Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie czołgi średnie ?

Ramzex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, obecnie jestem na etapie już bardziej zdecydowanym i ide pewnymi liniami dochodząc dalej. Mam już wybraną linie niszczycieli, ciężkich i arty ale za cholere nie wiem jaka linia średnich czołgów będzie dobra.

Zależy mi głównie na mobilności, żeby przykładowo cały team padł na respie, to żebym z zadowalającą prędkością mógł wrócić bronić bazy.

Dlatego wole się zapytać tutaj w co iść ;)

Opublikowano

Czołgi średnie z linii ruskiej są bardzo fajne, potrafią naprawdę dużo odbić i całym drzewkiem gra się medami(Ruskie, to zawsze dobre). Ale osobiście wolę linie AMX'ow ale tam meda masz dopiero na 10poziomie z magazynkiem.

Zaś chinole mają nie przebijanlą wieże na swoim tierzę (mowa tutaj o T34-1, T34-2) i fajną penetracje, która niestety będzie nerfiona. - Drzewko samych medów, albo lecisz przez WZ131, 132 ale tam niestety nie odbijesz nic wieżą.

Opublikowano

Ja polecam Amerykańskie ponieważ mają wszystko co med musi posiadać czyli mobilność dobre działo i dobrą depresję działa czyli obniżanie go. :) A jeśli nie USA to Powiem ci że Wszystkie inne medy w tej grze moim zdaniem są dobre. Pozdrawiam Michalx102.

Opublikowano

U francuzów masz Batchata który jest jedynym medem w tej linii, jak lubisz grać lekkim czołgiem z magazynkiem to w sam raz, tylko tym nic nie odbijesz.

Opublikowano

Ja polecam bat chata i 121.<br />Jeżeli chcesz mieć dużą prędkość to obczaj sobie Leoparda 1, ale pamiętaj, że prędkość to jego jedyna zaleta;)

Leopard nie jest dla "zwykłych graczy" tylko bardziej zaawansowanych. Owszem, można go zrobić, ale jak mówi przysłowie czołgisty "Po co ci ten czołg, jak nim nawet grać nie umiesz...". Jeżeli chodzi o medy to Bat.Chat25t albo T62-A !

Opublikowano

Ja polecam Amerykańską linie T1 ->T2 Medium -> M2 Medium -> M3 Lee -> (M4 Sherman w nim juz jest moc) ->Sherman Jumbo -> T29 to już ciężki

Zalety: mobilne szybkie dobre działka. M3 Lee może nie mobilny ale Sherman bardzo + taki pz4 znika po 1 strzale bardzo polecam shermana. Pomogłem? Daj plusaa ;p

Opublikowano

Bez wątpienia moim zdaniem najlepszym czołgiem średnim jest Leopard 1. Z góry proszę aby gracze którzy nie posiadają tej maszyny nie komentowali mojej wypowiedzi. Czołg jest niedoceniony, ale nawet podczas bitew klanowych czołg ten nie ma sobie równych

Zalety:

+ Duża prędkość - 65km/h

+ Mały czas celowania - około 7.5 sekundy

+ Doskonała celność - 0.3

+ Wysoka penetracja - 268, 330

+ Najwyższa zwrotność w grze - 54 stopnie na sekundę

+ Doskonały zasięg widzenia - 410 metrów

Wady:

- słaby pancerz

- Rozpędza się trochę wolniej od B-C

Opublikowano

UP@

Czas celowania 7.5s ?! Czym ty grasz :P Chyba 1.5s :)

Owszem jest dobry, ale nie każdy potrafi nim grać...

Opublikowano

Witam, obecnie jestem na etapie już bardziej zdecydowanym i ide pewnymi liniami dochodząc dalej. Mam już wybraną linie niszczycieli, ciężkich i arty ale za cholere nie wiem jaka linia średnich czołgów będzie dobra.

Zależy mi głównie na mobilności, żeby przykładowo cały team padł na respie, to żebym z zadowalającą prędkością mógł wrócić bronić bazy.

Dlatego wole się zapytać tutaj w co iść ;)

E50m jest dobry lub zrob tego nowego meeda ob 2 cos

Bez wątpienia moim zdaniem najlepszym czołgiem średnim jest Leopard 1. Z góry proszę aby gracze którzy nie posiadają tej maszyny nie komentowali mojej wypowiedzi. Czołg jest niedoceniony, ale nawet podczas bitew klanowych czołg ten nie ma sobie równych

Zalety:

+ Duża prędkość - 65km/h

Wady:

- słaby pancerz

co ty gadasz on szybko sie rozpedza grales nim chociaż

Opublikowano

Zalety:

+ Duża prędkość - 65km/h

Wady:

- słaby pancerz

Każdy med 10t ma podobną prędkość.

7.5 sekundy ? Wooo nieźle, arta tylu chyba nawet nie ma xD

Penetracja jak penetracja, chyba każda 10 ma taką.

Wolniej ? Moim zdaniem szybciej.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Adam_1993 tak, grałem jak na razie mam ponad 300 bitew.

Mam wszystkie czołgi średnie. Nie posiadam tylko 121, średnie są moją pasją i umie nimi grać, ze wszystkich czołgów za najlepszy ja uważam Leoparda 1.

jugens22 - FV4202 jedzie zaledwie 40 km/h, T-62A maksymalnie 55km/h, Nie wspomnę już o M48 i 121. Co do czasu przeładowania jest lepszy od E50M i FV4202 powiedz mi która artyleria poziomu 8 lub wyższego ładuję 7.5 sekundy... Co do rozpędzania się prędkość maksymalną osiąga o niecałe 2 sekundy później niż B-C sprawdzałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...