Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WhiteNinjaEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem a mianowicie zakupiłem sobie procesor, Płytę główną oraz pamięć RAM, po złożeniu wszystkiego w całość spróbowałem włączyć komputer, włączał się lecz nic nie pojawiało się na monitorze próbowałem przez wiele wejść (DVI, HDMI oraz RGB) można by powiedzieć że nie było żadnych oznak życia.. spróbowałem wszystko (tzn. płytę) od komputera i podłączyć ponownie, w tym momencie zdziwilem sie jeszcze bardziej ponieważ komputer włączył się na 4/5 sekund (włączyły sie wentylatory) i wyłączył się. próba ponowna to samo... nic nie pomaga. Obawiam się że płyta została spalona... przyszedł do mnie do domu pan z serwisu komputerowego który stwierdził że możliwe że gniazdo usb zostało żle podłączone (tzn. uziemienia zostały pomieszanie). Serwisant powiedział że jutro będę miał odpowiedź co do kompa lecz boje się o dodatkowe wydatki i z czystej ciekawości proszę was o pomoc.

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Witam.

Mam problem a mianowicie zakupiłem sobie procesor, Płytę główną oraz pamięć RAM, po złożeniu wszystkiego w całość spróbowałem włączyć komputer, włączał się lecz nic nie pojawiało się na monitorze próbowałem przez wiele wejść (DVI, HDMI oraz RGB) można by powiedzieć że nie było żadnych oznak życia.. spróbowałem wszystko (tzn. płytę) od komputera i podłączyć ponownie, w tym momencie zdziwilem sie jeszcze bardziej ponieważ komputer włączył się na 4/5 sekund (włączyły sie wentylatory) i wyłączył się. próba ponowna to samo... nic nie pomaga. Obawiam się że płyta została spalona... przyszedł do mnie do domu pan z serwisu komputerowego który stwierdził że możliwe że gniazdo usb zostało żle podłączone (tzn. uziemienia zostały pomieszanie). Serwisant powiedział że jutro będę miał odpowiedź co do kompa lecz boje się o dodatkowe wydatki i z czystej ciekawości proszę was o pomoc.

Z góry dziękuje za pomoc.

Tzn jak mamy Ci pomóc? :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Zasilacz do wymiany pewnie. Jaki model i marka? No i moc ;d

Zasilacz firmy Corsair VX450W napewno nie jego wina.

Tzn jak mamy Ci pomóc? :)

pytam się ludzi typowo którzy mieli podobny lub mają problem. ;d

Opublikowano

Zasilacz firmy Corsair VX450W napewno nie jego wina.

Racja, zasilacz dobry. Może to te kondensatory? Zresztą jutro sie pewnie dowiesz ;pp

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Racja, zasilacz dobry. Może to te kondensatory? Zresztą jutro sie pewnie dowiesz ;pp

chyba zdołam przetrwać tą jedną noc... xD no trudno zastanowie się nad tymi kondensatorami... wiem że to zbyt drogi wydatek to nie jest to spytam się tego serwisanta o kondensatory i tyle. dzieki jak cośbyscie wiedzieli piszcze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...