Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie][Opinie] Hosting PixelTeam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest to dobry wybór, ponieważ pomimo niskiej ceny czyli 7zł za 5 slotów, jakość jest słaba i dostajesz malutko ramu.

Osobiście wybrałbym sprawdzony przeze mnie CubeHost.pl, tanie serwery i jakościowe się sprawdzają świetnie.

Dodatkowo kontakt z supportem jest bardzo sprawny i ma się pewność że odpiszą do max 10 minut, a nie po kilku godzinach.

@PS: kolega wyżej potwierdza moje spostrzeżenia :)

Takie małe porównanie:

Koszt serwera 10 slotowego na pixelteam = 15zł / 500 mb ram / 1 GB SSD

Koszt serwera 10 slotowego na CubeHost = 15zł / 1000 mb ram + szybsze dyski ssd 2 GB SSD

Testowałem darmowy serwer u nich na wiele sposobów, od TNT, po setowanie różnych bloków. Zdecydowanie jest to host warty uwagi.

Opublikowano

słabo słabo i jeszcze raz słabo... pixelteam to gówno i jest drogie.

Nie jest to dobry wybór, ponieważ pomimo niskiej ceny czyli 7zł za 5 slotów, jakość jest słaba i dostajesz malutko ramu.

Osobiście wybrałbym sprawdzony przeze mnie CubeHost.pl, tanie serwery i jakościowe się sprawdzają świetnie.

Dodatkowo kontakt z supportem jest bardzo sprawny i ma się pewność że odpiszą do max 10 minut, a nie po kilku godzinach.

@PS: kolega wyżej potwierdza moje spostrzeżenia :)

Takie małe porównanie:

Koszt serwera 10 slotowego na pixelteam = 15zł / 500 mb ram / 1 GB SSD

Koszt serwera 10 slotowego na CubeHost = 15zł / 1000 mb ram + szybsze dyski ssd 2 GB SSD

Testowałem darmowy serwer u nich na wiele sposobów, od TNT, po setowanie różnych bloków. Zdecydowanie jest to host warty uwagi.

Miałem tam serwer, bardzo dużo lagi,0 supportu, ogólnie hostingu nie polecam. ;)

Głupoty gadacie :P Miałem serwer na pixelteam, mimo iż jest to hosting dość trudny do ogarnięcia, Ponieważ dostajemy tam profesjonalny panel zarządzenia TC Admin, Jest to hosting wysokiej klasy mają bardzo szybkie CPU. nie posiadają w ogóle limitu slotów, gigantyczne promocje teraz na przykład można kupić 6GB Ram za 48zł! Support dość szybko odpowiada w porównaniu do innych, jeśli nie odpowiada to możliwe że wasza odpowiedź znajduję się w FAQ, Lecz warto mieć na uwadze że wszystko zależy od konfiguracji serwera, no jeśli ktoś wpakuję 200 pluginów to nic dziwnego że mu laguję ^_^ Moim zdaniem hosting jest warty uwagi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...