Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Auto-Message|Auto-Save - AUTORSKI SKRYPT

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Źałosny skrypt :') Jeśli chcecie mieć mase lagów na serwerze, jeżeli chcecie jarać sobie procesor ("przenośnia") to proszę bardzo zainstalujcie ten "skrypt". Na cholere tyle instrukcji warunkowych? Bukkit musi sprawdzić plugin skript a skript każdą instrukcje warunkową po kolei... 4x większe prawdopodobieństwo na lag. 

Co do autosave, jest nie potrzebny na serwery hostingowane :') Każdy serwer hostingowany posiada funkcje autosave przy wyłączeniu się maszyny :')

Automessage kolejny badziew. Po co wrzucać na serwer skrypt dzieciaka który myśli że pisze po angielsku to jest od razu programistą :') jak można użyć sprawdzonego pluginu który 10x mnie obciąży procesor?

Myślę, że dla serwerów mało korzystających z pluginów, a bardziej z skryptów to będzie strzał w dziesiątkę. 

Wgram do mnie i napiszę, czy wszystko działa. 

Strzał w procesor a nie w 10 :")

Ja tam bym nie ufał... Dziwicie się później, że w internecie są przypadki forceop.

Lepiej wgrać 2 sprawdzone pluginy z dev.bukkit

Nie ma czegoś takiego jak forceop :') W skript jest nie możliwy że koleś który robi skrypt jest na tyle głupi żeby dodać linijkę (na widoku)  make console execute command "op gracz" a właściciel który przyjmuje taki skrypt to kolejny idiota bo nie przeczytał skryptu :')

Spoczko uzyje tego skrypta na moj serwer  :D lepszy niz plugin 

Skrypt który zużyje 10x więcej zasobów niż plugin jest lepszy? Ok :')

Użyłem pełnej i konstruktywnej odpowiedzi, więc licze na to żę warna nie wlepisz jak zwykle -_-

Autosave można zrobić w bukkicie domyślnie. Bez żadnych pluginów...

r9wfFzB.png

Opublikowano

Testowałem ,żadnych błędów. Myślę że to dobry pomysł nie trzeba pobierać dwóch pluginów tylko wgrać jeden skrypt.

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Skrypt słaby, nawet dla początkującego.

@topic;

Zbędne są te komentarze w skrypcie, każdy chyba raczej w ustawieniu wiadomości da sobie radę.

Taka jest moja opinia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...