Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Pare pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie moje pytania to :

1. czy może mi ktoś podać dobry poradnik do nauki pisania questów? czy istnieje jaki kolwiek inny niż tu na mpc?

2. Myślałem nad zabezpieczeniem rootów, mianowicie chodzi mi o to czy gdyby dodać wymagane hasło aby rozpakować roota ( dzięki temu nie uzyskają ip serwera ) wszystko będzie działało? Na pewno sporo osób o tym już myślało ale gdyby zapytać się kamera czy dał by rade coś takiego zmącić w pakerze ( jak pakujesz możliwość wybrania hasła ).

3. jest sens robić serwer prywatny? Da on rade się samemu utrzymać? mam cały pomysł ale brakuje mi dobrego sprzętu ( głownie mój pc nie nadaje się nawet do edycji clienta ;x ).

4. Jak wiecie podczas kupna SM w is przeważnie ludzie robią to sposobem sms, ale jak wygląda płatność przelewem ( kartą ? / bądź paypalem? ).

5. gdzie na jakim hoście jest najlepiej kupić dobrą maszyne + dobry kontakt z administracją / technikami?

Jeśli coś sobie przypomnę to napisze.

Jeśli mogę także prosić to o wytłumaczenie.

graphic.png
Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie moje pytania to :

1. czy może mi ktoś podać dobry poradnik do nauki pisania questów? czy istnieje jaki kolwiek inny niż tu na mpc?

2. Myślałem nad zabezpieczeniem rootów, mianowicie chodzi mi o to czy gdyby dodać wymagane hasło aby rozpakować roota ( dzięki temu nie uzyskają ip serwera ) wszystko będzie działało? Na pewno sporo osób o tym już myślało ale gdyby zapytać się kamera czy dał by rade coś takiego zmącić w pakerze ( jak pakujesz możliwość wybrania hasła ).

3. jest sens robić serwer prywatny? Da on rade się samemu utrzymać? mam cały pomysł ale brakuje mi dobrego sprzętu ( głownie mój pc nie nadaje się nawet do edycji clienta ;x ).

4. Jak wiecie podczas kupna SM w is przeważnie ludzie robią to sposobem sms, ale jak wygląda płatność przelewem ( kartą ? / bądź paypalem? ).

5. gdzie na jakim hoście jest najlepiej kupić dobrą maszyne + dobry kontakt z administracją / technikami?

Jeśli coś sobie przypomnę to napisze.

Jeśli mogę także prosić to o wytłumaczenie.

Tak na zaś.

IP i porty da się pozyskać bez rozpakowywania clienta.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

A można mi wiedzieć jakie są sposoby na blokowanie ddosów? Najlepiej lekture po proszę :D.

Po prostu uwielbiam czytać.

A także w których dokładnie plikach są porty oraz ip.

graphic.png
Opublikowano

A można mi wiedzieć jakie są sposoby na blokowanie ddosów? Najlepiej lekture po proszę :D.

Po prostu uwielbiam czytać.

Firewall, filtrowanie sieci, nękanie techników z serwerowni i tak dalej.

Lektury Ci nie mogłem znaleźć jakieś sensownej.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

A polecasz jakiś dobry host? tani i dobry?

Tak wgl. na stronach hostów wgranie firewalli kosztowało + 200 zł? można to zrobić samemu? oraz jak wygląda praca na takim serwerze? robi się to poprzez team vieviera? czy jakoś inaczej? ( komendy )?

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...