Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odzyskanie danych z dysku

nafson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam nietypowy problem. Chciałbym odzyskać dane z dysku na którym jest zainstalowany system ( Windows 7 Ultimate 32 bit ), Problem polega na tym że nie moge go włożyć do starego kompa ( w którym był on podłączony ) ponieważ uległa zniszczeniu płyta główna ( a wiadomo że dysk na którym jest system odpali się bez formatu tylko na tej samej płycie ). Nie chcę tego dysku formatować, bo boję się że nie odzyskam danych programem typu Easy Recovery ) Dlatego szukam pomocy.

nafson_gameplay.png
Opublikowano

System mam zainstalowany w tej chwili na "nowym" kompie, tyle że ze starego kompa ( który uległ awarii ) wyjąłem dysk żeby zdjęcia dziecka odzyskać.

nafson_gameplay.png
Opublikowano

No ale wtedy wcale nie będzie pokazywało tego dysku... Ok. Zrobię tak jak napisałeś ( wykorzystując obudowę pod USB ) ale jakiego programu użyć ?

nafson_gameplay.png
Opublikowano

jak nie będzie kiedy będzie ! dowolny dysk z innego komputera można podłączyć do dowolnego innego komputera i tam go odczytać

jeśli jednak miałeś hasło to najlepiej zainstalować na tym dysku system , w czasie instalacji nowego systemu nigdy nie traci się żadnych danych z dysku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Przez USB od razu pyta o formatowanie urządzenia. Chyba że jak "zaktualizuje" instalacje Windows na tym dysku to nie stracę danych ?

nafson_gameplay.png
Opublikowano

no to masz uszkodzoną tablice partycji na tym dysku jak go nie widzi albo źle podłączasz dysk lub spalił się razem z płytą :(

nie potrafisz sam to lepiej zlec to komuś kto ma większe pojęcie jak odzyskać dane z uszkodzonego dysku czy też systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To powiem tak. Jak widzę to chyba sam nie masz pojęcia o czymś takim bo nigdy nie użyjesz dysku z zainstalowanym systemem na innej płycie głównej ( chyba że sformatujesz go wcześniej ). Chce tylko się dowiedzieć czy istnieje jakiś program żeby coś takiego zrobić.

nafson_gameplay.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...