Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] mainy

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chcialem sie was zapytac jakie sa wasze mainy? I czy zdarza sie wam przegrywac linie nimi? Moim mainem jest Vayne. Gra nia chyba najlepiej ale choc mam nia wygrane wszystkie rankedy na smurfie to na normalach nie raz przegrywam. A jak jest u was?

u1lc.png
Opublikowano

Ahri/Lux mid i próbuję Fizza

Jarvan, Heca, Zac, Elise jungle, zależy na kogo jest ban i od przeciwników

Adc nie gram

Supp Thresh, Blitz

Topa nie gram ;d

Pewnie, że tak. Każdy ma dobre i złe dni, złe mecze a 1 mecz nie świadczy o umiejętnościach. Raz mam 30:1 a raz 1:7

Opublikowano

To zależy. Ogólnie jestem midderem ale zdarza się, że muszę iść solo topa - ewentualnie jungla.

Mid - Kassadin / kayle

Solo top - Rumble

Jungle - Maokai

Przegrywać to przegrywam najczęściej jak jestem w jungli. Po prostu brak zgrania jest tego powodem.. a jak mid to zawsze się zdarzy przegrywać ale wtedy idę gankować topa/bota dzięki spellowi Teleport (ward w krzaki i jazda teleport xD) i potem jakoś to jest.

Opublikowano

Mid: Ryze, Ori, Ahri, TF, Kassa, Lux

Top: Ryze, Renek, Jax, Riven, Udyr

Jungle: Ryze J4, Heca, Udyr

ADC Ez, Vayne, Trist

Supp: w sumie nic

@down stary... ty jesteś w brązie, dla ciebie main to kwestia 10 gier

1377531174-U173186.png

Opublikowano

ADC-Draven , tak zdarza mi się nim przegrywać. Grałem własnie mecz i master na feedował rengara na 35/10 i nie mogliśmy go rozwalić brał każdego na 2hity... Także surr musiał być.

ThePapi007_eune_236_1_logo.png
Na
MPCForum od 21 lis 2009 <3

League Of Legends <3

Opublikowano

Ja mainuje Nidalee, linie ciężko przegrać jeśli nie grasz vs kassadin / kha / zed / fizz, fajny poke i dobrze się farmi. Burst też ma dobry i do tego fajna do kite'owania. Gorzej w tf, ale tu też daje rade.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

top: jax , jayce i czasami aatrox lecz rzadko bo jest poprostu slaby.

mid: talon ,fizz głownie

jungle: jarvan,udyr ,zac

bot: cait i wsumie tyle. lepiej sie nia gra niz vayne jak dla mnie.

dsa

Opublikowano

Postać, którą naprawdę wymainowałem jest jedna - Twitch. Nie mam żadnego innego championa, którym rozegrałem aż tyle meczy i którym by mi, aż tak dobrze szło. Jak zaczynałem rozgrywkę w LoLa była to moja druga "poważna" postać w tej grze. Później jeszcze miałem etap, w którym grałem jedynie Blue Ezraelem, porzucając Twitcha, ale po jakimś czasie ponownie do niego wróciłem, zdając sobie sprawę, że nie idzie mi aż tak dobrze Ezem jak Twitchem.

W najlbliższym czasie mam zamiar wyskillować do perfekcji Ahri, Dianę, Riven, Lee, Xina oraz Thresha, jednakże do poziomu Twitcha, będzie dłuuuga droga.

Opublikowano

Top - Garenek (:D), Dareczek (:D), Ryze (:D), Vladimir (ale tutaj to słaboooo), no i w zależności od sytuacji :) Np. vs teemo - panth. vs powiedzmy panth wezmę coś co wali z daleka i ma burst

Jungle - Moja najbardziej ulubiona linia (?), na nią pickuję Lee SIN (Mój najbardziej najukochańszy champ), Xin (drugi najukochańszy :D), WW (trzeci najukochańszy :D)

Mid - Dianka, Lee Sin, Teemo, i np. jak kassadin u wrogów to kontra na kassę, i w zależności czym mi się zachce to gram na niego :D

Bota nie gram, bo lamię.

Take it easy my friend

Opublikowano

Top: Riven , Jarvan , Garen

Jungle: Jarvan, Kha , Rengar

Mid: Fizz , Ahri , Orianna

Bot: Draven , Varus , Tristana , Ez

Najprzyjemniej gra mi się jako ADC :x

N3aQbHb.jpg

Opublikowano

Na midzie to Lux oraz Ziggs. Przeważnie wygrywam linię i w gruncie rzeczy zawsze mam pozytywne staty (np. 10/3/7). Wyrobiłem sobie w tych postaciach zachowawczość i pozycjonowanie. Na topa i 3v3 to zdecydowanie Kayle. Nią nie da się mieć słabych wyników. Jak masz warda (na SR) i pomyślałeś o sustainie to wystarczy farmić, a poke z 'e' załatwi sprawę. Hard push i przeciwnik sporo traci.

Wiele osób wypisuje postacie, którymi po prostu umieją grać i idzie im po prostu dobrze. Ja myślę, że powinniśmy ograniczyć się do kilku postaci, którym gramy najlepiej. Loth Sugan, martwisz się że przegrywasz vayne na normalach, ale nie da się wygrywać każdego meczu. Ogólny wynik zależy od teamu, więc patrz na swoją grę i wyciągaj wnioski. Twoja rola w tym, by grać jak najlepiej. Grunt żebyś nie ginął w głupi sposób i nie oddawał free killi oraz wykorzystywał potencjał i mechanizm jaki posiada vayne. Czyli np. taki heca dashuje do ciebie pod wieżę, a ty się ustawiasz i stunujesz prosto w turreta, a nie byle gdzie żeby go oddalić (to też zależy od sytuacji, twoim zadaniem jest się dobrze ustawić i wykorzystać ją jak najlepiej). Pozytywne staty, dobra farma i wspieranie drużyny (np. na czacie "togheter team", "take drake"), i myślę, że możesz uznać tę grę za wygraną, mimo że pisze "Defeat". Przynajmniej ja tak sądzę. ;)

Opublikowano

Top - Lee

Jungle - Lee, FIddle

Mid - Lux

Support - Singed, Janna

ADC - gram nimi w ostateczności, maina adc nie mam.

Ogólny main - Lee Sin, praktycznie zawsze nim wygrywam i carry'uję łatwo gry, jego mobilność rozwala, jedynym minusem jest mały dmg jako offtank.

Opublikowano

Kassadin zdecydowanie. To jest najprostsza postac w grze, jest taka luźna, w ogole sie nie stresuje jak nią gram, nie musze myslec tak intensywnie o tym co robie, postac bardzo silna i intuicyjna.

Czy przegrywam? No pewnie. Nawet jak Wygram linie 5-1 to i tak wynik jest powiedzmy 15-15 bo bot nie ogarnia albo top jest babysittowany. Ale zwykle wygrywam z dobrymi statami. Poza tym postac jest zmorą ADC po potrafi doskoczyc i zabic w sekunde w przeciwienstwie do wiekszosci apc.

Poza Kassadinem to Vayne, bardzo fajnie sie gra, w late pocisnie kazdego, szczegolnie lubie nią grać na topie przeciwko renektonowi, mechaniki vayne calkowicie kontrują renektona.

Opublikowano

Kayle , Darius :

Lubie grać postaciami , którymi nie ja będę zbierał 13523 fragów , tylko w late pomóc teamowi i wycarrować wojnę to mi się udaję .

Opublikowano

Kayle, Jayce, Veigar, Varus, Volibear, Master Yi, Nunu, Alistar, Teemo, Annie, Diana, Nasus, Udyr, Zilean

Dlaczego lubię nimi grać? Nie wiem. Po prostu przyjemnie mi się gra i to tyle.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano
Zed, Kassadin, Diana, Jayce, Lux, Lee Sin, Ezreal, Twisted Fate, Kha'Zix.

Bardzo lubie grać mobilnymi postaciami :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...