Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tej całej Syrii?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To samo co o Korei.

Robią media szum, chcą tylko na tym zarobić... Za tydzień, dwa każdy o tym zapomnij. Jak widzę te nagłówki "III wojna światowa", to śmiać mi się chce.

animeeye.png

Opublikowano

A niech się powybijają. Przynajmniej mniej będzie tych ciapatych.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Jak USA się wszędzie wpierdala to się nie dziwię.

Jakby Polacy mieli taką siłę militarną myśle że też by sie wpierdalali wszędzie. Wykorzystują swoją siłe silniejszy pozostanie słabi polegną.

Opublikowano

Zanosi się na drugi Irak jak dla mnie...

Mam nadzieje że Polacy, nie włączą się w tą wojenkę, bo już wystarczająco mamy problemów w Afganistanie czy Czadzie.

Opublikowano

W dupie to mam, byle z dala od Europy się tłukli...

USA prawdopodobnie znalazła w Syrii złoza ropy, to też wysyłają tam żołnierzy " z misją pokojową" jak to mówią :D

Opublikowano

Po prosty USA Army wpierdoli się do Syri wytnie wszystkich w pień i tyle

chuje oduczą się truć gazem :D

@UP

W smoki wierzysz?

Jak USA się do nas zbliży to i tak jest trochę szans że Polska odpowie ogniem

ogniem ?

chyba masz na myśli zapałki

lub łuki i kuszy

41196912334212939960.png

Opublikowano

Powiem tak...

Irak - Nie nasza wojna a i tak pojechaliśmy.

Afganistan - Nie nasza wojna i też pojechaliśmy.

Syria - Nie nasza wojna i też pojedziemy pewnie.

Dlaczego? Bo Polski rząd myśli, że będzie mógł zarobić na wojnie...

Admin Cienia
Opublikowano

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Ja obawiam się tylko tego że przez ten szum medialny, uroją sobie że poraz kolejny trzeba podnieść podatki i 2 koła miesięcznie na utrzymanie już mi nie starczą.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Atakować chcą by obronić Syrię w jakiś tam sposób. Ogółem została użyta ta cała bomba chemiczna, której nie można używać w żadnych wypadkach. Moim zdaniem może dojść do 3 światowej.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Obama to cipa i chuj. A tak btw. mam nadzieję, że wybiją każdego zajebanego fanatyka. Ta religia jest bardziej bezsensowna niż Polska...

21515.jpg

Opublikowano

USA chce zdestabilizować ten rejon. Izrael najwiecej na tym zyska. Turcja też swięta nie jest, zaatakuje w tym samym momencie co USA. CIA stoi za tym atakiem chemicznym, opłaca najemników w Syrii i wysyła broń rebeliantom. Największą obawą jaką się martwie to, że gdy Izrael zaatakuje Syrie to w odwecie za poprzednie ataki, siły Assada użyją pocisków dalekigo zasięgu z głowicami chemicznymi w strone Izraela. Wtedy jest bardzo duża szansa, że Izrael w odwecie użyje broni atomowej, a wtedy Rosja, Chiny i Iran tego nie zostawią i tutaj musiałby odegrać zdrowy rozsądek po stronie Rosji, Chin i Iranu, żeby zapobiec WW3. Oczywiscie są to moje spekulacje.

Opublikowano

Podobno, Syria ma broń, która "Zaskoczy cały świat"

To samo mówili w Iraku, i co najlepsze... W niedziele puszczali dokument obalający tezę broni masowego rażenia w Iraku...

Cały ten wymysł o tą broń masowego rażenia jest tylko po to, by świat zwrócił uwagę na biedę jaka panuje w takich krajach jak Irak czy Syria. A na samym końcu okazuje się... Że o kasę chodzi i tyle...

Opublikowano

To samo mówili w Iraku, i co najlepsze... W niedziele puszczali dokument obalający tezę broni masowego rażenia w Iraku...

Cały ten wymysł o tą broń masowego rażenia jest tylko po to, by świat zwrócił uwagę na biedę jaka panuje w takich krajach jak Irak czy Syria. A na samym końcu okazuje się... Że o kasę chodzi i tyle...

Pewnie tak.

@Topic: A wytłumaczy mi ktoś, albo da jakiś artykuł o co w tym wszystkim tak dokładniej chodzi? Bo wiem że jakieś tam ataki w Syrii, itp. i tylko tyle...

Opublikowano

Walki w Syrii rozpoczęły się dwa lata temu, kiedy w Tunezji też rozpoczął się bunt przeciwko władzy. Termin ten dziś określa się jako... "Arabska Wiosna" Co oznacza albo radykalizacje, albo demokratyzacje krajów Arabskich...

Ale patrząc na to, co dzieje się w Egipcie... Obawiam się że prędzej radykalizacja idzie za tym...

Opublikowano

Niech się tłuką jak widzą w tym jakąś potrzebę. USA uważa że jeśli nie zareaguje na użycie broni chemicznej, to da "pole do popisu „ dla Korei Północnej. Szkoda że w działaniach militarnych zginie dużo ludności cywilnej. Ale jeszcze nie wiadomo, czy zostaną podjęte jakiekolwiek działania militarne.

Opublikowano

Skoro stanowcze veto stawia Rosja i Iran, to ja bym się nad inwazją zastanowił... Bo serio będzie albo drugi Irak... Albo drugi Vietnam, gdzie wojna pochłonie masę ludzi...

Cywile chcą wracać do Syrii, ci co uciekli... Ale nie ma jak bo wojna domowa panuje... I btw...

Co za idiota, rzuca bomby na cywili gdy jest święto? Nie ważne jaka religia, ale wszystko wszystkim! Takich rzeczy nie powinno się odwalać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...