Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Server pvp

polocz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo elo mam pytanie mam zamiar otworzyć nowy server (pvp) bedzie to moj 1 raz i niewiem jaką paczke pluginow mam dac i jakie pluginy

mozecie napisac dzieki :D

.

Opublikowano

Najlepiej stworzyć samemu serwer a nie korzystać z gotowców (będzie wtedy więcej graczy i serwer lepszy bo wg. twojego pomysłu)

PS. Pisząc "serwer" nie mam na myśli pobrać bukkita, potem wrzucić kilka pluginów nawet nie konfigurując ich i uruchomić - wiele osób niestety tak to rozumie

A w sprawie pytania "Jakie pluginy?" to wypiszę ci podstawowe na serwer pvp:

WorldEdit

WorldGuard

NoCheatPlus

AuthMe

Essentials

GroupManager lub PermissonsEx

HelathBar - nie koniecznie, można bez pluginu uzyskać podobny efekt ale jak chcesz

MyCommand - nie koniecznie, ale przydatne

Opublikowano

bosh. jesli juz putasz pytasz sie o gotowa paczke to najlepiej wylacz mpc. usun sobie z pamieci fraze "bukkit" i idz sie schowaj. Ale tak do tematu to nie rob serwerow PVP bo widze ze pluginow nie piszesz a nawet nie umiesz ich konfigurowac a wiek to napewno ponizej 14 wiec po co sie za to bierzesz? Bo co? chcesz byc "pro" i rozslawic sie takim serwerem? A skoro juz chcesz zrobic ten swoj ala "serwer" w tym dziale jest post a dokladniej spis plikow. wystarczy ruszyc glowka...

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

bosh. jesli juz putasz pytasz sie o gotowa paczke to najlepiej wylacz mpc. usun sobie z pamieci fraze "bukkit" i idz sie schowaj. Ale tak do tematu to nie rob serwerow PVP bo widze ze pluginow nie piszesz a nawet nie umiesz ich konfigurowac a wiek to napewno ponizej 14 wiec po co sie za to bierzesz? Bo co? chcesz byc "pro" i rozslawic sie takim serwerem? A skoro juz chcesz zrobic ten swoj ala "serwer" w tym dziale jest post a dokladniej spis plikow. wystarczy ruszyc glowka...

Ty naruto wiek ponizej 12 ale to nie oto chodzi ja sie pytałem jaka paczke bo kur*a ownserver daje paczki ale pluginy samemu trzeba wgrywać i umiem konfigurować

A mniej bajek i mang ;) i bedzie spoko mam 16 lat jak juz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...