Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Master Yi Hyper Carry?

CayceR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę głupie pytanie ;d Czy master yi to hyper carry? Ma boosta do dmg, jest to meele adc, rozpierdala late. Proszę się nie śmiać xD

@Poproszę jeszcze definicję hyper carry :)

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

HC to ADC/meele ADC który posiada bonusy do dmg itp. u mastera E i R dają buffy. Pozatym HC najczęściej polega na AA.

Więc Yi to na 99% HC

928011413476457403957.png

Opublikowano

Hiper carry to postać która może sama przesądzić o meczu.I nie musi nią być adc/mele adc tak jak up wspomniał. YI NIĄ NIE JEST.

Przykładowy Hiper carry ;

karthus,vayne,

Opublikowano

@up

Karthus WTF?

Napisałem że to MUSI być ADC/meele ADC

Znajdź w słowniku Lola określenie HC to przyznasz mi rację panie ,,Pretendencie"

Opublikowano

Panie znawco. A co rozumiesz pod pojęciem carry, zacznijmy może od tego? Co ze niby tyllko ADC CARRY? No kurwa, proszę Cię. Jak dla mnie to Ty poszukaj co to jest carry w lolu ;)

Powtarzam - hipercarry - postać która może w pojedynke zmienić losy meczu. I to nie musi być ADC albo MELE AD.

Opublikowano

@up

Masz tu opis HC:

MUSI BAZOWAĆ NA AA

MUSI MIEĆ BUFFY DO AD OR AS

MUSI BYĆ MEELE ADC OR ADC

MUSI MIEĆ SŁABE MID OR EARLY GAME

Opublikowano

Żyj dalej w niewiedzy.

A co do autora - nie słuchaj go, niech żyje w przekonaniu że ap carry nie może być hiper carry ;)

Opublikowano

@UP

Tak zwany HyperCarry, papier z DMG. Kid moderator bez wiedzy, jeszcze ta interpunkcja.. xD

Karthus też jest HC, bo jego zadaniem jest wejście w środek team fightu i spamowanie spellami, a w late ma on dość potężny DMG.

@TOP

Tak, Yi to HC. Ma boost do AD/MS/AS, zadaje true dmg i ma podwójne obrażenia, co czyni go postacią, która zmienia losy team fightu.

Przykładowi HyperCarry:

Vayne,

Twitch,

Tristana,

Karthus,

Master Yi,

Tryndamere.

Opublikowano

To w końcu Karthus to hyper carry czy nie? Z tego co pamiętam to on nie ma jakiegoś boosta do dmg i bardzo łatwo go zabić a po pasywie łatwo uciec.

@up. zapomniałeś dopisać kog'mawa ;p

Come on, shoot faster,

Opublikowano

Karthus po prostu robi rozpierdziel w tfach, co czyni HC, ciągły spam spellami i zmniejszenie resistów daje mu przewagę. Niestety, ale Karthus jest w sumie tylko dobry w tfach, do walk 1v1 jest zbyt papierowy.

Opublikowano

Karthus po prostu robi rozpierdziel w tfach, co czyni HC, ciągły spam spellami i zmniejszenie resistów daje mu przewagę. Niestety, ale Karthus jest w sumie tylko dobry w tfach, do walk 1v1 jest zbyt papierowy.

Hypercarry carruje w tf nie solo -.-

A ten wielki znawca co na górze pisał ,chyba angielskiego nie zna ,bo tam pisze zazwyczaj korzysta z aa. A nie ,że zawsze co robi dużo różnice ,więc karthus jest hypercarry ,ponieważ nawet po śmierci robi ogromny dmg. Focus na niego nic nie da.

Opublikowano

Karthus z Zhonyi i jak co raz częściej widzę GA w TFach niszczy. Wbijasz z włączonym E, gdy masz low to zhonyi, po odrodzeniu (GA) dalej stoisz i po padnięciu ulti. Osobiście GA nie buduję.

Karthus jest HC - 1k z ulta + stanie na E

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

1356956559-U784394.png

To ja - Krystian - ;)Geo - niewyżyty GM?

Opublikowano

@Up
Zwyzywał bym cie, ale zaraz bym dostał ze 100 warnów, więc tylko napiszę, że Karthus nie jest hyper carry. Master to oczywiście HC, tak jak każdy melee ADC.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Jest HC gdyż:

ma buffa do aa (as i ms z ulta)

nie najlepiej u niego z early game

ma bardzo dobre late game i praktycznie moze wygrac sam tf

bazuje na aa

Jest HC

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Żyjcie w przekonaniu że karthus jest HC, nawet oficjalny słownik Lola temu zaprzeczył. Zwyzywał bym was, ale nie chce mieć bana przez jakichś ludzi co żyją i umrą w niewiedzy. BYE BYE

Opublikowano

Żyjcie w przekonaniu że karthus jest HC, nawet oficjalny słownik Lola temu zaprzeczył. Zwyzywał bym was, ale nie chce mieć bana przez jakichś ludzi co żyją i umrą w niewiedzy. BYE BYE

To ja bym prosił o ten zaprzeczający cytat z tego oficjalnego słownika....

Opublikowano

Naucz się anglieskiego to porozwiamy ,czytałem to 10x razy i jeszcze dla sprawdzenia w tłumaczu sprawdziłem. Hypercarry to zwykle adc ,ale nie musi nim być.

Opublikowano

Hyper Carry to postać która dobrze zagrana jest w stanie sama wygrać teamfight jak vayne jax akali katarina khazix tristana itp badziewia

master yi takim nie jest bo tf zazwyczaj są w late a w late master robi tylko splitpush bo w tfach pada w 0.5 sekundy

Opublikowano

Hyper Carry to postać która dobrze zagrana jest w stanie sama wygrać teamfight jak vayne jax akali katarina khazix tristana itp badziewia

master yi takim nie jest bo tf zazwyczaj są w late a w late master robi tylko splitpush bo w tfach pada w 0.5 sekundy

Master Yi pada w 0.5 sekundy, Katarina robi sama teamfighty. Mów mi więcej ziomek.

Come on, shoot faster,

Opublikowano

Dobry żart, jeśli dobrze ogarnięty Yi to ma taki Life Steal i Armor, że miażdży.

Opublikowano

@Up

Jesteś taki tępy czy Ci za to płacą?

Czego nie rozumiesz w definicji:

A

champion that have an extremely weak early or mid game, but scales

extremely well late game to the point of being nearly unstoppable if

well fed and farmed. This term often describes adcs that are often

highly dependent on auto-attacking (i.e.
20px-TristanaSquare.png20px-KogMawSquare.png20px-VayneSquare.png)

This term often describes adcs

often describes adcs

"Często opisuje adc".

Często, czyli NIE ZAWSZE. Postać NIE MUSI być ADC, żeby być hypercarry.

@Antywarn

Hmm... Master raczej jest HC, te true damage z E robi swoje i duży buff do AS i MS z R robią swoje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...