Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS'ów podczas wczytywania jednego Gracza

Varham

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak tytule, tylko chce jeszcze dodać że te spadki fpsów są na 2-4s co bardzo denerwuje mnie w expieniu.... Ktoś pomoże ?

PS:Wydaje mi się że to jest to spowodowane aurami Skilli.

Opublikowano

Jest to powodowane wczytywaniem gracza. Zbroja broń nick lvl ranga oddalone Skile i z tego powodu lag

Opublikowano

Jest to powodowane wczytywaniem gracza. Zbroja broń nick lvl ranga oddalone Skile i z tego powodu lag

Ale aż 2-4 sekundowy ? Może lapek na którym teraz gram jest troche stary ale aż tak ?

Opublikowano

Dodatkowo obciążony jest mobami itd

Sam mam takiego laga ale idzie się przyzwyczaić

Opublikowano

Dodatkowo obciążony jest mobami itd

Sam mam takiego laga ale idzie się przyzwyczaić

Przy mobach to ja mam 100fpsów, ciekawi mnie czy jak bym usunoł aury skilli to by się polepszyło.

Opublikowano

@JuriCraft nie pisz bzdur. Lag to nie to samo co spadki FPSów. Możesz podmienić teksturki mobków, na jakieś inne, mniej wymagające. Np. na dzikie psy.

Opublikowano

@JuriCraft nie pisz bzdur. Lag to nie to samo co spadki FPSów. Możesz podmienić teksturki mobków, na jakieś inne, mniej wymagające. Np. na dzikie psy.

Ale to nie wina mobów (tak mi się wydaje), modele są mało wymagające ;P.

Opublikowano

Możliwe, ale w pewnym stopniu powinno poprawić wydajność.

Spróbuje, ale czy jest możliwość usunięcia aury skilli które "są" na graczu ?.

Opublikowano

Spróbuje, ale czy jest możliwość usunięcia aury skilli które "są" na graczu ?.

Nie spotkałam się z taką możliwością, więc raczej nie. Tzn. móc na pewno da się, aby wyłączyć np. aktywną Aurę Miecza, aczkolwiek nie spotkałam się z tym, aby ktoś takie coś zrobił :P

Co do tego wczytywania, wszystko 'kratkuje' i laguje, każda tekstura [bronie, zbroje, skille, krajobraz, potwory, inni gracze]. Jednak, zależy to również od Twojego komputera i internetu.

Opublikowano

Ziomuś, jedno pytanie - Czy zauważyłeś może że lagi występują zazwyczaj podczas ruchu myszką w metinie ? (klikanie, ruszanie, obracanie kamerą) itp.

ex

Opublikowano

Jedno co jest wkurzające to blackscreen przy mobach gdy postać za długo stoi i metin jest zminimalizowany podobnie jak przy sklepie

Opublikowano

@Up Tak mi się też dzieje, a to ze względu na dosyć starego i strasznie słabego laptopa. Odpowiedz mi co do tych lagów:

Ziomuś, jedno pytanie - Czy zauważyłeś może że lagi występują zazwyczaj podczas ruchu myszką w metinie ? (klikanie, ruszanie, obracanie kamerą) itp.

ex

Opublikowano

Nie. Tylko przy wczytywaniu graczy mam spadki fps'ów.

Opublikowano

Masz za słaby sprzęt, tyle na temat.

Nie zdziwiłbym się, gdybyś miał lagi jak wejdziesz do miasta.

"Lagów", w mieście nie mam -.-, tylko przy wczytywaniu gracza. Jak bym miał za słabego PC to bym w mieście 100Fpsów nie miał i bym nie robił tego tematu.

Opublikowano

"Lagów", w mieście nie mam -.-, tylko przy wczytywaniu gracza. Jak bym miał za słabego PC to bym w mieście 100Fpsów nie miał i bym nie robił tego tematu.

Przejdźmy może do podstawy. Jaki posiadasz system? Aktualne sterowniki na 100%?

Opublikowano

No i chyba mamy przyczynę. Na XP tak samo mi się robiło. Po zainstalowaniu 7 odpuściło.

Yhym, czyli to wina systemu ? Wkońcu jakaś logiczna odp ^^, na dniach spróbuje Win7 zainstalować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...