Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiekszyć fps w laptopie i co moge kupić

HBK123321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie jak zwiekszyć fps w laptopie i co moge kupić żebym miał więcej fps

Procesor: Intel® Core i3-3120m CPU @ 2.50 GHz

Pamięć ram: 6,00

Typ Systemu: 64-Bitowy System Operacyjny

Karta Graficzna: AMD Redeon HD 7670m i nie wiem dalczego mi pisze na Menedżer urządzeń jeszcze 1 karta graficzna Intel® Hd Graphics 4000

Windows: W8

Prosze o Pomoc helllp.

Opublikowano

Uprzedzam posty typu 'daj więcej ramu' 'przeczyść konpa ccleanerem' itp. Od razu mówię:

Nie słuchaj tych, którzy mówią być dać więcej ramu. Minecraft może bez problemów działać na 512 mb ramu.

Gamebooster nic nie daje. Zamyka tylko aplikację, co można samemu zrobić.

Ja osibiście polecam programik Advanced system care. Jest to rewelacyjny program z funkcjami, o których zaraz napiszę.

Najlepsze sposoby na optymalizacje

1. Defragmentacja (jest dobre do tego narzędzie w w.w. programie)

Zalecenia co do defragmentacji:

- jeśli chcesz, aby defragmentacja poszła szybciej, usuń niepotrzebne rzeczy z dysku. Kolejny raz idealny do tego będzie ten program. Posiada on skaner, który ci pomoże usunąć duplikaty plików i moduł do sprawdzania jakie pliki na dysku są najcięższe.

2. Skanowanie i defragmentacja rejestru (kolejny raz program ten ma moduł, ktöry może to zrobić)

Dam jeszczę kilka propozycji, które mogą dać lepszy lub gorszy efekt.

- zmiana planu zasilania na wysoka wydajność

- reinstall mc

- usunięcie wszystkich modów

- granie ze wszystkim na fast

- instalacja optifine

- granie na 16 bitowej grafice

- granie w okienku

- skan komputera antywirusem

- zamknięcie wszystkich aplikacji, oprócz mc

- wejść w menadżer zadań i w zakładkę procesy. Znajdujemy javaw i klikając ppm wybrać ustaw piorytet i ustawić na wysoki

Co do pytania z kartą graficzną: kaźdy komputer ma kartę zintegrowaną ( w twoim wypadku intel hd graphics 4000). Ty masz jeszcze 2 kartę, która pomaga w przypadku grania w gry

Spróbuj wejść w ustawienia twojej kart graficznej i sobie pozmieniaj detale itp. na szybkie. Powinno też pomóc

Opublikowano

Klikasz na ikonce MC i wybierasz w uruchamianiu kartę (tą lepszą). Przeczytaj instrukcję obsługi laptopa.

Acha, i jeszcze jedno - "głupoty" o zwiększaniu RAM traktuj serio. Im więcej RAM przydzielisz do MC tym lepiej ale karta graficzna musi być chociaż "średnia" a nie typowa kaszana włożona do lapka.

I jeszcze jedno - zmniejsz ustawienia graficzne MC na minimum i wtedy dopiero sprawdzaj FPS.

Opublikowano

Widzę, że nikt koledze jeszcze nie wspomniał o LWJGL i Faithfulu.

Naprawdę, po aktualizacji LWJGL i zainstalowaniu texturepacka na którym wyciąga

się najwięcej FPS - Faithful, możesz dzięki temu wyciągnąć ~30fps +

Opublikowano

Klikasz na ikonce MC i wybierasz w uruchamianiu kartę (tą lepszą). Przeczytaj instrukcję obsługi laptopa.

Acha, i jeszcze jedno - "głupoty" o zwiększaniu RAM traktuj serio. Im więcej RAM przydzielisz do MC tym lepiej ale karta graficzna musi być chociaż "średnia" a nie typowa kaszana włożona do lapka.

I jeszcze jedno - zmniejsz ustawienia graficzne MC na minimum i wtedy dopiero sprawdzaj FPS.

Sobie weź w mc kilknij f3 i zobacz ile minecraft zżera ramu. U mnie max 700. I jak już pisałem mój kolega gra na 512 mb i nie ma lagów.

Oczywiście nie twierdzę, że to nie ma znaczenia. Ale sądze, że więcej niż 1,5 gb nie daje różnicy (np. u mnie)

Zauważyłem, że nim więcej dasz ramu tym więcej ci zeżre np. U mnie:

Dany 1 gb ram, używane 512

Dane 2 gb ram, używane 750

Dane 4 gb ram, używane 1200

Dane 5 gb ram, używane 1400

Opublikowano

Nie jestem pewny jak to jest w radeonie, ale w nvidzie masz taką opcję po otworzeniu menu kontekstowego (Prawy przycisk myszy)

Opublikowano

Napisz, ile klatek masz aktualnie. Jeśli trzyma się 60, to temat do zamknięcia.

Karta graficzna przy czystym Majnekrafcie ma niewiele do gadania.

Co możesz kupić ? Nowy sprzęt wyłącznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...