Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo ważna sprawa (AFERA INTERNET)

Burmistrz :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli policja jest w miarę kumata (nie zawsze tak jest) mogą go znaleźć po IP.

Jeżeli ma ukończone bodajże 14lat (za pomyłkę wybaczcie, nie pamiętam dokładnie) może mieć sprawę w sądzie tylko rodzinnym. Jednak jeżeli jest dorosły i zostanie złapany, kurator bieże sprawy w swoje ręce i ''jedzie z dziadziem''.

DAJ LAJKA!
TO NIE BOLI!
Widzicie jak się staram zdejmijcie mi parę %
Opublikowano

@UP

przecież tam jest napisane

Osoby ubliżające może nie zdają sobie sprawy że ich komputer posiada takie coś jak numer IP

a zniewaga jest przestępstwem i została przewidziana w kp
Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Opublikowano

Co to reklama ? ja nie wiem ten świat spada na psy <_<

Nie podałeś dokładnego linku tylko kilka postów dalej, no jak znajdą go po IP to może mu grozić więzienie ale raczej grzywna. :)

Opublikowano

@UP

przecież tam jest napisane

Tak jest tam napisane, ale pewnie chciał, aby przetłumaczyć mu to z polskiego na nasze :)

DAJ LAJKA!
TO NIE BOLI!
Widzicie jak się staram zdejmijcie mi parę %
Opublikowano

Tak jest tam napisane, ale pewnie chciał, aby przetłumaczyć mu to z polskiego na nasze :)

w jaki sposób wytłumaczyć coś oczywistego inaczej niż przytoczyć dokładny fragment który wystarczy przeczytać, czytania ze zrozumieniem uczą w szkole podstawowej więc problemu nie powinno być ;)

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że tak jak tam pisze to gra od 16 lat. Więc to w sumie wina rodzica że dał dziecku w to grać, toteż pewnie żadnej kary nie będzie, co najwyżej do sądu zaciągną.

Może kiepskie porównanie, ale to tak jakby 13 latek który pali papierosy ubliżał 12 letniemu chłopakowi że pije piwo, uwaga uwaga idźcie z tym na policje:))

Opublikowano

No i? Gra ma bajkową grafikę, więc gdzie tu przemoc? W Bf3 grają 9latki i nikt nie krzyczy.

Jeśli ty chciałbyś go złapać po Ip, to możesz ponieść karę, bo wykorzystywanie IP do celów własnych jest karane.

Opublikowano

Nie będzie miał sprawy. Dając grać mu w gry nieodpowiednie dla jego wieku nie łamie prawa. PEGI czy cokolwiek tam występuję jest informacją dla rodziców czy dziecko powinno grać czy nie i z tego co mi wiadomo nie jest to regulowane prawnie. Co do samej sprawy to jeśli gościowi udowodnią że złamał te paragrafy które wymienił ojciec tego "gracza" to oczywiście że mogą mu nałożyć karę. Nie sądzę żeby w takim przypadku było to pozbawienie wolności ale zapewne grzywna a biorąc pod uwagę wiek gościa to zapewne zapłacą rodzice i oni już się zajmą tym w jaki sposób dziecko się wyraża w internecie. Jak by było więcej takich spraw to sądzę że mielibyśmy mniej 12 latków wyzywających się nawzajem i swoje rodziny co dla mnie było by na +

@btw

Czemu akurat się sprawą interesujesz "Burmistrz" tak bardzo że pytasz czy coś mu grozi?

Opublikowano

A niech sobie z tym idzie na policję jak chce, wiele nie zwojuje skoro dzieciak był na grę za młody. Z resztą w tej chwili młodsze dzieciaki potrafią takie salwy bluzgów i obraz puszczać, że aż dziwne, że dzieciak pozwala iść ojcu to zgłosić.;) Wiemy, że chamstwo w sieci było,jest i będzie i albo się do tego człowiek przyzwyczai i nauczy to ignorować albo no cóż, będzie całe zycie chodził z każdym fochem na policję...

Opublikowano

no, dla mnie jest to śmieszne ,że ojciec 38letni ma syna 10letniego i gra w takie gry jeszcze "mamo zabili mnie" "mamo mamo wygrałem baobao, japierdziele mama słyszysz" szkoda gadać...

Opublikowano

Trochę dziwne, bo w każdej grze się nawzajem obrażają, wyzywają.

Do więzienia raczej nie pójdzie ale grzywna tak.

Opublikowano

Rodzic powinien uświadomić, że takie rzeczy w internetach są normą. Co jeśli w przyszłości ktoś go nieźle zdołuje, a dzieciak popełni samobójstwo?

Moim zdaniem ten dzieciak powinien wziąć się za naukę ...

Opublikowano

Rodzic powinien uświadomić, że takie rzeczy w internetach są normą. Co jeśli w przyszłości ktoś go nieźle zdołuje, a dzieciak popełni samobójstwo?

Moim zdaniem ten dzieciak powinien wziąć się za naukę ...

Możliwe właśnie że dziecko jest słabe psychicznie czy coś takiego i to źle na niego wpływa. Wiadomo że to norma ale teraz pytanie czy to do czego się w internecie przyzwyczailiśmy jest naprawdę normalne? Niech takie dzieciaki właśnie mają poczucie że mimo iż nie podają swojego imienia i nazwiska to nie są bezkarne.

Ja sobie jakoś takiej sytuacji na ulicy nie wyobrażam.

Wpada jeden koleś na drugiego i drugi mówi

-Ty chu***, jeb**** twoją matkę, weź wypie*** bo jak ci prz**** to, się nie pozbierasz zjeb*** frajerze.

Bo nie raz taka sytuacje w necie widzialłem

Opublikowano

Przecież to oczywiste komunikacja w internecie przybliża się do kumunikacji w realnym świecie, teraz coraz częściej wydają kary nawet za tak naprawde nic nie warte słowo.

Zgadzam się z tym kto to napisał

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Gdyby sensi i inni moderatorzy interesowali się użytkownikami a nie hajsem tego by nie było. Kurde w mojej ulubionej grze :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...