Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań odnośnie Elementalisty

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część, z góry proszę o odpowiedzi tylko osób bardziej doświadczonych w grze. Otóż mam elementaliste sylvari 26lvl.

Jakie skille brać do pvp, a jakie do pve (expa)?

Jaka broń jest najlepsza do poszczególnych trybów gry (pvp, exp)?

Co rozsądnego mogę zrobić z 40tysiącami karmy?

Gdzie najlepiej expic na takim lvl, które mapy dokładnie?

Jakie są najlepsza ścieżki craftingu, jak na razie mam krawca i odkrywca artefaktow (chyba tak to się po polsku nazywa)?

Jak mi się jeszcze przypomni coś to zapytam.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ogółem graj tak, żeby dobrze Ci się grało, to chyba najlepszy wskaźnik dobrego buildu :)
Znajomy gra element. pod full dps na dwóch daggerach i sobie chwali.
Myślę, że poradnik od samej areny dużo Ci powie o tej klasie i coś sobie z tego wywnioskujesz (angielski niestety wymagany)

40k karmy to raczej mała sumka i nic ciekawego z tym nie zrobisz, co najwyżej 9x Lost Orrian Jewelery Box na wyspie Orr i przy szczęściu jakiś gold wpadnie.
Możesz również kupić Cultural Weapon, ale na poziomie 26 to raczej się nie przyda :)
Zbieraj karmę do 1 000 000 i masz początek legendy :D

Expić normalnie biegając po wszystkich mapach - exp się skaluje więc nie ważne gdzie robisz Taski, ważne że je robisz.
Na 35 poziomie możesz posiedzieć w Harathi Hinterlands ze względu na łańcuch eventów w prawym górnym rogu, gdzie trochę szybciej wbija się poziom.

Crafting, hmm tutaj aktualnie ciężko coś powiedzieć ze względu na nadchodzący update, który rozwinie craftingi do poziomu 500.
Do elementala najbardziej przyda Ci się Artificer i Tailor ze względu na to jaki ekwipunek nosisz. Ew. Weaponsmith jeśli zdecydujesz się na daggery.
Craft raczej nie jest opłacalny to też większość itemów kupuję się na AH(TP).

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Ref. W tym czasie dobiłem 35poziom, czekam na więcej porad.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Najszybsze expienie pierwszej postaci to robienie map do 100%, daily, monthly oraz story :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

No dobra, ale ma już na koncie 80lvl (nie wbity przeze mnie, długa historia) jest to chaar wojownik że słabym eq. Mogę to jakoś wykorzystać?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Wojem możesz wyfarmic troche kasy nakupować surowców do craftu i wbić dzięki temu na samym crafcie około 20-30 lv

graphic.png

Opublikowano

Za ~60G wbijesz na postaci wszystkie crafty, co da Ci 80 poziom.

Dobrze byłoby wyposażyć wojownika w secik egzotyczny i codziennie robić CoF p1/2 SE p1/2 (chyba, nigdy nie pamiętam którego się nie robi ;p), AC p1/p2, Arah p1/p3, AC p1/p3
Za to poleci Ci kasa którą wykorzystasz na lvlowanie postaci craftingiem, albo jest też druga opcja, o której pisałem w moim poradniku.

Jeśli masz już postać na 80lvl, idziesz nią na jakiegoś dunga (nie możesz go otwierać) i przy ostatnim bossie zmieniasz postać na tą z niższym poziomem (musisz nią być na mapie dunga) w ten sposób dostajesz 75% poziomu :>

Opublikowano

Cześć znowu mam pytanie. Mógłby mi ktoś dać link do ciekawego buildu do pve na elementaliste ze sraffem. Mam 44lvl. Albo niech ktoś sam opiszemy i mi w jakie skille oraz traitsy ladowac.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Bądź świadom tego, że elemental największy dps kręci na scepter/dagger lub dagger/dagger :)

Build stworzony przeze mnie :

http://gw2skills.net/editor/?fEEQFAWlw1aNmZQ0AVCBA9gJhCEIZghDFFzsDA-jUyAY/gQiASeFRjtwVENW1cSV1CyqGMDORUtLBTKgRFGB-w

Buildy tworzę, patrząc na umiejętności postaci i czytając traity, staram się je logicznie dobrać i stworzyć coś ciekawego - powyższy build to dps, z odrobiną buffa - dla drużyny zawsze można być miłym :)

A jeśli chodzi Ci o build, którego do końca gry nie będziesz musiał zmieniać, to wątpię żeby takowy istniał - dungi to jeden świat, fractale kolejny, a na wvw jeszcze inny :)

Tutaj masz coś, co powinno Ci pomóc dojść do tego 80, żeby później samemu próbować tworzyć własne buildy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...