Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedz mi, co ty chcesz zrobić? Nie chodzi mi o tło, tylko o większą całość. Piszesz grę? robisz stronę www? Mam pewną propozycję, odpuść sobie to tło i przejdź do następnego zagadnienia. Tam napotkasz kolejne problemy, oczywiście zaczniesz nam tu pisać o tym, my ci odpowiemy, ty nie zrozumiesz. Przejdziesz do kolejnego zagadnienia, tam napotkasz kolejne problemy, sytuacja się powtórzy. Dalej - kolejne zagadnienie, kolejne, kolejne i tak dalej.....Wreszcie zniechęcasz się i stwierdzasz, że to jednak nie dla ciebie.

Uprośćmy sprawę - przejdźmy od razu do tego ostatniego punktu. Ty po prostu nie masz tego czegoś, takiego wyczucia, odpowiedniego toku myślenia. Nie męcz siebie i nas. Nie każdy będzie ładnie śpiewał, nie każdy będzie programował.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Jak już się za coś zabieram to robię to do końca

czy to tak trudne dać mi przykładowy kod byle jaki tylko zęby się dało tło dać na całą strone

Opublikowano

Przykładowe kody ci podawali, innych przykładów jest pełno na sieci. Po prostu trzeba się nauczyć z nich korzystać.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Umiem htmla

Nie. Znanie <b> <i> <a> itp... nie mówi ,że umiesz html

powiedzieć,że umie się HTML to jak jakby powiedzieć,że umie się prowadzić bojowy rower... niby zawsze coś,ale do ch*** to potrzebne.

body {

background-image:url('plik.jpg');

background-repeat:no-repeat;

}

body - wybranie selektora,w tym przypadku jest to znacznik body.

{ - otwarcie klamry,w niej będziemy pisać kolejne właściowości elementu

background-image: url(''); - background-image: - jest to odwołanie się do określonej właściwości

url('plik.png'); - wskazanie adresu pliku ,adres pliku podajemy wraz z nazwą pomiedzy apostrofami.

nazwapliku.rozszerzenie (np. jpg)

background-repeat:no-repeat; - to mówi samo za sieibe.

Bardziej już rady ci teog nie dam wytłumaczyć...

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Nie. Znanie <b> <i> <a> itp... nie mówi ,że umiesz html

powiedzieć,że umie się HTML to jak jakby powiedzieć,że umie się prowadzić bojowy rower... niby zawsze coś,ale do ch*** to potrzebne.

body {

background-image:url('plik.jpg');

background-repeat:no-repeat;

}

body - wybranie selektora,w tym przypadku jest to znacznik body.

{ - otwarcie klamry,w niej będziemy pisać kolejne właściowości elementu

background-image: url(''); - background-image: - jest to odwołanie się do określonej właściwości

url('plik.png'); - wskazanie adresu pliku ,adres pliku podajemy wraz z nazwą pomiedzy apostrofami.

nazwapliku.rozszerzenie (np. jpg)

background-repeat:no-repeat; - to mówi samo za sieibe.

Bardziej już rady ci teog nie dam wytłumaczyć...

Wiem co to wszystko znaczy

Opublikowano

Ja wiem, co to jest gitara, ale to nie znaczy, że umiem na niej grać. Rozumiesz analogię?

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Nosz kurfa. Zrób sobie plik style.css daj w tym pliku kod od sodemy, a w plikach html w <head> daj <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"> podejrzewam że zrobiłem źle bo tak robię zawsze. Zawsze możesz sprawdzić w google

Opublikowano

No wreszcie zaraz sprawdzę up

a co ja miałem się domyślić ze tak trzeba zrobić i ze wgl trzeba jeszcze jakieś pliki robić ? nie

Zrobiłem dokładnie to co powiedziałeś i nie działa tak jak mówiłeś

źle zrobiłeś pomoże ktoś ?

Opublikowano

Domyślić? Nie, ale gdybyś przeczytał ten poradnik, który ci wczoraj MexDee podrzucił to byś wiedział. Jeśli chcesz programować to najpierw musisz rozumieć co robisz. Ty nie rozumiesz, ani trochę. Nic, zero, kompletny brak wyobraźni.

Idź przeczytaj ten poradnik i nie wracaj tu bez podstawowej wiedzy.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

No wreszcie zaraz sprawdzę up

a co ja miałem się domyślić ze tak trzeba zrobić i ze wgl trzeba jeszcze jakieś pliki robić ? nie

Zrobiłem dokładnie to co powiedziałeś i nie działa tak jak mówiłeś

źle zrobiłeś pomoże ktoś ?

Ja się nie chcę nawet zaczynać z tobą kłócić ale..ten fragment.. :

"a co ja miałem się domyślić ze tak trzeba zrobić i ze wgl trzeba jeszcze jakieś pliki robić ? nie"

A powiedz mi, skąd my (ci z odrobiną chęci i samodzielności) wiemy/dowiedzieliśmy się że tak trzeba zrobić? (nie, nie pisaliśmy na forum..) I przed chwilą pisałeś że umiesz html a nie umiesz podpiąć zewnętrznego arkusza stylów..

Korzystaj z linków które ci podajemy (frezerx ci podał to, od czego możesz zacząć) i jedziemy..zacznij od prostych stron www..

Opublikowano

Dlatego tak jak mówiłem programowanie/webdev to nie dla ciebie. Aby pojąć coś z tego musisz mieć chociaż trochę wyobraźni/kreatywności i potrafić myśleć logicznie. Mówiłeś że HTML znasz ale jednak widzę że nie. Zacznij od tego co ci podałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...