Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież PSC 20 zł

AnonimekPL333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj ukradłem PSC 20 zł (od gracza, podał kod w zamian za coś tam) i wydałem na RP w lolu. Osoba groziła mi policją. Mogą mi coś zrobić? Bardzo załuje tego, a juz niestety nic nie zrobie. Nie jestem pełnoletni.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To jest wykroczenie, nic ci za to nie zrobią. Jedynie riot może cofnąć ci transakcję.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

oczywiście, że tak. Nie ma najmniejszego problemu. Jesteś idiotą gratuluję. :D

Namierzą cię po IP i zweryfikują kod PSC, czy się zgadza z tym którym doładowałeś swoje konto, potem to już czysta formalność, oskarżenie, prokuratura, wezwanie do sądu, proces, wyrok. Gratuluję z***anej przyszłości i wpisów do papierów, pożegnaj się z liceum i być może nawet wyższą uczelnią publiczną. :)

Opublikowano

Namierzą cię po IP i zweryfikują kod PSC, czy się zgadza z tym którym doładowałeś swoje konto, potem to już czysta formalność, oskarżenie, prokuratura, wezwanie do sądu, proces, wyrok. Gratuluję z***anej przyszłości i wpisów do papierów, pożegnaj się z liceum i być może nawet wyższą uczelnią publiczną. :)

Tak tak a ziemia jest płaska.

Opublikowano

Dobra , nie strasz dziecka, bo już pewnie płacze. ;p

Opublikowano

Nic Ci nie zrobią :).

Jakbyś ukradł ponad 200 lub 220zł tak :)

Nie bój się niczego to zwykły dzieciak , który grozi policją

ThePapi007_eune_236_1_logo.png
Na
MPCForum od 21 lis 2009 <3

League Of Legends <3

Opublikowano

Tak tak a ziemia jest płaska.

Dobra , nie strasz dziecka, bo już pewnie płacze. ;p

nie obchodzi mnie to, ja też zostałem na tym forum raz okradziony na 2 kody czyli ok 40-60zł i dorwałem szmaciarza. Jak ktoś chce to potrafi, nie ma najmniejszego problemu w namierzeniu osoby logującej się na tym forum czy gdziekolwiek indziej. Ja bym się nie pieprzył z takimi gnojami. Gdybym to był ja, to jutro bym już czekał na niego pod jego domem.

Pozwalajcie dalej na to, żeby szczeniaki okradali innych a sami niebawem lub w przyszłości zostaniecie w podobny sposób zrobieni. Btw. i dziwcie się później, że coraz więcej będzie takich akcji w przyszłości (nie mówię tutaj już o tak małej skali)

Opublikowano

nie obchodzi mnie to, ja też zostałem na tym forum raz okradziony na 2 kody czyli ok 40-60zł i dorwałem szmaciarza. Jak ktoś chce to potrafi, nie ma najmniejszego problemu. Ja bym się nie pieprzył z takimi gnojami. Gdybym to był ja, to jutro bym już czekał na niego pod jego domem.

Pozwalajcie dalej na to, żeby szczeniaki okradali innych a sami niebawem lub w przyszłości zostaniecie w podobny sposób zrobieni.

Groźby karalne...? Zresztą, gdybyś go już dorwał to nie płakałbyś na swoim profilu że cie okradl, tylko dał sobie spokój..

Jeśli ta osoba by to rzeczywiscie zgłosila na policje, co mogą jej powiedzieć, jakie kroki uczynić ?

Opublikowano

@2xUP pisać to sobie możesz napinaczu.

Nie ma takiej możliwości. Wykroczeniem za które jest policja jest kradzież chyba 250zł+ czy 200+. Nie pamiętam już, też takie problemy miałem ze steamem ale odzyskałem :)

Opublikowano

Żadne mogą cie pocałować w pałonga.

nie obchodzi mnie to, ja też zostałem na tym forum raz okradziony na 2 kody czyli ok 40-60zł i dorwałem szmaciarza. Jak ktoś chce to potrafi, nie ma najmniejszego problemu w namierzeniu osoby logującej się na tym forum czy gdziekolwiek indziej. Ja bym się nie pieprzył z takimi gnojami. Gdybym to był ja, to jutro bym już czekał na niego pod jego domem.

Pozwalajcie dalej na to, żeby szczeniaki okradali innych a sami niebawem lub w przyszłości zostaniecie w podobny sposób zrobieni. Btw. i dziwcie się później, że coraz więcej będzie takich akcji w przyszłości (nie mówię tutaj już o tak małej skali)

Koleś założmy że mieszka po 2 stronie polski takiego mozesz pocałować w pento samym "oskrażeniem" sam byś sobie więcej problemow narobil jak jazda na komisariat itp tid

Opublikowano

Witam, dzisiaj ukradłem PSC 20 zł (od gracza, podał kod w zamian za coś tam) i wydałem na RP w lolu. Osoba groziła mi policją. Mogą mi coś zrobić? Bardzo załuje tego, a juz niestety nic nie zrobie. Nie jestem pełnoletni.

jak już to ci coś cmoknie i nic więcej. Za 20zł to ci gówno zrobią, poza tym sam Ci to 1-szy dał, więc tak jak byś dał komuś kartę od banku podał mu 4-cyfrowy kod i poweidział żeby coś tam poszedł kupić a następnego dnia zajebał ci cały hajs, ale wg. policji to samemu Ci dał więc chuja zrobią.

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Gdyby polazł na policje, miałbyś lekko naszmacone w swoich aktach :P

ale i tak gówno by mu zrobił, sam mu dał więc?

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Tak precyzując kilka zawartych tutaj opinii, kradzież 20pln dalej jest kradzieżą, jednak nie jest przestępstwem a jedynie wykroczeniem. Nie zmienia to faktu, że policja musi zająć się takim zgłoszeniem i przeprowadzić czynności wyjaśniające. Jeżeli te potwierdzą zaistnienie czynności niezgodnej z prawem to oczywiście nikt tutaj siedzieć nie pójdzie, ale parę nieprzyjemności takich jak zawiadomienie szkoły czy wpis do akt oznaczający brak możliwości uzyskania zaświadczenia o niekaralności do czasu zatarcia jak najbardziej miałyby miejsce.

Opublikowano

Nic mu nie zrobią na 20 zł ale sądzę że typ zacznie robić znowu ludzi na 20 zł i na 20 zł i na 20 zł więc pewnie się tylko chciał "upewnić" czy mu coś grozi żal mu na pewno nie jest bo sobie skiny nakupił i cieszy jape jak nerd przed kompem =.^

Opublikowano

Gówno ci zrobią, nie okradasz banku więc bądz spokojny, bo to on jest debilem że ci dał, a nie ty złodziejem. Gdyby ktoś zgubił 20 zł, a ty je podniósł, a 2 dni później ta osoba zwróciła by się do ciebie, to nie była by kradzież

ps. zgnij w piekle złodzieju

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Tak, karmcie złodzieja, niech kradnie dale, myśląc iż jest zbawieniem tego świata.

to juz problem tego goscia co ci dal to jest jakbys znalazl psc na ulicy to wiec nie jest to kradziez wiec badz spokojny

Już sobie wyobrażam inną sytuację:

"Złodzieje podczas nieobecność właścicieli zrobili im wjazd na chatę, ukradli sprzęt AGD i inne kosztowności. Zdesperowana rodzina z Gramnalajcie na czele postanowiła udać się do pobliskiego posterunku policji zgłaszając incydent. Otrzymali jednak w zamian za to przyjemną, podnoszącą na duchu wiadomość od pana komendanta:

- To już wasz problem, że daliście się okraść. To tak jakby Ci szanowni panowie znaleźli owe rzeczy na ulicy..."

Opublikowano

@up

Ty już zaczynasz wierzyć, że wyrośnie z niego jakiś złodziej... Mój kolega ukradł konto typa ze 4 skinami i mnóstwem postaci - chciał zagrać xinem, który był w rotacji, ten dał się nabrać i tyle. To, że ukradłem siostrze 2 opakowania gumy do żucia też oznacza, iż jestem złodziejem ;_;?

@topic

Dobrze robisz, tylko pochwal się jak mu to ukradłeś :P? Na pewno nic ci nie grozi, jakiś typ pewnie ryczy, że sobie xina, ulubionego typa z metina nie kupi.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...