Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OOBE jest trudne?

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O LD jest w kij dużo tematów i każdy może je mieć, a OOBE znalazłem tylko jeden temat na jakimś innym forum. Temat był z 2007 bodajże, a osoby które się wypowiadały to sami dorośli. Czy OOBE jest aż tak bardzo trudne? Słyszałem również, że przeżycia z OOBE są o wiele lepsze niż w LD. Co o tym myślicie?

Opublikowano

A wiesz, jakie jest ulubione pytanie Cj'a?

@top

Podobno czujesz się lekko i zwolniony- chcesz biec, ale ruszasz się jak w matrixie. Tak wychodzisz z ciała i nagle widzisz siebie na łóżko. Jak nie obudzisz sie, to możesz być długo w śpiączce, bo poza ciałem nie śpisz. Chodzisz i nie chcesz wrócić do ciała.

Kiedyś walnąłem debilizm. Wstaję w nocy, ukrywam kołdrę w salonie (tego nie robiłem świadomie), potem budzę się, jak gdyby nic się nie stało i pytam mame, gdzie kołdra.

Opublikowano

Jest to o wiele trudna sztuka od LD, próbując OOBE doszedłem tylko do drgań ciała oraz unoszenia się ciała, niestety nie udało mi się wtedy OOBE osiągnąć.

Admin Cienia
Opublikowano

Mi przytrafiło się kiedyś coś podobnego, paraliż senny. Beka z tego bo nie możesz się ruszać, nie wiesz czy oddychasz, można tylko lekko powiekami ruszać a powieki ważą tonę, dosłownie! Widziałem jak rodzina chodzi w pokoju na przeciwko, krzyczałem do nich ale tak jakbym krzyczał na krańcu przestrzeni, gdzie niema nic i nikogo, takie głuche wołanie. Nie wiel ile to trwało, cieżko określić czas, od parunastu do parudziesięciu sekund. Miałem tak pare razy, kisiel jest wtedy jak się próbujesz z tego ocknąć a tu nic, boisz się że zostaniesz już tak na zawsze :) Ale jak to leci w tej piosence "little party never killed nobody" ^^

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Mi przytrafiło się kiedyś coś podobnego, paraliż senny. Beka z tego bo nie możesz się ruszać, nie wiesz czy oddychasz, można tylko lekko powiekami ruszać a powieki ważą tonę, dosłownie! Widziałem jak rodzina chodzi w pokoju na przeciwko, krzyczałem do nich ale tak jakbym krzyczał na krańcu przestrzeni, gdzie niema nic i nikogo, takie głuche wołanie. Nie wiel ile to trwało, cieżko określić czas, od parunastu do parudziesięciu sekund. Miałem tak pare razy, kisiel jest wtedy jak się próbujesz z tego ocknąć a tu nic, boisz się że zostaniesz już tak na zawsze :) Ale jak to leci w tej piosence "little party never killed nobody" ^^

To już raczej LD było niż wychodzenie z ciała ;) Jakbyś wyszedł z ciała byś dostał permanentnego szoku i zmieniłbyś ogólnie swoje nastawienie do życia.

Admin Cienia
Opublikowano

To już raczej LD było niż wychodzenie z ciała ;) Jakbyś wyszedł z ciała byś dostał permanentnego szoku i zmieniłbyś ogólnie swoje nastawienie do życia.

Ziomku, nie pisałem nic o wychodzeniu z ciała. Co to jest LD? Miałem też raz w życiu inny przypadek, nie nazwał bym tego oobe. Chciałem zasnąć i poczułem że zostałem rzucony ścianę, leciałem plecami do ściany i widziałem siebie leżacego na kanapie, to trwało 2 sekundy max ale po tym jak rzuciło mnie z kanapy poczułem jakbym został rzucony w przepaść, kto skakał na bungie będzie wiedział o co chodzi, nie można złapać żadnego punktu podparcia, po prostu lecisz.

Jak to można nazwać, co to za stan ? I na pewno nie był to sen bo byłem w pełni świadomy co się dzieje.

Opublikowano

Ziomku, nie pisałem nic o wychodzeniu z ciała. Co to jest LD? Miałem też raz w życiu inny przypadek, nie nazwał bym tego oobe. Chciałem zasnąć i poczułem że zostałem rzucony ścianę, leciałem plecami do ściany i widziałem siebie leżacego na kanapie, to trwało 2 sekundy max ale po tym jak rzuciło mnie z kanapy poczułem jakbym został rzucony w przepaść, kto skakał na bungie będzie wiedział o co chodzi, nie można złapać żadnego punktu podparcia, po prostu lecisz.

Jak to można nazwać, co to za stan ? I na pewno nie był to sen bo byłem w pełni świadomy co się dzieje.

LD czyli świadome sny, paraliż senny pojawia się po przebudzeniu ze snu ( rzadko) i pewnie po chwili znów zasnąłeś. Innego wytłumaczenie nie ma.

Opublikowano

Przeżywał orgazm i paraliz jednocześnie. Niesamowite uczucie.

Sam na usg czuje się tak, jakby łóżko było w pionie i podpieram łóżko.

Opublikowano

Trudne, kolega raz mówił, że ma jakąś dobrą fazę to mówie dawaj. Takie tabletki coś na gardło Acordin czy cuś wzieliśmy po 35 i miałem taką przejebaną fazę, że "wyszedłem" ze swojego ciała i normalnie chodziłem chodź siedziałem ciężko to opisać słowami. OOBE - out of body experience z tego co czytałem to działa tak, że mózg zapamiętuje miejsce w którym byłeś i tworzy (obraz przestrzenny) po prostu tam gdzie spojrzałem to tam byłem to było z 1,5 roku temu więc dobrze nie pamiętam . Pierwszy raz w życiu coś takiego czułem i nigdy tego nie zapomnę chodź nie polecam tego brać (tych tabletek) bo to jakieś gówno jest jedno razowo owszem bo oprócz OOBE 2 dni po tym czułem rozkojarzenie zaburzenie percepcji i ogólnie chujowe uczucie. Lepiej zapalić blanta :)

Właśnie, zapomniałem dopisać OOBE można doznać po zażyciu narkotyku "Ketaminy" te tabletki to właśnie syntetyczna ketamina wystarczy poszukać chwilę w internecie :)

Zjawisko OOBE polega na blokadzie NMDA właśnie substancja zawarta w tych tabletkach Dekstrometorfan powoduję blokadę otwartego kanału NMDA

Opublikowano

Jest na to bardzo prosty sposób wymagający umiejętności opanowania się. Po prostu to co widzimy w paraliżu sennym jest tym o czym myślimy, po prostu, jakbyś się obudził unieruchomiony to byś się bał, więc wyobrażasz sobie, że np. przychodzi kosmita zrobić na tobie eksperyment a sztuczka z pozbyciem się tego jest taka, że staramy się uspokoić oraz wmówić do naszego mózgu, że np. ten kosmita jest do nas przyjaźnie nastawiony.

@TOP

Kilka razy prawdopodobnie "mogłem" wejść w stan OOBE, czytałem , że podaczas wchodzenia w ten stan czujemy, że spadamy. Ja miałem zazwyczaj tak, że leżałem w łóżku i nagle czułem jakbym spadał z bloku w dół plecami, dziwne uczucie, co prawda nie wiem czemu ale mi się podobało :D Uczucie jest tak realistyczne, że od razu się zrywałem na nogi ;d Aczkolwiek nie wiem czy to OOBE na prawdę istnieje i wiem, ze boję się trochę tego sprawdzić ;)

Admin Cienia
Opublikowano

Jest na to bardzo prosty sposób wymagający umiejętności opanowania się. Po prostu to co widzimy w paraliżu sennym jest tym o czym myślimy, po prostu, jakbyś się obudził unieruchomiony to byś się bał, więc wyobrażasz sobie, że np. przychodzi kosmita zrobić na tobie eksperyment a sztuczka z pozbyciem się tego jest taka, że staramy się uspokoić oraz wmówić do naszego mózgu, że np. ten kosmita jest do nas przyjaźnie nastawiony.

@TOP

Kilka razy prawdopodobnie "mogłem" wejść w stan OOBE, czytałem , że podaczas wchodzenia w ten stan czujemy, że spadamy. Ja miałem zazwyczaj tak, że leżałem w łóżku i nagle czułem jakbym spadał z bloku w dół plecami, dziwne uczucie, co prawda nie wiem czemu ale mi się podobało :D Uczucie jest tak realistyczne, że od razu się zrywałem na nogi ;d Aczkolwiek nie wiem czy to OOBE na prawdę istnieje i wiem, ze boję się trochę tego sprawdzić ;)

Hah coś w tym jest, z tym że są 2 rodzaje spadania. Czasem śnisz że spada i lecisz w dół, po prostu czujesz że spadasz i drugim jest to że leżysz na przykład na kanapie i zapada ci się ręka w kanapa, po prostu czujesz jakby przenikła i szybko wstajesz z kiślem :D Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, przez 22 lata zdażyło mi się to może z 5x

Opublikowano

Hah coś w tym jest, z tym że są 2 rodzaje spadania. Czasem śnisz że spada i lecisz w dół, po prostu czujesz że spadasz i drugim jest to że leżysz na przykład na kanapie i zapada ci się ręka w kanapa, po prostu czujesz jakby przenikła i szybko wstajesz z kiślem :D Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, przez 22 lata zdażyło mi się to może z 5x

Ja miałem tak przy zasypianiu, leżę na łóżku i nagle takie uczucie jakbym wpadał w łóżko ,a odruch to zerwanie się na nogi :D Z kiślem może nie ,aczklwiek ja jestem pojebany i powiem, że to uczucie mi się podoba ;D

Ja tak miałem kilka razy w przeciągu może tygodnia, dwóch a teraz nie mam tego od jakiegoś miesiąca ani nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek przedtem miał

Opublikowano

Ja już dużo czytałem o tym OOBE i w ogóle się nie boję to mieć, bo wiem, że mi się nic nie stanie, ale w tym problem, że nie wiem jak mieć to OOBE.

Saamo zalozenie pzred spaniem ze chcesz miec OOBE daje ci szanse na uzyskanie tego, trzeba treningu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...