Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam duży problem pomocy!

Adam_1993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moim problemem jest :

Strasznie głośno mi komputer chodzi ( lewa strona chyba wiatrak) . Gdy zalanczam laptopa ekran jest w paski i trzeba go pare razy wylaczyc z bateri ... Pozniej po wpisaniu hasla zalacza sie z dobre 5-10m.

Wiecie co moze byc grane ? Bo jak nie to musze oddac laptopa do serwisu :(

( Mam Laptopa_)

Opublikowano

Skoro głośno chodzi przyczyną może być duża ilość kurzu w chłodzeniu, co wiąże się także z powolniejszą pracą. Proponowałbym rozebrać, wyczyśćić oraz wymienić pasty lub termopady w zależności co masz nałożone, koszt w serwisie to ok 50zł, jeżeli to nie pomoże to wymiana wiatraczka, gdy wiatraczek jest długo nie czyszczony to zaciera się łożysko od kurzu. Jeżeli czysczenie i wymiana pastr nie pomoże, bedziemy dalej kombinować.

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

ekran w paski. Już był taki temat wczoraj... Skoro w paski zanim włączy się system to pewnie taśma. Ale jeśli chcesz go wyczyścić lepiej oddaj do serwisu :) Żeby nie było potem problemów i tematów, rozłożyłem laptopa wyczyściłem ale nie chce się włączyć :) heh.

Oddaj do serwisu i wszystko będzie elegancko zrobione.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Skoro głośno chodzi przyczyną może być duża ilość kurzu w chłodzeniu, co wiąże się także z powolniejszą pracą. Proponowałbym rozebrać, wyczyśćić oraz wymienić pasty lub termopady w zależności co masz nałożone, koszt w serwisie to ok 50zł, jeżeli to nie pomoże to wymiana wiatraczka, gdy wiatraczek jest długo nie czyszczony to zaciera się łożysko od kurzu. Jeżeli czysczenie i wymiana pastr nie pomoże, bedziemy dalej kombinować.

dzieki wszystkim oddam do serwisu w tym tygodniu bo laptop chodzi jak odkurzacz :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...