Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki td na kompanie

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój klan potrzebuje tdeka kompanie i mam pytanko jakiego td wybrać i odpicować ?

M18 at jakiś tam i jagd4 odpadają (m18 nie mam go opracowanego na full a potrzeba mi go na niedziela at jest zbyt wolne i wsxystko wchodzi a jagpz4 tu może nie skomentuje)

Zostało :

M36 sluger SU-100

środki ktòrych użeje są olbrzymie bo aż 2.5 kk

A więc który ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Nikt nie bierze SU-100 nie wiem dlaczego, pancerz jest, mobilność jest, działo jest bardzo dobre.

Ja kierowałbym się w stronę SU-100.

//Uwaga, zaraz ktoś napisze, że "OP KV-1S" bo nie ważne, że to HT, przecież jest OP!

shoob.png

Opublikowano

Up:

Czytać nie umiesz ? Chodzi o TD.

SU-100 jest dobre na kompanie, u nas często je brali. Mają działa jak kv-1s i dobrą mobilność. Prawie każda 6 schodzi na 2 strzał, jak dobrze wycelujesz.

HAHAHAHHAAHAHA

Dobiłeś mnie, znowu.

Poniekąd grasz w tą grę?

Jak dobrze wycelujesz to wejdzie większy dmg?

Większy DMG wchodzi tylko w wypadku walnięcia w zbiornik paliwa albo rozsadzenie ammo racku, innych przypadków większego DMG nie ma.

Działo jak "OP" KV-1S tylko z większą szybkostrzelnością.

Najpierw lajczysz jego post a potem zwracasz mu uwagę.

Nieźle.

shoob.png

Opublikowano

Up:

Hahaha człowieku rozwalasz mnie. Jak trafisz w przód, a np w bok jest różnica ? Jest, bo przód jest bardziej opancerzony i pocisk, może nie przejść przez całą warstwę pancerza i uderzy np za 350 w bok przebiję całą warstwę i uderzy za 400 ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Era KV-1S kończy się wraz z wejściem nowego patcha.

Jak nie masz Hellcata, który jako jedyna nadaje się na kompanie a musisz coś wybrać to SU-100 jest odpowiednie. Lecz on nadaje się tylko na postawienie deffa na capie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Weź kurwa się schowaj, bo jak to przeczytałem, to mało co z ławki nie spadłem...

Jak nie przebijesz całej warstwy pancerza to dmg w ogóle nie będzie noobie... -,- Ty w ogóle grałeś w tą grę?

Cały czas się zastanawiam, kto ci dał tego kidmoda...

Bierz SU-100. Ja go wczoraj wymaxowałem. Tak przyjemnego TD nie miałem w rękach od czasów T40. .-.

Opublikowano

Nie bierze się po pierwszę prawie nigdy TD na kompanie 6 tierową. Ktoś na górze napisał, że su-100 ma pancerz, ma mobilność? Powaliło go? Sorry, ale ty w tą gre nie grałeś :)

Opublikowano

HAHAHAHHAAHAHA

Dobiłeś mnie, znowu.

Poniekąd grasz w tą grę?

Jak dobrze wycelujesz to wejdzie większy dmg?

Większy DMG wchodzi tylko w wypadku walnięcia w zbiornik paliwa albo rozsadzenie ammo racku, innych przypadków większego DMG nie ma.

Działo jak "OP" KV-1S tylko z większą szybkostrzelnością.

Najpierw lajczysz jego post a potem zwracasz mu uwagę.

Nieźle.

usun gre pls . Czlowieku walniesz w moduł i wejdzie wieksze dmg . Przód dół i bok . np Wiencej dmg wejdzie w bok np niż w przód ponieważ jest mniej zkontowany ( is-4 i is-6 odpada )

Witam mój klan potrzebuje tdeka kompanie i mam pytanko jakiego td wybrać i odpicować ?

M18 at jakiś tam i jagd4 odpadają (m18 nie mam go opracowanego na full a potrzeba mi go na niedziela at jest zbyt wolne i wsxystko wchodzi a jagpz4 tu może nie skomentuje)

Zostało :

M36 sluger SU-100

środki ktòrych użeje są olbrzymie bo aż 2.5 kk

A więc który ?

Proponuje ci Jaksona ( jest jak hellcat ) tylko wolniejszy .

Opublikowano

td na kompanie? 6t? only hellcat... ale z wymienionych su-100 bo jest podobny do kv-1s

Opublikowano

Nikt nie bierze SU-100 nie wiem dlaczego, pancerz jest, mobilność jest, działo jest bardzo dobre.

Ja kierowałbym się w stronę SU-100.

//Uwaga, zaraz ktoś napisze, że "OP KV-1S" bo nie ważne, że to HT, przecież jest OP!

Ja tam zawszę się staram (jak mogę) brać SU-100. Moim zdaniem jest także niedoceniane. Ale cóż... Ostatnio jednak widzę, że jak nie ma arty, to nawet więcej TD'ków jest, w tym SU-100 :)

Opublikowano

Imo Hellcata dominuje na 6t wśród TD, gdyż oba czołgi 6tiry bez problemu przebijają a hellcat dominuje mobilnością.

Opublikowano

Kazdy znawca ale nikt nie napisal ze su-100 ma ammo na przode, pancerz jest nie kepski potrafi odbijac, dzialo <3 lepszego nie ma na VI

Jak chcesz bronic to su-100

Jak chcesz atakowac hellcat

athlonsygnaturka.png

Opublikowano

Imo Hellcata dominuje na 6t wśród TD, gdyż oba czołgi 6tiry bez problemu przebijają a hellcat dominuje mobilnością.

oraz kolega UP.

Nie wiem z jaką precyzją czytacie posty, ale kolega pisał, że nie wchodzi w gre M18...

Opublikowano

jak atakując to oczywiście hellcat

Plusy

-Ciekawe działo powyżej 200hp to ładnie i penetracja 160 spokojnie każdą IV przebije

-mobilność

Minusy

-Zerowy pancerz (czasem cudem przed śmiercią lubi przyjąć strzał za 0 :D

-działo mogłoby szybciej skupiać :)

-co dziwne gracze nie zwracają uwagi w zwykłych rozgrywkach na niego,było parę bitew że wiedziałem że zaraz będę trupem o dziwo ignorowali mnie co pozwoliło mi ich szybko zlikwidować ;)

Jeżeli gracie defensywnie to poleciłbym AT8

Plusy

-Niesamowity pancerz 200,100,100 (jeżeli nie najlepszy w grze na ten tier)

-Działo średnio 100-150 przy penetracji 170 na IV poziomie styknie :)

-Wysoka szybkostrzelność 14 pocisków na minute przy średniej 100 hp to powiedzmy średni standard)

Minusy

-Niesamowicie wolny coś jak T95

-Przez średnio doświadczonych graczy już nie jest kolorowo,przeważnie celują w tak zwany kapelusz u góry,ale bywają idioci więc się nie przejmuj

-bez osłony minimum 1 czołga może zostać szybkim fragiem dla wroga.Ślimak spokojnie go obejdzie :)

co wybierzesz to już od ciebie zależy

ja bym wybrał hellcata ale każdy ma inny gust

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dobra - wszyscy którzy nie umieją czytać - WON!

On nie ma Hellcata!!!

Gdyby nie to, że ostatnio kupiłem SU-100 - wybrałbym Jacksona. Niezły pancerz, mobilność daje radę, dobre camo, fajne działo, dobry zasięg widzenia. Ogólnie wszystko, czego potrzebuje TD na kompanie.

Ale tutaj przychodzi SU-100. Ulepszone działo z KV-1S = lepsza szybkostrzelność, celność (tym czołgiem można na luzie snajpić o.O) Aiming speed, prędkość wylotowa pocisku. Taki ogół działa.

Świetny pancerz jak na TD (o dziwo odbija mi więcej niż znany z grubości pancerza AT8 [te weakspoty >.<]). Z TD T6 ma chyba najlepszy pancerz, przez grubą osłonę działa, praktycznie brak weakspotów (tylko mały garnuszek, w który i tak nikt nie strzela :) ) oraz 75mm pancerza na całej przedniej płycie, która ma dobry kąt (tak na oko to z 50º)

Dobra mobilność - na trudnym terenie, albo na górkach trudno co prawda rozwinąć maxa (50km/h), ale na prostej drodze przy średnim terenie - daje radę bez większych problemów ;) Do tego ma dobrą jak na TD zwrotność - co prawda StuG to nie jest, ale daje radę.

Moim zdaniem tylko SU-100.

Edit: SU-100 ma jeszcze bardzo dobre camo - zapomniałem o tym. :)

Opublikowano

Dziękuje marvelus, że ratujesz ze mną honor. Jednak to przykre, że tyle osób to analfabeci :(

Opublikowano

To dziwne bo w moim poście były jeszcze inne nazwy czołgów a oni uparli sie na tego M18 .

wyjaśnione cls

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...