przez nikodemka :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...