Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież PSC 20 zł

AnonimekPL333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znając polską policję to tego koleśa co chcę cię zgłosić o tą kradzież 20 zł to wyśmieją prosto w twarz, a ty nie bądź totalną szmatą i zwróć mu tą kasę.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nie będe oceniał całej sytuacji bo sam zrobiłem wiele przekrętów ale nie na śmieszne 20zł. ale zapominacie o jednym istotnym fakcie, on dostał kod w zamian za... miał się na coś wymienić. więc nie dostał tego kodu od tak... nie zapomiinajcie o tym. i się zastanówcie. bo fakt za to raczej mu nic nie zrobią ale jeśli sprawa trafiłaby na policje to zostanie to odnotowane jako wykroczenie...

Opublikowano

Takie kurwy żydowskie jak ty powinno się za huja na drzewie wieszać..

Mi osobiście takie niedopierdolone dziecko jak ty ukradło konto w nostale na które wydałem 50zł.

Zadzwoniłem na policję, podałem IP, grę, wydawcę ( gamefail..) nr telefonu, oraz sumę na którą mnie okradli.

Srutututu gacie z drutu namierzyli idiotę, sprawa była, oczywiście wygrana.

Tak jak kolega up pisał, liceum papa :* liceum papa = studia? good joke, brak wykrztałcenia ? brak wykrztałcenia = spierdoliłeś sobie życie dzieciaczku ;)

ale oczywiście ciesz się nie będzie szkoły bede grał w lola i expił na orkach i bił z axa druida i wgl lewel se wbije.

Idiota, tyklo tyle mam ci do powiedzenia ;)

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

nie zeby cos ale zaraz ci sie pewnie wbije swat i fb i na chate, bo to powazne wykroczenie

bylo nie krasc, bys nie mial przesrane

jesli koles mowi na powazne to masz problem, ale pewnie tylko straszy

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

To nie jest kradzież, sam ci podał pierwszy więc jego problem, gdybyś miał dowody, podpis w realu to mogliby ci cos zrobić a tak to nawet zlodziejem nie jestes teoretyczne :P

Opublikowano

Jeżeli sam mu podał kod to jest jego problem jeżeli nie było żadnej umowy to nawet nie jest kradzież przecież nie ukradł mu kartki z kodem ani nic... to tak jakbyś wyrzucił z samolotu na ulicę paręset złotych a potem chciał sądzić tych którzy to zabrali nielogiczne.

Opublikowano

Dał ci kod, nie jest to kradzież, ale skurwysyństwo. Tyle.

Siedzieć nie pójdziesz, ale chłopakowi mógłbyś kod odkupić z dobrej woli.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

On Ci to dał - nic Ci nie mogą zrobić , żadne akta , po prostu NIC , ale zachowuj się jak człowiek i kup mu ten kod 20 zł .

Opublikowano

On Ci to dał - nic Ci nie mogą zrobić , żadne akta , po prostu NIC , ale zachowuj się jak człowiek i kup mu ten kod 20 zł .

Wierzysz w to? Ja stanowczo nie.

Riot nawet Ci pewnie transakcji nie cofnie, jest to jego błąd, a za takie coś jest się odpowiedzialnym za samego siebie - tak w trybie awaryjnym policja by powiedziała.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

20zł to nie jest jakieś wykroczenie żeby policja Cię ścigała, po resztą sam podał kod pierwszy, wiedział jakie jest ryzyko kradzieży wiec wiązał się z tym. Teraz nawet jak to zgłosi to wyśmieją go że sam podaje kod nie znanym osobą a później się dziwi jakie skutki są tego.

Opublikowano

1. OPCJA ZMIENIAJ IP SZYBKO, NAJLEPIEJ USA DAM CI ZARA LINKA. ALE JEST USTAWA JAKAŚ W TV BYŁA ŻE KRADZIEŻ OD 400 ZŁ JEST DOPIERO ROZPATRYWANA PRZEZ POLICJE TO NA 20 ZŁ SRAJĄ. BO BYŁO W POLSACIE ŻE TYPOWI SKLEP OKRADLI ALE ŻE SZKODY NIE WYNOSIŁY 400ZŁ I DUPA JANA BYŁA.

@EDIT:

http://software-files-a.cnet.com/s/software/13/28/59/21/hotspotshield-setup.exe?lop=link&ptype=3001&ontid=2092&siteId=4&edId=3&spi=b2ffd73a1f7bc8292d4f195ad01dbe26&pid=13285921&psid=10594721&token=1377623026_96914aec00ef6a1a2740b6db3d3b4c7e&fileName=hotspotshield-setup.exe 

MASZ FAST

TUTAJ MASZ ZDJĘCIE O KARACH ITD W POLSKIM PRAWIE:

http://www.wanghattan.com/bilde001.png/ 

PS DO DEGO WCHODZI USTAWA ŻE OD 1000ZŁ SIĘ POLICJA WEŹMIE DO ROBOTY, NIE BÓJ ŻABY, TEN TYP NAJWYŻEJ CI NASRA.

źródło: Polsat News i swoje doświadczenie

2. WYLEĆ DO STANÓW ZJEDNOCZONYCH, ZERWIJ WSZELKIE KONTATKY Z RODZINĄ I PRZYJACIÓŁMI, JAK MASZ PSA TO BIERZ GO ZE SOBĄ, ON NIKOMU NIE POWIE CO SIĘ STAŁO I MASZ SIĘ KOMU ZWIERZYĆ, BYĆ MOŻE TO BĘDZIE TWÓJ JEDYNY PRZYJACIEL W STANACH. BO WIESZ JĘZYK ITD.

3. SPRAWA, srry za CAPSLOCKA

20zł to nie jest jakieś wykroczenie żeby policja Cię ścigała, po resztą sam podał kod pierwszy, wiedział jakie jest ryzyko kradzieży wiec wiązał się z tym. Teraz nawet jak to zgłosi to wyśmieją go że sam podaje kod nie znanym osobą a później się dziwi jakie skutki są tego.

mi np. Psa ukradli z podwórka na wsi, podałem policji wszystko, ale to moja wina, bo ja psa na podwórku zostawiłem i mnie wyśmiali

POST POWAŻNY

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

CO do kurwy pizdo zrobiłeś ?

Co za kurwy mają tu konta na MPC. Kurwa kradzieje jebane. Wypierdalaj z Polski kurwo pierdolona + już masz jak w banku, że zgłoszę Cie na wszystkie czarne listy jakie znam KURWO.

Mało tego masz przejebane bo znajde twoje miejsce zamieszkania i Ci wykurwie, aż się nie podniesiesz PIZDO.

Opublikowano

Jezu ludzie okradł go niech go przeprosi i mu kupi ten kod za 20 zł wy już piszecie dziecko a kurde sami sknery jesteście i szukacie tylko haków do lola na rp lub inne wsio. To jest np to samo jak byś porzyczył koledze kase i on by ci jej nie oddał. Jeśli ktoś wydał odrobine ze swoich pieniędzy to ma zamiar za to coś kupić a nie żeby ktoś mu ukradł a po 3 macie SUMIENIE nie ?? wiec jak ukradniecie komuś coś to was to dręczy i lepiej oddać i mnie spokojne sumienie niż grać i się źle czuć

Opublikowano

Ehhh. Okradanie biednych, naiwnych dzieci, które myślą, że ludzie są uczciwi to dla mnie żenada. Serio tak potrzebujesz tego nowego skina, że 8 letnie dziecko musi cierpieć z tego powodu? A jak już ci tak bardzo zależy to idź na Czaterie i okradaj naiwnych pedofilów, którzy myślą, że za sms za 15 zł będą miały kamerkę z jakąś nastolatkiem/ą. Takich ludzi powinno się zamykać, ale że polskie prawo działa tak, a nie inaczej i chodzą wolni to karajmy ich w inny sposób.

Btw.1: Tylko sms, nie ma co liczyć na przelew.

Btw.2: Chuja ci zrobią, nie ma się czego bać inni cię straszą dlatego, abyś nie wyrósł na złodzieja torebek czy portfeli.

Opublikowano

Przęgłądam ten temat i tylko mam banana na pysku.

Najbardziej rosmieszyło mnie to porównanie:

Tak, karmcie złodzieja, niech kradnie dale, myśląc iż jest zbawieniem tego świata.

Już sobie wyobrażam inną sytuację:

"Złodzieje podczas nieobecność właścicieli zrobili im wjazd na chatę, ukradli sprzęt AGD i inne kosztowności. Zdesperowana rodzina z Gramnalajcie na czele postanowiła udać się do pobliskiego posterunku policji zgłaszając incydent. Otrzymali jednak w zamian za to przyjemną, podnoszącą na duchu wiadomość od pana komendanta:

- To już wasz problem, że daliście się okraść. To tak jakby Ci szanowni panowie znaleźli owe rzeczy na ulicy..."

Takich porównan jak wyżej bądź podobnych jest duzo więcej.

Niewiem jakim trzeba byc kretynem żeby wpadło komuś do głowy takie porównania jak @up

Po pierwsze on ci to dał dobrowolnie, nie zadbał o żadne zabezpieczenie, wiedział jakie może ponieść ryzyko robiąc taka "transakcje"

Po drugie do żadnego więzienia nie pójdziesz a użytkownicy którzy wypowiadają się inaczej maja po prostu "ból dupy" po pewnie oni też robią takie "transkacje" przez chat lol'a typu "Ty dajesz mi konto a ja ci daje PSC na 3,2,1,,,,," I mogli być na miejscu tego okradzionego.

A do autora tematu, nie przejmuj sie mozesz tak "krasc" do woli jeżeli ktos bedzie robił z toba cały czas takie "transkacje".

Opublikowano

Ja pier... brak słow,ale to juz jest normalka krasc w Polsce gdy tylko jest okazja,kraje sasiednie np. Niemcy od dawna uwazaja nas za zlodziei.

Teoretycznie za to wykroczenie mógłbys i powinieneś poniesc konsekwencje,lecz na 99% jestem pewien iż nic ci nie grozi.

Opublikowano

Wykroczenia karalne (kradziez) jest dopiero karalne od jakiejs tam kwoty tak jak to bylo gdy ludzie zdobywali RP za darmo , ludzie zostali ukaranie ale nie wszyscy , bylo tylko brane od pewnej kwoty.

Opublikowano

jak was czytam to oczom nie wierze. rozpatrzcie tylko jedną kwestie. załóżmy że sprzedajecie komuś telefon, on ma wam dać kase wy mu telefon, dostajecie kase, uciekacie. dostaliście ją od niego więc nie ukradliście tak? taki tok rozumowania tutaj widze. odwrotnie podobnie daliśmy mu telefon, już miał wyjmować kase ale stwierdził że go sobie za darmo weźmie. przecież go dostał. czy wy jesteście wszyscy naprawde idiotami czy tylko udajecie bo nie bardzo rozumiem.

nie oceniam, daje do myślenia.

Opublikowano

mogą i nic ci nie zrobić ale zrób mu przyjemność z życia kup mu te psc za 20 zł i niech sie chopok cieszy bo teraz siedzi i płacze jakim to jest idiotą że podał ci ten kod a ty go uzyłeś ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...