Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak powiększyś zasięg (brak neta)

kakako15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie mam na PC wgl. zasięgu (brak neta) gdyż nie mam włożonego ''pendrive'' WIFI.

Są jakieś programy/aplikacje itd. bym miał neta?

Bo chce w LoLa pograć ^^

PS.Mam laptop (pendrive 7GB) i telefon (android)

Jakby co to like leci za pomoc :)

@edit

Chodzi o PC a pisze na lapku ;)

Opublikowano

Co to jest "pendrive WIFI"?

Karta siecowa WLAN jako wtyczka USB

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Karta siecowa WLAN jako wtyczka USB

Dzięki.

Witam.

Nie mam na PC wgl. zasięgu (brak neta) gdyż nie mam włożonego ''pendrive'' WIFI.

Są jakieś programy/aplikacje itd. bym miał neta?

Bo chce w LoLa pograć ^^

PS.Mam laptop (pendrive 7GB) i telefon (android)

Jakby co to like leci za pomoc :)

Możesz "Menadżer urządzeń" poszukać aktualizacji Twoich sterowników karty sieciowej którą masz w komputerze. Jeśli to nic nie da to albo masz słaby odbiornik w laptopie, albo jest on uszkodzony. A może wgl nie masz sterowników do karty w laptopie? :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Dzięki.

Możesz "Menadżer urządzeń" poszukać aktualizacji Twoich sterowników karty sieciowej którą masz w komputerze. Jeśli to nic nie da to albo masz słaby odbiornik w laptopie, albo jest on uszkodzony. A może wgl nie masz sterowników do karty w laptopie? :)

Chodzi mi o PC gdyż na nim nie mam neta a pisze z laptopa (dopisze do tematu)

Opublikowano

Nie wiem dokładnie o co chodzi bo kiepsko to opisałeś - ale jak chodzi o program/driver do wifi (?) to pobierz program od Ralinku. Poszukaj model swojej siecówki - pobierz do niej sterowniki.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Nie wiem dokładnie o co chodzi bo kiepsko to opisałeś - ale jak chodzi o program/driver do wifi (?) to pobierz program od Ralinku. Poszukaj model swojej siecówki - pobierz do niej sterowniki.

Nie wiem właśnie gdzie jest.

PS.Mam SAGEMCOM (od orange)

Opublikowano

Chodzi mi o PC gdyż na nim nie mam neta a pisze z laptopa (dopisze do tematu)

Chcesz odbierać na PC zasięg WiFi bez zewnętrznej karty sieciowej z odbiornikiem? Nie ma takiej możliwości no chyba że masz antenkę z kartą podłączoną do PCI. Możesz podłączyć do komputera internet kablem. Osobiście nie wiem za bardzo o co Ci chodzi. :D

Opublikowano

Niestety nie ma takiego programu żebyś bez odbiornika WiFi miał Internet, Musibyć karta chociaż za 20zł ;p

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Chcesz odbierać na PC zasięg WiFi bez zewnętrznej karty sieciowej z odbiornikiem? Nie ma takiej możliwości no chyba że masz antenkę z kartą podłączoną do PCI. Możesz podłączyć do komputera internet kablem.

Tak o to mi chodzi.

I chce wiedzieć czy są jakieś sposoby bym miał neta bez zewnętrznej karty sieciowej.

Opublikowano

Pisałeś że "Nie mam na PC wgl. zasięgu (brak neta) gdyż nie mam włożonego ''pendrive'' WIFI." to skoro nie masz podłączonej karty wifi to jak niby możesz mieć internet?

Napisz dokładniej o co ci chodzi albo podłącz kartę wifi do komputera...

Opublikowano

Tak o to mi chodzi.

I chce wiedzieć czy są jakieś sposoby bym miał neta bez zewnętrznej karty sieciowej.

Tak są. Możesz zakupić wewnętrzną kartę sieciową z odbiornikiem. Podłącza się ją do słącza PCI na płycie głównej.

Polecam.

http://allegro.pl/karta-sieciowa-tp-link-781-nd-pciexpress-wifi-hit-i3477009372.html

Innego sposobu nie ma. Bez sprzęu żadne program nie pomoże, chyba że podłączysz kablem.

Opublikowano

Tak o to mi chodzi.

Up napisał Ci ;x.

Nie da się mieć internetu bez karty sieciowej. Wgl. nie masz karty wbudowanej w laptopie ? standardowo zawsze są ? chyba że to jakiś staroć.

Drivery powinny się same zainstalować / bądź włączyć - instalator.

I tak wgl. jeśli masz modem w usb to jak może internet działać bez modemu ja pie*dole.

graphic.png
Opublikowano

Up napisał Ci ;x.

Nie da się mieć internetu bez karty sieciowej. Wgl. nie masz karty wbudowanej w laptopie ? standardowo zawsze są ? chyba że to jakiś staroć.

Drivery powinny się same zainstalować / bądź włączyć - instalator.

I tak wgl. jeśli masz modem w usb to jak może internet działać bez modemu ja pie*dole.

Jemu chodzi o stacjonarny PC. :D Zakręcony temat. Haha :P

Opublikowano

Pisałeś że "Nie mam na PC wgl. zasięgu (brak neta) gdyż nie mam włożonego ''pendrive'' WIFI." to skoro nie masz podłączonej karty wifi to jak niby możesz mieć internet?

Napisz dokładniej o co ci chodzi albo podłącz kartę wifi do komputera...

Mam karte włożoną lecz mam z 2-3 metry i nie mam wgl. zasięgu musze mieć tą karte wifi.

A na lapku mam neta bez karty wifi (karty siecowej WLAN jako wtyczka USB)

Tak są. Możesz zakupić wewnętrzną kartę sieciową z odbiornikiem. Podłącza się ją do słącza PCI na płycie głównej.

Polecam.

http://allegro.pl/karta-sieciowa-tp-link-781-nd-pciexpress-wifi-hit-i3477009372.html

Innego sposobu nie ma. Bez sprzęu żadne program nie pomoże, chyba że podłączysz kablem.

Dzięki :)

Opublikowano

W laptopie masz już wbudowaną kartę wifi... A jak w komputerze jej nie masz, to nawet jak postawisz komputer 5cm od routera to i tak nie będzie internetu. Ale jak komputer masz blisko routera to przecież możesz podłączyć kablem. A jak chcesz bez przewodowo to musisz użyć karty wifi która może być na usb lub pci.

Opublikowano

W laptopie masz już wbudowaną kartę wifi... A jak w komputerze jej nie masz, to nawet jak postawisz komputer 5cm od routera to i tak nie będzie internetu. Ale jak komputer masz blisko routera to przecież możesz podłączyć kablem. A jak chcesz bez przewodowo to musisz użyć karty wifi która może być na usb lub pci.

Problem już rozwiązany. Temat do zamknięcia. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...