Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja Afera Sokołów.

Gość Abs025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku chciałbym napisać, że jeżeli był już taki temat to przepraszam bo sprawa nie jest jakoś bardzo świeża więc mogło to się na forum już pojawić a z racji, że nic takiego nie znalazłem to piszę ten temat bo chciałbym się od Was dowiedzieć co na ten temat sądzicie.

Kanał poszkodowanego:

http://www.youtube.com/user/paei100/videos

Tutaj jest film pokazujący materiał, za który Piotr został pozwany:

Tutaj macie wypowiedzi youtuberów na ten temat:

I tutaj taki mały artykuł na ten temat:

http://www.blog.mediafun.pl/test-tatara-warty-150-tysiecy-zlotych-czyli-kocham-gotowac-kontra-sokolow/

Jak dla mnie sprawa jest śmieszna i nie powinno mieć coś takiego miejsca no ale cóż...

Weteran
Opublikowano

Śmieszna sprawa, ale Sokołów tylko jeszcze bardziej się wpakował w gówno pozywając go, ja na przykład, gdybym miał teraz wybierać, to nigdy nie wziąłbym produktu od nich :)

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Sokołów wpakował się w gunwo, teraz tyle ludzi już nie kupuje ich produktów.

Wszedłem raz z ciekawości na ich FP na FB i czytałem komentarze, to każdy po nich jeździ.

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Jezusie Nazaretański. Już miałem do tego tematu nie wchodzić, ale się przemogłem.

Otóż Sokołów postąpił SŁUSZNIE pozywając tego vlogerzynę. A dlaczego? Bo gościu wypowiada się, że "wszyscy będziemy świecić", "sama chemia" jednocześnie kwitując to "nie wiem co tam jest". No rzetelność pewną gębą. Chciał zrobic z siebie pajaca, to zrobił, tylko że kosztem firmy, której się to nie podoba.

Odsyłam też do bloga Jacha, w którym jest to ciekawie wyjaśnione.

http://www.mpcforum.pl/blog/244/entry-2867-polska-mentalnosc-2-pozerstwo-i-lamerstwo-czyli-oginski-vs-sokolow/

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Asparte poniekąd ma racje Sokołow zażądało 150tys. zł. Ten pan ma 180k subów załóżmy że połowa z tych subów nie kupi produktu ze sokołowa więc firma traci (75k ludzix5zł za Tatar około) to firma traci ponad 2x tyle a jeszcze policzyć że rzeczy z jednej firmy można kupywać ileś razy.

Jeśli sokołów go pozwał musi być tak w prawie że tak sie stało firma dużo na tym straciła.Trzeba zacząć myśleć w sposób albo mówisz o czymś dobrze albo wcale.

Dla mnie nie ma co jechać po sokołowie, gdyż jakbyście wy byli na ich miejscu to dla pieniędzy które sie straciło (teoretycznie) też zapewne weszlibyście na drogę prawną.

Opublikowano

Mogł się zastanowić zanim zaczął drzeć jape do kamerki że pełno chemi i nie jedzcie tego.Bądź co bądź ale internetem rządzą dzieci a na zakupy pójdzie mama i ją wtedy gówno będzie obchodziło co dzieciątko pisało w internecie. Więc jak już będziecie wpierdalać paróweczki Sokołów to radzę zasłonić okna. ^^ Poza tym Sokołów to bardzo dobra firma więc nie pozwoli żeby jakiś tam vlogger sobie oceniał ich produkty bez żadnej wiedzy o składnikach i sposobie przyrządzenia oraz zaniechania do kupowania. Punkt dla Sokołów bo dadzą nauczkę następnym bloggerom, którzy myślą że dzięki youtube będą tacy opiniotwórczy jak im się wydaje. ;) A tak co do różowego mięsa pełnego "chemi" to chyba logiczne że mięso kierowane do większej liczby konsumentów będzie trzeba odpowiednio doprawić i dodać to i owo żeby się nie psuło od razu, przecież takie mięso z targu jest bez niczego i z myślą że w tym samym dniu zostanie zjedzone. To tak samo jak z mlekiem. Mleko prosto z farmy przecież ma troche inny smak niż takie z kartonu dlaczego? Bo mleko w markecie stoi kilka dni nawet i są do niego dodawane różne rzeczy aby się nie popsuło i nie traciło pierworodnego smaku. Przcież takich przykładów jest pełno że aż szkoda wyliczać ale chuj ważne że dzieci posłuchają jakiegoś ciula, który pokazał różowe mięso i stwierdził że pełne chemii.

Opublikowano

Asparte poniekąd ma racje Sokołow zażądało 150tys. zł. Ten pan ma 180k subów załóżmy że połowa z tych subów nie kupi produktu ze sokołowa więc firma traci (75k ludzix5zł za Tatar około) to firma traci ponad 2x tyle a jeszcze policzyć że rzeczy z jednej firmy można kupywać ileś razy.

Jeśli sokołów go pozwał musi być tak w prawie że tak sie stało firma dużo na tym straciła.Trzeba zacząć myśleć w sposób albo mówisz o czymś dobrze albo wcale.

Dla mnie nie ma co jechać po sokołowie, gdyż jakbyście wy byli na ich miejscu to dla pieniędzy które sie straciło (teoretycznie) też zapewne weszlibyście na drogę prawną.

te 150kafli nie dla nich, akcja charytatywna, czy coś.

Opublikowano

Mogł się zastanowić zanim zaczął drzeć jape do kamerki że pełno chemi i nie jedzcie tego.Bądź co bądź ale internetem rządzą dzieci a na zakupy pójdzie mama i ją wtedy gówno będzie obchodziło co dzieciątko pisało w internecie. Więc jak już będziecie wpierdalać paróweczki Sokołów to radzę zasłonić okna. ^^ Poza tym Sokołów to bardzo dobra firma więc nie pozwoli żeby jakiś tam vlogger sobie oceniał ich produkty bez żadnej wiedzy o składnikach i sposobie przyrządzenia oraz zaniechania do kupowania. Punkt dla Sokołów bo dadzą nauczkę następnym bloggerom, którzy myślą że dzięki youtube będą tacy opiniotwórczy jak im się wydaje. ;) A tak co do różowego mięsa pełnego "chemi" to chyba logiczne że mięso kierowane do większej liczby konsumentów będzie trzeba odpowiednio doprawić i dodać to i owo żeby się nie psuło od razu, przecież takie mięso z targu jest bez niczego i z myślą że w tym samym dniu zostanie zjedzone. To tak samo jak z mlekiem. Mleko prosto z farmy przecież ma troche inny smak niż takie z kartonu dlaczego? Bo mleko w markecie stoi kilka dni nawet i są do niego dodawane różne rzeczy aby się nie popsuło i nie traciło pierworodnego smaku. Przcież takich przykładów jest pełno że aż szkoda wyliczać ale chuj ważne że dzieci posłuchają jakiegoś ciula, który pokazał różowe mięso i stwierdził że pełne chemii.

Pogadamy za 10 lat gdy będziesz miał raka trzustki albo czegoś innego.

a żeby nie było spamu to: Są też firmy, które nie pakują aż tyle chemii. Sokołów po tej aferze straciło dużo klientów... gdyby nie pozwali go to nic by się nie stało. Sami się udupili.

graphic.png

Opublikowano

Pogadamy za 10 lat gdy będziesz miał raka trzustki albo czegoś innego.

a żeby nie było spamu to: Są też firmy, które nie pakują aż tyle chemii. Sokołów po tej aferze straciło dużo klientów... gdyby nie pozwali go to nic by się nie stało. Sami się udupili.

Jakby go nie pozwali to przez ten sam program by tez stracili klientów a tak to utarli cwaniakowi nosa.

Opublikowano

Beka z tego, że większość osób piszących " nigdy już nic nie kupie od sokołowa, nigdy już nie zjem produktów sokołowa", to tak naprawdę gimbusiarnia, która w życiu nie robiła poważnych zakupów, a jak mamusia podsunie paróweczki sokołowa, to będą wpierdalać, bo jak nie to szlaban na komputer za pyskowanie xD

Teraz we wszystkim jest chemia i nie ma sensu tego pokazywać, bo i tak każdy o tym wie.

Wkurwia mnie to, że wszędzie teraz jest nasrane tym ogińskim i jaki to on biedny, a zły sokołów pozywa biedaczka za nic, podczas gdy sprowadza mięso z czarnobyla.

s2c77Oa.png

Weteran
Opublikowano

Czytałem na pewnej stronie, co mógł zrobić Sokołów, aby nie było jak jest teraz. Mogli nagrać jakąś ripostę czy co.. yy.. zresztą poczytajcie :)

Anna Pawłowska, Gazeta.pl: - Jak można było zapobiec temu kryzysowi?

Maciej Budzich*: - Przede wszystkim należało go przewidzieć.
Mamy do czynienia z powszechnie znanym mechanizmem. Nie było tu żadnego
zaskakującego elementu. Moim zdaniem rozwiązania były dwa. Pierwsze,
którego nie jestem zwolennikiem, polega na ugłaskaniu blogera. To są
pomysły w rodzaju zaproszenia go do fabryki, pokazania procesu
produkcji.

Dosyć ciekawym rozwiązaniem byłoby
wykorzystanie faktu, że w materiale blogera było sporo niedociągnięć
merytorycznych. Firma mogła, bazując na tym, przygotować swoją
odpowiedź. On podłożył się w tylu miejscach, że Sokołów mógł go
rozjechać. Mogli zrobić parodię albo solidny, rzeczowy materiał. W
przypadku gdy uwaga internetu skupiona jest na firmie, sprawę można
wygrać w taki właśnie sposób.

1329036830-U154499.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...