Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ddosują mi internet wysoki ping mały upload powolny internet.

wiktorko500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

ddosują mi internet .

ponieważ się zacina i jest wysoki ping malutki upload z 0.8mb zrobiło się 0.1 mb .

jakim sposobem ?

ponieważ grałem na takim serwie poznalem admina dał gg pisaliśmy .

i pewnego dnia powiedział że jak nie dam mu konta na metinie na plu 80lv to będzie mnie ddosował .

nie dałem mu no bo on się nade mną znąca .

i nic z tego nie bd miał .

teraz internet działa strasznie wolno pingi sa bardzo duże straszył mnie że puszcza ddosy z maszyny 10gb/s

a ja mam problem bo nawet jak zresetuje to znowu ddos jest .

slyszalem ze ma moj protokol i wgl i jest cwany .

co zrobić żeby nie mógl mnie ddosować .

zmiana ip nie pomaga bo mam zmienne !!! HELP !!!

OCZyWIŚCIE ODRAZU JAK TAK NAPISAL I SIE NIE ZGODZIŁEM TO JUŻ MNIE ROZŁĄCZAŁO .

A JAK MINĄŁ TYDZIEŃ CZYLI TERAZ TO NIE MIAŁ IP I MUSIAŁ JAKOŚ INACZEJ TERAZ WGL NA GG NIE WCHODZE I Z NIM NIE PISZE JAK COŚ TO KORZYSTAŁEM TYLKO W PRZEGLADARCE W GG .

Opublikowano

Napisz mu, że idziesz w tej sprawie na policje i że masz na niego dowody, zesra się i przestanie ;)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

heh dobre. A to twój komp rozumiem to jedna ze stacji w serwerowni i oczywiście masz publiczne IP ??

Jeśli nie masz publicznego IP i przynajmniej ten admin to nie twój bart w tej samej sieci LAN to problem tego upload i download musi być inny.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jak masz zmienne IP to w takim razie nie są to DDosy, zadzwoń do dostawcy i powiedź o problemie, wtedy On Ci powie Czy jest jakiś Atak na Twoje łącze ;]

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Jak masz zmienne IP to w takim razie nie są to DDosy, zadzwoń do dostawcy i powiedź o problemie, wtedy On Ci powie Czy jest jakiś Atak na Twoje łącze ;]

Nawet jak by miał stałe to i tak nie ma publicznego więc nie ma możliwości zrobienia Ddos na router czy komputer.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nawet jak by miał stałe to i tak nie ma publicznego więc nie ma możliwości zrobienia Ddos na router czy komputer.

Niektórzy specjaliści potrafią, lecz to dziwne że go Ddosują, po zmianie IP.

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Może to głupie pytanie, ale i tak zapytam: Zapłaciłeś ostatni rachunek za internet? Jeżeli nie, to może być przyczyna

9368_gold.png

Opublikowano

To nie jest DDoS. Gdyby Cie DDoSowali to nie miałbyś neta (biorąc pod uwagę atak o sile 10 gb/s). Wydaje mi się że pierwszy atak został zarejestrowany przez Twojego ISP i zwyczajnie ograniczyli przepustowość łącza dla przyblokowania ewentualnych następnych ataków. Skontaktuj się z dostawcą internetu i opisz mu całą sprawę. Jeśli DDoSował Cie z jednej maszyny (musiał być totalnym debilem) to zablokują u siebie IP jego maszyny, jeśli DDoSował Cie z botnetu to wtedy będą monitorować łącze.

Do kolegów up.

Da radę DDoSować każdego. Wystarczy że wejdzie na nasz serwer (teamspeaka np.) i już mamy IP i port po którym możemy jeździć.

Opublikowano

Mialby net, bo zawsze czesc lacza jest przeznaczona dla niego... A calego operatora (nawet malego) nie zddosowalby... bo by musial kilkanascie maszyn 10-100gbit/s zeby zwolnic mu lacze (swiatlowody...)

Nie miałby neta ;)

Rozłączyłoby go ze wszystkiego. Komputer od natłoku zapytań (które się nie zamykają) zablokowałby wszystkie połączenia wychodzące i wchodzące do następnego uruchomienia. Mogę Ci pokazać na Tobie jak to działa jeśli nie wierzysz ;P

Opublikowano

Sam kiedys ddosowalem swoje ip (stale, ale i tak zmienne nie byloby roznicy) gdy mialem b mocne lacze i klamke na 20mbit/s (stale bylo 20mbit/s download i ~15mbit/s upload pingi ok. 3-7ms na speedtescie) gdy zaczalem ddosowac moje lacze 4 maszynami kazda wlasne lacze 100gbit/s (bylem wlascicielem i maszyn i mojego lacza) i wciaz mialem 3-4mbit/s download i 1-1,5mbit/s upload

Wiec mi nie pierdziel

Opublikowano

Ty mi nie pierdziel kolego. Obecnie nie istnieją maszyny z łączem 100 gb/s bo maksymalna przepustowość oferowana przez firmy hostingowe to 10 gb/a ;) Więc tutaj już Twoja wypowiedź upadła. Jeśli chcesz się przekonać jak działa DDoS to zapraszam ;)

@topic

Jedynym sensownym wyjściem jest zadzwonić do dostawcy internetu i zapytać co jest grane. Nie zadawaj się już z tym typem i nie wchodź na jego serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...