Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak wyjść z "EloHell" Metoda 1 by Destroyer

destroyer09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż mnóstwo ludzi zadaje pytania, piszę wiadomości "Jak wyjść z elo hell?" Czy płacze o to na naszym kochanym forum. O to postanowiłem, pokazać wam moje metody wyjścia z tego "piekła", wyboostowałem już pare kont z bronzu do gold~~ (koledzy z reala, + mam wiele smurfów EUNE, EUW, MAIN [diamond 5 WEST] OK, więc może na początku co myślę o elo hell, moim zdaniem "elo hell " nie istnieje, po prostu niższe ligi grają gorzej od tych którzy są w wyższych ligach, nic na to nie możemy poradzić naszym zadaniem jest właśnie wykerowanie ich, i wtedy zasługujemy na wyższą dywizje/ligę. Każdy może mieć po prostu zły mecz( a jeżeli trafimy na jakiegoś słabszego gracza, to najlepiej delikatnie spróbować przetłumaczyć mu to co robi źłe i podpowiedzieć mu co ma robić.) Również należy pamiętać fakt taki iż NIE BĘDZIEMY wygrawali !nonstop! zdarzają się też porażki błędy które z czasem trzeba naprawić nikt przecież nie jest nadludzką istotą i każdy ma prawo poprawić błąd. Wracając do elo hell i słabych graczy, to nie ma różnicy czy to jest bronze/platyna/gold/diament, wszędzie są słabi gracze wszędzie są popełniane błędy wszędzie jest flame ( chociaż na wyższym elo jest tego mniej) OK, wracając do samej metody przedstawię wam tu moją pierwszą niezawodną technike, wszystko co będziemy potrzebowali to:
Lee Sin
Czas
Cierpliwość
Trochę Skilla

Lee sinem na niższych dywizjach można grać spokojnie na supporcie/midzie/jungli/topie ja jednak polecam jego na Topie/midzie/jungli. OK ale co dalej gdy już weźmiemy Lee sina? otóż dalej to już z górki jeżeli gramy na topie czy midzie i mamy na lani'e squishy championa bardzo łatwo zrobić first blooda na 1 lvlu.[lissandra,teemo itp](może w krótce pojawi się film) Również na championie takim jak malphite czy shen także można zrobić first blooda na 1 lvlu ale jest oczywiście trudniej :D
Bez różnicy gdzie jesteśmy na topie czy na midzie kupujemy 2 wardy 4 poty i health regen za 180 GOLDA.
Jeżeli gramy na topie w 1:35~~ 1:40 kładziemy warda na ich redzie (jeżeli jungler zaczyna od blue) wracamy na lane pushujemy wbijamy2lv
idziemy na ich reda ich jungler powinnien właśnie zaczynać reda uderzamy w niego Q, E ignite aa ( i w ostanim momencie Q) i kolega śpi
Wracamy na lane staramy się zabić lanera, jeżeli to się nie uda farmimy do 900 gold. wracamy kupujemy 2 mieczyki do brutalizera i poty.
Dalej staramy sie zabijać lanera, junglera, midera gdy wbijemy 6 używamy takiego combo Q-R-E-IGNITE-Q i powinnien spać. Po brutalizerz
składamy hydrę należy jednak pamiętać iż warto kupić 1 albo 2 dorans blady, gdyż jesteśmy suiqshy :D Później gdy mamy już hydrę pushujemy topa
na maxa i gankujemy mida stealujemy jungle zostawiajac jednego creepa gdy top schodzi z topa pushujemy wierzę żeby zdobyć global golda dla teamu.
ok, rola w tfie :D poprostu zabijamy apcarry/ad carry na combo i dobijamy resztki :D(łatwe quadry, penty itp, można też robić inseca, ale to raczej polecałbym
gdy gramy w jungli, a jeżeli nie potrafimy zrobić "inseca" z wardem to uderzamy Q przyciągamy się flash za plery i kopniak do teamu(polecam mniej dośw)
Co do farmy na topie LEE moim zdaniem farmy w 20 min lee sinem powinno się mieć MIN. 140,150 + pare killi mały dowód - view.php?pic=s6hd2u&s=5 że takową można posiadać.

MID: Lee kontruje na midzie wszystko moim zdaniem jest on poprostu swietny ponieważ na midzie rzadko widuję się tanky championów.Chociaż ogarniety AP może go równie dobrze zjechać. Jest również b.dobry przeciwko Zedowi.
OK, zaczynamy 2 wardy 4 poty health regen 1:35 wardujemy reda przeciwnika albo blue( zależy czy startuje od blue czy reda) wracamy na
mida pushujemy wbijamy szybko 2 lvl, idziemy na buffa ich jungler właśnie powinien zacząć go bić czekamy aż spadnie mu hp uzywamy q,e, ignite aa i kolega powinienn spać a jeżeli nie to flashnie i ignite powinien go dobić. (ich mider może iść do nas jeżeli mamy poniżej połowy hp lepiej uciec, ale jeżeli czujemy ze damy rade go zabić można spróbować) wracamy na lane farmimy probojemy zabic lanera, wracamy do bazy kupujemy 2x mieczyki do brutalizera i poty warda stawiamy w bushu koło mida wbijamy 6 roamujemy bota i topa kiedy tylko puszniemy linię
w tfie, tak jak na topie sciagamy na combo apcarry/adcarry i czyscimy ( nie zapominamy uzywac hydry)

JUNGLE: .... Moim zdaniem Jungle lee sin opiera się na dobrych gankach w early i szybkim zfeedowaniu teamu lub siebie, gre najlepiej zacząć z doranem, lecz mozna uzywac tez standartowy start. Najpierw najepiej poprosić bot/mid o smiteless na redzie, pierwszy skill bierzemy E, używamy tego skilla pamiętajac również o naszej pasywce! czyli E, aa,aa, E,aa ok po redzie lecimy szybko na nasze blue uderzemy w nie Q smite i znów Q (daje bonus dmg) dobijamy blue i teraz z double buffem możemy iść na enemy reda i spróbować zabić ich junglera , Lee sina na 3 lvlu nie moze pokonac prawie nikt, wiec jeśli nie zabijemy jungler uzyje flesha. Aha i dobra rada, gdy zabijemy np naszego buffa dobrze jest zapisać sobie jego timer, ja to robie zawsze tak, że używam pinga i poczym piszę npOB - ourblue OR- ourRed, TB- their blue TR- their blue. Wracając do samej jungli staramy się po double buffu zgankować odrazu topa później mid, bot i tak w kółko. Dobrym sposobem jest gank po 6 lvlu w taki o to właśnie sposób Q do miniona i ult to Teamu -

Ok teraz przydatne tipy :):

Jeśli widzisz widzisz, że linia wyraźnie sobie nie radzi i nie masz pewności, że twój gank może przynieść korzyść- nie ryzykuj, Nie ma po co ryzykować własnej śmierci jeżeli laner olewa twój gank.

Jeżeli widzisz że ktos wygrywa linie, np 1-0-0 pomóż mu doszczętnie zmiażdzyć przeciwnika aby już nie wrócił kompletnie do gry.

Nie reaguj na zaczepki o ganki np "pls gank top" to Ty jesteś junglerem i Typowinienieś najlepiej wiedzieć kiedy i gdzie gankować.

BUILD TOP(CAŁY): buty Tabi/Merki/ Black Cleaver Hydra Botrk Warmog/sunfire BT/ albo Maw of Malmortius /można czasami się pokusić o GA
BUILD MID(CAŁY): buty merki black cleaver hydra warmog maw of malmortius bt/ga

BUILD JUNGLE(CAŁY): merki/tabi madredki(nie ulepszamy do latarni chyba ze w late, ale ja polecam je sprzedać), black cleaver (jak feed) botrk(jak feed) botrk(jak feed)ruby sighstone + warmog + sunfire + maw of malmortius CORE NA LEE JUNGLE mozna zbudować jeszcze Solari

masterki :) -

http://www.mobafire.com/league-of-legends/mastery-tree-planner#&tree1=1-4-0-2-4-0-0-3-1-0-0-2-0-0-0-3-0-1&tree2=0-0-4-0-2-2-0-0-0-1-0-0-0-0-0-0-0-0-0&tree3=0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0&v=2
(top/mid)
masterki x2 -
http://www.mobafire.com/league-of-legends/mastery-tree-planner#&tree1=0-4-0-0-4-0-0-0-1-0-0-0-0-0-0-0-0-0&tree2=0-0-4-2-3-1-1-0-2-1-0-0-1-3-0-2-0-0-1&tree3=0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0&v=2
(jungla)

runy - zwykłe na solo topka + do jungli też są ok. - qQpA6.png

Pytać możecie smiało pisać tu co wam się nie podoba, jednak nic nie będę tutaj zmieniał TO JEST MOJA metoda która jak najbardziej działa.
PS: sorry ze nie ma obrazków, kolorków itp :( może wkrótce wrzuce film na yt :) edit@ film wrzuce jak będzie jakieś zainteresowanie bo mam mały upload i dla siebie sam nie będę wrzucał.
Opublikowano

Brzydko wszystko wygląda, ciężko się to czyta. Takich poradników była masa, niektóre części ominąłeś, zostawiłeś nieskończone.

Ogólnie to mamy tutaj mini build do lee sina xDD

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Dzięki za opinie, wiem ale ciężko mi tak poprostu wszystko opisać :( lepiej byłoby jakby to wszystko było na filmie. ( z ładnej miski sie nie najesz jest takie przysłowie :)]

Opublikowano

Dzięki za opinie, wiem ale ciężko mi tak poprostu wszystko opisać :(]

Mogłeś poświęcić więcej czasu i napisać porządnie. Teraz wyglada gorzej niż praca domowa robiona na kolanie przez 5 min.

Łap jednak + za chęci i następnym razem się postaraj.

Opublikowano

spoko tut wlasnie zaczelem grac lee sinem na jungli i nawet jakos idzie :D

i mam pytanie mogl bys poda buildy na polskie nazwy :)?

obuwie merkurego, szpony madreda, plemienna zbroja słoneczna peleryna rubin widzenia solari

"twój build jest kopiowany tylko jako strój na halloween"

low elo full dmg for the win

"Mogłeś poświęcić więcej czasu i napisać porządnie. Teraz wyglada gorzej niż praca domowa robiona na kolanie przez 5 min.

Łap jednak + za chęci i następnym razem się postaraj. "

obiecuje poprawie się:* i dzięki :)

Opublikowano

Ja właśnie lesinem i riven wybilem sie z brązu 5 (kupiłem konto od kolegi) do silver , to z jednej strony dlatego że jak kiedyś grałem w lola to tymi champami miałem po 200 rankedów i znam je na wylot, z drugiej są po prostu OP w early game (lesin na 2lvl rozpierdoli każdego prócz garena/yoricka na combo + ignite, riven na 6lvl bez feeda nawet jak jungler zgankuje to jest szansa obydwóch rozjebać bo wszystkie skille obszarowe)
miejmy nadzieje że riot ich nie znerfi.

Opublikowano

OK dzięki wszystkim niedługo pojawi się 2 metoda wyjścia z piekła ^^ bardziej "ogarnięta" :)

jedyna metoda wyjscia z czegos co nazywasz pieklem (takie cos nie istnieje) to umiejetnosc uzywania mozgu w tej grze

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

od gold 1 do plat 5 jak lee sin w przeciwnym teamie to wiem ze easy win w late

To jakoś dziwne ,że w fnc pickują lee sina do jungli i wygrywają lcs'y -.-

@top

troche zbyt chaotycznie ,ale można doczytać fajny poradnik ,ale w brązie można grać wszystkim i wygrywać.

Opublikowano

Zgodzę się że lee robiony pod tanka w late nic nie robi(dmg) chyba ze zrobi jakies playsy (insec), ale z tym buildem w late macie apcarry/adcarry zresztą przetestujcie - zobaczycie :)

Opublikowano

Znam lepszą metodę. NAUCZYĆ SIĘ GRAĆ. Pozatym ELO HELL NIE MA.

A czy ja powiedziałem że elo hell istnieje?

dobry poradnik, w 1 dzien z plat4 do plat 2 lee sinem!! dzieki destroyer =)

Nie ma za co :) powodzenia we wbijaniu wyższych dywizjii.

Opublikowano

Zmień ten fioletowy bo za ch*ja nic nie przeczytasz chyba, że tekst zaznaczysz :D

@AntyWarn

Nie ma czegoś takiego jak elo hell + dla ciebie ;D

Ładnie opisane +

Brak obrazków tylko literki -

Ogólnie tutek dobry ;)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...