Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem MINECRAFT FPS!

ExTazerII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram sobie na pixelmon-mod pack pokemon, i gram ażtu co jakiś czas spadaja mi nagle fps do 3-4 na 1 min i tak co 15 min w innych grac hmam to samo co radzicie?

Pomogłem? Jeżeli tak: Daj Like :*, Jeżeli nie: No cóż postaram się następnym razem :*

Opublikowano

Jeśli lagi ci bardzą przeszkadzają radzę ci wgrać do pixel moda Mod o nazwie :Optifine ten mod zwiększa FPS oraz dostęne Opcje graficzne te lagi mogą uledz zmianie dodatkowo OptiFine dodaje tesz zoomowanie (możesz przybliżyc widok jak w snajperze) jeśli pokogłem daj Lika (Nie żebram xD)

Opublikowano

A w innych gracH?

Optifine nic nie daje. dalej mam lagi.

Pomogłem? Jeżeli tak: Daj Like :*, Jeżeli nie: No cóż postaram się następnym razem :*

Opublikowano

Wymagania komputera w sensie? System itp? czy wymagania gry?

Opublikowano

Windows 7 64Bit
Procesor:Intel Pentium Dual CPU 1.80GHz
Ram:2GB
Karta:NVIDIA GeForce 8600 GT

Edit....
Posiadam najnowsze sterowniki karty graficznej.

Opublikowano

Ale jak ze kupic nowa karte graficzna? wymienić? pobrać? czy cuś? Sory ja w tyc hsprawac hzielony jesteM!

PS:Wiem nie ten Dział. ;)

Opublikowano

A podał byś linka? czy cuś? na pw żeby sie administracja nie czepiała ;)

Opublikowano

Przypisz więcej RAMu do minecraft

Pobierz najnowszą Jave

Zainstaluj OptiFine

Pobierz GameBooster

Używaj CCleaner

i powinno pomóc, wiem co mówię, bo mam taką samą kartę graficzną jak ty, i wyciągam ponad 140fps na Fancy, i odległosci Normal+64

Opublikowano

Przypisanie ramu nic tu nie da, Minecraft zużywa 1GB a ty masz 2GB.. Radziłbym najpierw dokupić 1 lub 2 GB ramu i przypisać te 2 na samego Minecraft'a.

@EDIT

Jeśli ma się 2GB ramu na kompie i da się je na Minecraft'a to będzie Ci lagował komputer i nic nie zrobisz bo cały ram będzie na Minecrafcie i będziesz musiał go wyłączać żeby zrobić coś innego.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, ale niestety nikt mi nie pomógł.
Java najnowsza,Sterowniki aktualizowane,Ustawienia mc i innych gier na najniższych,optifine jest a i tak są lagi.

Dziękuję problem nie rozwiązany.

Edit...

Mało RAM'u widzę masz, po za tym zaktualizuj LWJGL biblioteki.

A co to?

Przypisanie
ramu nic tu nie da, Minecraft zużywa 1GB a ty masz 2GB.. Radziłbym
najpierw dokupić 1 lub 2 GB ramu i przypisać te 2 na samego Minecraft'a.

@EDIT

Jeśli
ma się 2GB ramu na kompie i da się je na Minecraft'a to będzie Ci
lagował komputer i nic nie zrobisz bo cały ram będzie na Minecrafcie i
będziesz musiał go wyłączać żeby zrobić coś innego.

Koleś jak ja jeszcze niedawno na 120fps lecialem,a potem po 50-60 i mam teraz po 40-50 a co 10-15 min na 1 min robią się 3-4 fps.

Opublikowano

moja rada- kup lepszy komp albo go wyczyść może poprostu masz wentylator od procka zakurzony.

Kompa ma dobrego mam gorszego i MC chodzi w 250 FPS wystarczy ze ściągniesz OptiFine Standard i ustawisz wszystko na najgorsze ustawienia ;) (POMOŻE)

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...