Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia] Przycisk "odświeżam" i sugestia dot. komentarzy

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Wpadłem na pomysł aby dodać taki przycisk "Odśwież temat". Będzie to po prostu polegać na odświeżeniu tematu. Zaletą owego przycisku będzie to, że będzie odblokowywać się co 24h ;) Graficznie to po prostu może być zielony przycisk na dole tematu np.

a5w6.jpg

Można też jakoś ten przycisk wyróżnić np. zmienić kolor, wielkość. Akurat mi coś nie wyszedł :P

Drugim pomysł: Jeśli pomysł z przyciskiem wypali, to przecież i tak wystarczy wpisać @refresh lub cokolwiek i temat odswieżony. Żeby to zablokować wystarczy usunąć (dla komentarzy) podbijanie tematu (nie wiem jak to nazwać..) tzn. jak napiszemy komentarz to potem w dziale jest na pierwszym miejscu. A mam pomysła żeby komentarze nic nie zmieniały w tym, a odświeżać temat można jedynie za pomocą guzika (i może to oczywiście robić autor tematu)

Trzeci pomysł to możliwość (dla autora) pisanie odpowiedzi tylko za zacytowaniem wypowiedzi innego usera. Nie wpłynie to na innych użytkowników (czyt. osób, które odpowiedziały w temacie autora), ale przynajmniej pomoże to w ograniczeniu spamu.

Jeśli było to przepraszam, ale nie sprawdzałem. Jak coś oceniajcie pomysły pojedynczo, nie chcę tutaj jako całość.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Admin Cienia
Opublikowano

Ad.1 Opcja "podbijania" tematu przyciskiem była już testowo wprowadzona na forum, niestety powodowała ona błędy. Jeśli uda się ją zrobić bez szkody dla forum to jestem na tak.

Ad.2 Jak wyżej.

Ad.3 Nie bardzo rozumiem co dokładnie masz na myśli.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Jak ogarniam to 3 pomysł to taki.

Przykładowo:

Napisałem temat z treścią:

"Dektored jest taki, że nie rozumie"

Nikt mi nie odpisał, albo ktoś odpisał, ale nie na temat.

Piszę post w tym temacie:

"TCQ też nie rozumie"

To jemu chodzi o to, że nie może napisać "TCQ też nie rozumie", tylko autor musi zacytować posta np. mojego, który jest między nimi.

Rozumiecie?

Opublikowano

Przycisk obciąża forum. Nie.

Co do ostatniego nie rozumiem.

Właśnie o to chodzi, że mogę odpowiedzieć ze własnym temacie jeśli zacytuję odpowiedź innego usera. Jaśniej? Założyłem temat np. Prezentacja serwera. Koleś odpisał, że serwer jest do dupy i muszę:

serwer jest do dupy

I wtedy mogę odpowiedzieć. Oczywiście w innych tematach można swowodnie pisać, ale autor własnego tematu musi zacytować kogoś wypowiedź / opinię, żeby móc coś napisać odnośnie tego cytatu.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ad.1 Opcja "podbijania" tematu przyciskiem była już testowo wprowadzona na forum, niestety powodowała ona błędy. Jeśli uda się ją zrobić bez szkody dla forum to jestem na tak.

Ad.2 Jak wyżej.

Ad.3 Nie bardzo rozumiem co dokładnie masz na myśli.

Co do pierwszych dwóch opcji takie samo jak TCQ

Co do trzeciej, również nie rozumiem :unsure:

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Nie wiem, jak zaprojektowany był ten ostatni przycisk do odświeżania, ale to jest dosyć proste do zrobienia, a do tego nie powinno obciążać forum, bo to jest po prostu sprawienie, aby IPB myślało, że ostatni post został napisany w chwili wciśnięcia przycisku.

Opublikowano

w tym ostatnim chodzi o to zeby autor nie mogl pisac postow jesli nie zacytuje jakiegos posta, czyli ja napisze temat, i nie moge napisac postu dopoki ktos mi nie napisze czegos i nie zacytuje go, czyli nie da sie normalnego posta napisac, natomiast taki post przejdzie:

Nie wiem, jak zaprojektowany był ten ostatni przycisk do odświeżania, ale to jest dosyć proste do zrobienia, a do tego nie powinno obciążać forum, bo to jest po prostu sprawienie, aby IPB myślało, że ostatni post został napisany w chwili wciśnięcia przycisku.

bla bla bla

Opublikowano

Testowaliśmy kiedyś już ten sposób odświeżania jednak za bardzo obciążał forum. Także pierwsza i druga sugestia odpadają. Co do trzeciej to jest to niepotrzebne.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...