Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS - SONY VAIO WIN 7

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj specyfikację sprzętu ;) Sony Vaio mało mówi, jest dużo modeli.

Opublikowano

Jest wiele tematów, jak dokładnie zoptymalizować minecraft, trzeba tylko dobrze poszukać, bo takich tematów jest w bardzo dużo -.-

Opublikowano

Pobierz program przyśpieszający komputer

Przeznacz więcej ramu dla minecrafta

ustaw mu piorytet

I

Wyłącz nie potrzebne procesy

ctrl+alt+delete

Opublikowano

Pobierz program przyśpieszający komputer

Przeznacz więcej ramu dla minecrafta

ustaw mu piorytet

I

Wyłącz nie potrzebne procesy

ctrl+alt+delete

"Program przyśpieszający komputer". To się napisałeś. Większość takich programów albo są płatne, albo zamulają kompa jeszcze bardziej, a jeszcze inne mają w sobie keyloggery/trojany/adwery (niepotrzebne skreślić). Ja ci mogę polecić kilka programów:

- advanced system care, wielozadaniowy program od usuwania zbędnych plików (wg. mnie o wiele, wiele lepszy od ccleanera, sam usunąłem dzięki niemu 8 gb niepotrzebnych rzeczy) i defragmentacje i skanowanie dysku i rejestru, po funkcje przyspieszania internetu (niestety tylko w wersji pro). Mają też dobrego antyvirusa, który mi znalazł 5 virusów, których avast za chiny nie odszukał.

-premium booster Kiedyś go używałem i był bardzo dobry nie wiem jak sprawdza się teraz

A teraz kilka programów, których nie polecam

- ccleaner Kiedyś może był dobry, ale teraz są o wiele lepsze programy

- windowsowa defragmentacja dysku - wg mnie powinni ją albo wywalić, albo gruntownie przebudować. Jest taka wolna, że po prostu nie mogłem wytrzymać i zainstalowałem advanced system care.

- gamebooster - jedna z aplikacji niby optymalizujących, która najbardziej mi zmuliła kompa. Po 3 razie wywaliłem ją z kompa

A teraz ram. Nie wiem kto puścił tą plotę, ale 1,5 gb wystarcza w zupełności. Myślę, że ktoś nie odróżniający serwera od klienta powiedział tak komuś i już ten mit pozostał.

Opublikowano

Programy które przyspieszają komputer wykonują następujące czynności.

Mając dostęp jako adm: wyłączają na czas grania programy inne niż systemowe i anty vir, oraz nadają priorytet danej aplikacji. I tu kończy się cała magia.

Podkręć procesor ;]

Forum spływa na dno, pozdrawiam

Brawa dla moderatorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...