Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraftowy serial na podstawie Scott-a Pilgrima(Komiksu).

wujekstaszek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, jako że mam nadmiar czasu i dobrych chęci, wymyśliłem sposób na ich spożytkowanie...
A mianowicie stworzenie w minecrafcie serialu, na podstawie Scotta Pilgrima. Dla nieznających krótkie streszczenie :

Scott Pilgrim to Kanadyjczyk mieszkający w Toronto. Jego życie układa się całkiem całkiem, ma dziewczynę, i gra w zespole rockowym na bassie. Ogólnie zamysł komiksu jest taki, że niby dzieje się w prawdziwym świecie ale nie do końca, np. W sklepie scott półgodziny wybiera czy wziąść Pepsi Light która dodaje + 3 do zręczności ale tylko jeden do siły woli czy raczej colę która dodaje + 1 do zręczności ale + 2 do siły i szybkości. Bójka w klubie wyglądająca jak pojedynek z tekkena czy Street fightera ? Jak najbardziej normalna rzecz. Mistyczne moce i umiejętności rodem z neverwintera czy metina ? Atak sklonowanego ninja, którego moce przypominają te naruto? Jest ! To wszystko jest . Komiks bardzo polecam, szkoda że nie ma go po polsku, lecz dialogi są na tyle proste, że można je łatwo zrozumieć. Wyszedł też fenomenalny film pt: Scott Pilgrim vs The World.

Sam komiks jest świetnym materiałem na serial, czy bajkę. Ja z racji braku odpowiedniego głosu, nie do końca się nadaję na aktora, ale myślę że jako scenarzysta(Tłumacz dialogów z angielskiego) i reżyser powinienem dać sobie radę. Oczywiście serwer pod kręcenie filmu działał by na mineshafterze, skiny byłyby ciągle zmieniane.

Temat piszę aby zapoznać się ile osób byłoby chętnych, znaleść jakieś błędy w moim rozumowaniu itp itd. Oczywiście gotowy twór byłby opublikowany na yt, na osobnym kanale np: ScottPilgrim serial PL albo coś takiego. Potrzebni byliby aktorzy(znaczy gracze z postaciami i podkładający głos) i paru budowniczych do wybudowania odpowiednich lokacji. Dobrze by było także jakby jakiś grafik był zainteresowany, ja od biedy mogę popracować graficznie lecz nie jestem jakoś super dobry, a aż tyle czasu nie mam żeby pełnić 3 funkcję na raz.

Wolne miejsca :
Grafik(Do jego obowiązków należy tworzenie odpowiednich skinów, bardzo ważna funkcja)
Budowniczy(3-4 myślę wystarczy)
Wolne miejsca bohaterów poniżej.

Obsada:

Główni bohaterowie:

Ramona
Scott
Knives
Wallace
Kim
Stephen
Neil

7 Ex:

Gideon
Bliźniacy Kyle i Ken
Roxie
Todd
Lucas Lee
Matthew

Poboczne postacie Wypiszę potem, powiem tylko że jest ich dużo..... Ale nie chce mi się ich pisać jeśli się okaże ,że jakieś marne 3-4 osoby będą zaineresowane. Aha, jeden odcinek serialu = jeden rozdział komiksu. Jeden komiks = jeden sezon.

Jakby ktoś chciał komiks to proszę, niestety w jezyku angielskim. Wstawka nie moja //Jest to tylko 1 częśc komiksu.

http://www.mediafire.com/?4s7kbsok2a0xqvd <- Do sciągnięcia jpg/png

http://www.mediafire...0sL1tleL1fe.zip <- do ściągnięcia/pdf

http://www.joblo.com...cottpilgrim.pdf <- online(Może się długo ładować)

INFO DLA MODERATORÓW! To nie są zapisy na wspólną grę ani na inny minecraftowy szajs. To jest swego rodzaju dyskusja. Ja nawet nie tyle szukam ludzi co bardziej zastanawiam się czy byli by chętni coś takiego zrobić.....

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Heh, Od razu sobie wybierz kogo byś chciał grać.....

A i jeśli ktoś jest zainteresowany a nie widział filmu ani nie czytał komiksu, to prosze was ludziska wstańcie od kompa obejrzcie film(Albo i na kompie można :P).

Przypominam ! Scott pilgrim vs the world.

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

@ref. Ludziska weźcie się zmobilizujcie ! Byście tylko grali cały czas :P

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Knives jest 17-latką a reszta tak około 23-24 ale wiadomo że ludzie w tym wieku już mają mniej czasu, więc każdy kto chętny to się nada. Dzisiaj wysłałem prośbę o reklamę do paru "jutuberów" zobaczymy ile z nich zareaguje :)

Ps: Moja sygnaturka jest prawię żywcem wzięta z komiksu :) Lekko zmodifikowana tylko :P

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Knives jest 17-latką a reszta tak około 23-24 ale wiadomo że ludzie w tym wieku już mają mniej czasu, więc każdy kto chętny to się nada. Dzisiaj wysłałem prośbę o reklamę do paru "jutuberów" zobaczymy ile z nich zareaguje :)

Ps: Moja sygnaturka jest prawię żywcem wzięta z komiksu :) Lekko zmodifikowana tylko :P

to życzę powodzenia bo ja głosu nie mam ale jako budowniczy już prędzej.Mogę się zgłosić jak budowniczy.Ale do tego będziesz miał jakiś serwer ?

Pomogłem ? Daj LIKE

Opublikowano

Znaczy jak się pozbiera ludu, to wykupię taki 20-30 slotowy albo coś :) Fundusze posiadam.

Tak w ogóle to będę się starał o sponsoring któregoś z hostingów, tylko jak narazie mam 1 osobę zgłoszoną to co ja z tym zrobię ? :D

Dobra tak potrzebna obsada do pierwszego odcinka:

Kim

Stephen

Young Neil

Scott

Knives

Tłum ludzi(walnie się najwyżej wieśniaków z teksturką zmienioną)

2 x statyści(Patrix się nadasz :P oni i tak nic nie mówią tylko siedzą w tramwaju i robią za tło..)

Wallace

Stacey

Ramona

w sumię 10 osób(z statystami bez tłumu.).

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Podam, ale nie wiem czy ogarniesz po angielsku :P

http://www.mediafire.com/download/ydthdgiql6yr8is/01SctsPrc10sL1tleL1fe.zip <- do ściągnięcia

http://www.joblo.com/scripts/scottpilgrim.pdf <- online(Może się długo ładować)

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Heh ja jadę na 4-5 z angielskiego i ogarnąłem :) Też powinieneś.

Najlepiej się to czyta na ebooku, kompie jest to troszkę wkurwiające :)

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

@up to czekaj, nie sprawdzałem tego. Najwyżej inne ci podam :)

Sprawdzone, jest to dobry komiks. Jak chcesz to ci go wrzucę w rar.

Plik w rar. Format poszczególnych plików jpg/png: http://www.mediafire.com/?4s7kbsok2a0xqvd

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Hey hey helloł :D Mam już hosting na 10 slotów. Jakby ktoś chciał budować to zgłosić się na pw. Opowiem o co chodzi i co trzeba wybudować.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Ja reżyseruje :P Scott wolny chyba.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Ja moge zagrac kogos lecz bende musial uzyc zmieniacza glosu :D

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Ekhem, jeśli twój głos nie będzie brzmiał jak głos 2 letnie dziewczynki ani jak głos szatana to proszę bardzo :) Wybierz sobię którąś z postaci.

Yyyy nie chce nic mówić ale brakuje nam ciągle 3-4 pań.... Bez nich ani rusz :)

Dzisiaj został, u nas dzwiękowcem, echo znany z overlanda. Mam nadzieje że wszystkim to pasuję, a jak nie to won mi z tąd : P

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Jfg a może ty byś chciał spróbować ? Dobrych aktorów nigdy za dużo.

Przed chwilą skończyłem pisać scenariusz do 1 odcinka.

Jfg, a może ty spróbujesz swoich sił jako jedna z postaci ? Dobrych ludzi nigdy dość, a to i tak jest całkowicie robione pod fun-a(i pieniądze :>)

//Przed chwilką skończyłem pisać scenariusz do 1 odcinka. Jakby ktoś chciał poczytać to dać znać.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

@ref

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Hey, jest chętny ktokolwiek, kto zna się na AAE(adobe after effects) albo innym programie do robienia efektów specjalnych ?

1378394466-U624308.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...