Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.CREATE_NO_APPROPRIATE_DEVICE

wdowaxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :). Mam problem . Otóż gdy włączam metin2 pl to wyskakuje mi log Metin2.CREATE_NO_APPROPRIATE_DEVICE

inne prywatne serwery mi działają typu balmora, padnora itp.

Mam windowsa xp . Proszę o rozwiązanie mojego problemu. szukalem długo jak naprawić ten błąd lecz nie znalazlem

Opublikowano

Zrób to, co napisałam w którymś z innych tematów:

1. Uruchom jako ADMINISTRATOR [plik exe serwera/globala].

2. PPM [Prawy Przycisk Myszki na aplikację, którą chcesz uruchomić] -> Rozwiąż problemy ze zgodnością -> Wypróbuj zalecane ustawienia -> Uruchom program... [Wyskoczy Ci okienko, dajesz "TAK"] -> Klikasz na "Dalej" -> Tak, zapisz ustawienia dla tego programu -> Zamknij

Taki sam problem miał ten użytkownik:

http://www.mpcforum.pl/topic/980681-problem-z-mt2/
Opublikowano

Polecam Ci ściągnąć od nowa klienta i go zainstalować z wyłączonym antywirusem (czasami antywirus usunie jakiś plik i z tego są później błędy).

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Zrób to, co napisałam w którymś z innych tematów:

1. Uruchom jako ADMINISTRATOR [plik exe serwera/globala].

2. PPM [Prawy Przycisk Myszki na aplikację, którą chcesz uruchomić] -> Rozwiąż problemy ze zgodnością -> Wypróbuj zalecane ustawienia -> Uruchom program... [Wyskoczy Ci okienko, dajesz "TAK"] -> Klikasz na "Dalej" -> Tak, zapisz ustawienia dla tego programu -> Zamknij

Taki sam problem miał ten użytkownik:

http://www.mpcforum.pl/topic/980681-problem-z-mt2/

niestety w win xp nie ma takiego czegoś jak rozwiąż problemy ze zgodnonscią ....

Opublikowano

Na jakiej partycji masz zainstalowanego globala? Masz najnowszego DirectX? Jaki Service Pack 2 czy 3?

Opublikowano

Ok, Windowsa masz na "C", więc chociaż tyle... Co DirectX? :P Nie wiesz jak sprawdzić?

Start > uruchom > wpisz 'dxdiag' > wciśnij enter i tam powinno być napisane. Chociaż nie jestem pewna, czy to, aby na pewno tego wina, gdyż privy Ci normalnie działają...

Opublikowano

Dobre masz zainstalowane sterowniki do karty graficznej? Bo ktoś tu już wspomniał o tym, ale nie odpisałeś ;d

Opublikowano

tak mam . piszę że nie ma nowszych niż te zainstalowane.....

co teraz?

Teraz to idę spać :D Dawno nie miałam styczności z Windows XP, mam 7 od 2 lat... Hmm. Spróbuję jutro, w sumie dziś poszperać po necie, może coś znajdę na ten temat.

Zrób jeszcze raz re-install Metina globala. Uruchom jako Administrator [nie wiem czy jest taka opcja w Win. XP], PPM [Prawy Przycisk Myszki] na instalkę i tam powinna być taka opcja.

Opublikowano

Nie sądzę, chociaż... U nich to wszystko możliwe :D Próbowałeś usunąć Metina, zresetował komputer i ponownie zainstalować? Dużo masz miejsca na dysku [C - tam, gdzie masz system zainstalowany]?

Może spróbuj tak:

Kliknij PPM [Prawy Przycisk Myszki] na Metin2 [Aplikacje, którą włączasz Metka] -> Opcja "Właściwości" - na samym dole -> Zakładka "Zgodność" -> Zaznacz to, co jest na obrazku // kolor fioletowy [nie wiem jak to na XPku będize ;/] -> Zastosuj i OK.

73780161447559962792.jpg

Opublikowano

316koi0.jpg

mam tylko to

na "D" (na tym co mam metka ) mam jeszcze 8 GB wolnego . a na "C" tam gdzie system mam jescze 7 GB

a i jeszcze jedno . moja karta graf sie zepsula i teraz mam innego kompa ... jakiegos tam starego i ma dokladnietakie wymagania sprzet jak pisze na stronie metina ....dlatego pytalem czy zmienili wymagania

Opublikowano

Hmm... Może napisz do supportu do nich? Bo już sama nie wiem, jestem wzrokowcem, musiałabym mieć XP, mam tylko 7 :P

Jeżeli zmieniliby wymagania to powinni zaktualizować na str. głównej. Podaj parametry Twojego komputera. Wcześniej działał Ci global na tym komputerze/tych parametrach? Chociaż wątpię, aby to tego wina była, bo privy Ci chodzą, ale kto wie...

» Wymagania sprzętowe

Minimalne wymagania sprzętowe OS 	- Win XP, Win 2000, Win Vista, Win 7
Procesor 	- Pentium 3 1GHz
Pamięć 	- 512M
Dysk twardy 	- 2 GB
Karta graficzna 	- Karta graficzna posiadająca więcej niż 32MB RAM
Karta dźwiękowa 	- DirectX 9.0
Myszka 	- Myszka kompatybilna z Windows

Zalecane wymagania sprzętowe OS 	- Win XP, Win 2000, Win Vista, Win 7
Procesor 	- Pentium 4 1.8GHz
Pamięć 	- 1G
Dysk twardy 	- 3 GB
Karta graficzna 	- Karta graficzna posiadająca więcej niż 64MB RAM
Karta dźwiękowa 	- DirectX 9.0
Myszka 	- Myszka kompatybilna z Windows
Opublikowano

Na "Mój komputer" -> Właściwości [tutaj chyba niektóre informacje powinny być] -> Menedżer urządzeń

Ja w właściwościach [w Win. 7] mam podane od razu inf. o procesorze, pamięć RAM, typ systemu.

Opublikowano

Win XP Proffesional 2002

Procesor : Intel Pentium III 1ghz

Karta graf. Intel Graphics 82815 32MB

Ram : 512 mb

DirectX 9.0

i to tyle...

Opublikowano

No to powinno śmigać... Z takimi parametrami. Jaki masz SP [service Pack]?

Spróbuj uruchomić za pomocą "zgodności" Windows 2000 ;x

@etid: No to niestety nie wiem już... Skończyły mi się pomysły. Zobaczymy, co support Ci odpisze :)

Opublikowano

nie sprawdzalem bo nie korzystalem z tego komputera nigdy

nie jest to nowy komputer bo to juest Dell tylko nie gralem na nim w metka

No to powinno śmigać... Z takimi parametrami. Jaki masz SP [service Pack]?

Spróbuj uruchomić za pomocą "zgodności" Windows 2000 ;x

@etid: No to niestety nie wiem już... Skończyły mi się pomysły. Zobaczymy, co support Ci odpisze :)

ciekawe ile bd czekał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...