Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile FPS w grach (Duzo Gier)

Piteraskwiat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile FPS bede mial w tych grach

*Battlefield3,4,Play4Free,BadCompany2

*FarCry3

*Crysis3

*NFS MostWanted/Rivals

*MoH Warfighter

*Aliens Colinial Marines

*Assassin Cread 3,BlackFlag??

*Saints Row IV

Na tym sprzecie na high/ultra?? <3

Grafa: Gigabyte 7750 OC 2GB 1600mhz

Zasilacz: Cheftech GPA-500S8

Plyta: AsRock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155 za 303zl

Procesor: Intel Core i5-3570K 3.4Ghz chace LGA 1155

Ram: Kingston HyperX 2x4 1600mhz

Chlodzenie:CPU SilentiumPC FeraPro HE1224

Pytania dodatkowe :) :

*Jakie beda spadki podczas nagrywania??(Fraps/Action!)

*Jak ktos chce to niech kopiuje i dopisuje FPS :)

Wiem ze ich duzo WYBACZCIE :)

Wiem tez ze nie wszystkie maja podane wymagania :) SORRY ZA DOPISANIE ICH :(

Wiem ze nie jestescie wrozkami ale moze przypuszczenie ile eyciagnie ten komp ;)

Piteraskwiat.png

Opublikowano

W tym teście i na kolejnych stronach masz kilka gier i ilość fps.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Radeon_HD_7750_i_7770_-_premiera%2C_test%2C_cena_i_opinie-4402/strona/16788.html

W większości nowych gier będzie średnie/wysokie przy ~25-40fps. Konkretną ilość fps jaką będziesz miał napisze ci tylko osoba która ma tą kartę i podobny procesor.

Opublikowano

Kupiłeś już ten sprzęt? Jeśli tak to części dobrane tragicznie. Jeśli nie to podaj nam swój budżet.

To jest tak, że część on miał, a część mu doradzili. Miał gpu, psu i coś tam jeszcze

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Karta z jakims 4GB ramu , prockiem amd z przed 5 lat, ati radeon 4660HD(Komp z marketu) BF3 Chodzil na srednich podczas nagrywania w 30-40FPS to dlaczego teraz z nowszymi lepszymi czesciami ma byc taksamo / gorzej??

Edit:

Z ta nowa karta bylo tak jak opisalem.

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Karta z jakims 4GB ramu , prockiem amd z przed 5 lat, ati radeon 4660HD(Komp z marketu) BF3 Chodzil na srednich podczas nagrywania w 30-40FPS to dlaczego teraz z nowszymi lepszymi czesciami ma byc taksamo / gorzej??

Edit:

Z ta nowa karta bylo tak jak opisalem.

Chyba podczas gapienia się w niebo...

W życiu nie uzyskałbyś takiego framerate.

7750 jest strasznie słaba i nie ma co gadać - nie uciągnie na wysokich ustawieniach większości tytułów.

Opublikowano

@up Moze jest slaba ale z tym prockiem, plyta, ramem ktore mam dokupic.

Przeciez od samej grafy wszystko nie zalezy...

Edit: Ale przeciez grafa jest na chodzie wiec narazie nie bede kupywal nowej skoro mam zepsuta plyte i procek (zwarcie)

Edit2: Na poprzednio napisanym temacie napisali ze taki zestae jest sensowny i gry beda ladnie chodzic...

Piteraskwiat.png

Opublikowano

@up Czyli jak bedzie mocniejszy procek to i karta bedzie miala latwiej.

Ale ja wam mowie nagrywalem BF na auto/normal mialem 30FPS w zwarciu...Kolega gra na niej w SC2 na High/Ultra bo po to ja kupil zeby na niej gra w ta gre.

Ps.Karte wymienilbym jak zebralbym kase za 1-2 lata na jakas lepsza ale narazie musze napraeic to co mam zepsute

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Nie pograsz w większość tych gier co podałeś na full detalach. No chyba że grać będziesz w 720p, bez AA i niska jakość cieni, ale i tak ilość FPS nie będzie zachwycająca.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Dobra Ostatnie pytania :

Czy plyta, procek,ram do tej karty i zasilacza stykna?

Karta za 1-2lata do wymiany ale na razie pojdzie (Nie na full detalach)

Ps.Ale i tak nie rozumiem ludzie pisza tematy wymienic karte za 300-400zl i wypisoja Ati Radeon 7700 i ze pojda na high BF3 ,a pzeciez ta karta to ppdkrecona pzez gigabyte 7750 (!) Wiec cos sie mi nie zgadza :/ Zobaczymy jak wyjdzie w praniu narazie zalezy mi na naprawieniu kompa pod OC na tych komponentach (pisalem inny temat i ten zestaw ma by okej sam tam dodalem ze mam zamiar wymieniac GPU ale nie teraz !!!

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Procesor i płyta główna może być, ale jak chcesz żeby wyszło taniej to kup na razie 4gb zamiast 8 i na razie możesz nie kupować coolera bo OC procesora z tą kartą nic nie da.

Do 400zł najlepsza będzie hd 7770 i faktycznie w bf3 zagrasz na wysokich czy ultra ale w większości to będzie granica grywalności czyli około 25-35 fps. Dopiero na niskich/średnich ta gra będzie w miarę płynna. Podobnie jest z innymi nowymi grami że da się grać na tych wysokich ale to będzie w większości 20-30fps czyli gra praktycznie nie grywalna, dopiero przy niższych ustawieniach gra będzie miała więcej fps czyli po prostu będzie się dało w miarę płynnie grać.

Opublikowano

@up To ze mowisz ze zalezy mi na taniosci to nie tak...Tata chce kupic tylko te czesci ktore sa zepsute a na karte sam uzbieram za niedaleki czas :)

Chodzi mi zeby plyta proc i ram starczyly na jakis czas.(4-5lat) A na karte jak powiedzialem uzbieram :)

Ale jeszcze cos jakie spadki beda podczas nagrywania?

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Po pierwsze nie rozumiem, co robi tam procesor z odblokowanym mnożnikiem bez chłodzenia (kolejny koszt i cięcie po GPU ?).

Na kartę uzbierasz za rok-dwa ? A ile będziesz wtedy miał ? Bo sensownie będzie coś koło tysiąca wzwyż.

Opublikowano

7770 bez problemu daje rade w bf3 FHD na wysokich przy około 50fps, a 7750 jest znacznie słabsza i nawet po solidnym OC nie dogoni. ( Nie wspominając, że przyrost wydajności po podkręceniu tych kart jest znikomy )

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Najtańsza nowa 7770 - 350 zł

Najtańsza nowa 7750 - 330zł

20zł za 10-15 fps ...

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Myslalem pol roku temu ze bedzie lepsza ta 7750. Ale ja naprawde mowie ze BF3 na high 45-60FPS chodzl w 1380x1024. Z czasem zaczynala spadac wydajnosc ale to wina procka przez ktorego poszla plyta.(Slablo, slablo i poszlo zwarcie)

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Tragiczna nie jest, ale nieopłacalna ( przynajmniej za tą cenę ). Co do gier to dokładnych ilości fps ci nie powiem, ale zerknij na testy na różnych portalach, które tym się zajmują. Jedno mogę powiedzieć, że po odpowiednim dobraniu ustawień powinna ci każda chodzić.

24dnacg.png

Opublikowano

Jeżeli już kupiłeś to trochę za późno się pytać <_< Zestaw jest w miarę dobry, tylko jak pisałem GPU odstaje.

Co do OC to, przecież sam możesz podkręcić ( stopniowo po te 10-20 Mhz i kontroluj temeratury. ) Najlepiej obejrzyj jakiś poradnik przed "zabiegiem".

24dnacg.png

Opublikowano

Wlasnie plyty procka ram nie kupilem xD Tylko jestem zdecydowany kupic ten zestaw na przyszlosc. Sporo tematow na ten temat zakladalem i jeden koles podeslal i5 do OC, plyta i ram to ja sam wybralem tylko sie pytalem czy te nowe czesci beda dobre :p

Pogmatwane to troche xD

Piteraskwiat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...